Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája

Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája


szoky konyhaáa lecsós libacomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A liba elkészítése régi hagyományokat idéz fel, ahogy beköszönt az ősz. Szoky most kellemest a hasznossal magyaros lecsós libacombot készített pataki tálban.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc
Hozzávalók
 4 darab libacomb
 15 dkg 15 dkg csemege szalonnaés kisült zsírja
 4 kisebb fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 70 dkg lecsópaprika
 50 dkg paradicsom
 
 tört színes bors
 édes nemes pirospaprika
  őrölt kömény
 opcionálisan darált erős paprika
 friss kenyér
 kovászos uborka
Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt most kihúzott rostélyokkal fogjuk használni. Szükségünk lesz továbbá még egy kerámia tálra is.

2

A libacombokat érdemes megtisztítani a bent maradt toklászoktól, majd ezután mossuk meg alaposan és töröljük át papírtörlővel.

3

Az előmelegített sütőbe tegyük be a tálat és rakjuk bele a szalonnát, így szépen ki fog sülni a zsírja.

4

Gorombára vágjuk össze a hagymát és a fokhagymát és tegyük a kisütött szalonna zsírjához, majd pár percig pirítsuk, amíg le nem pirul.

5

Ezután jöhet a piros paprika (kb. 2 evőkanál), és az összeforgatás.

6

Helyezzük be ebbe a piros paprikás pörkölt alapba a libacombokat, pár perc után fordítsuk meg a combokat.

7

2,5 dl vízzel öntsük fel, majd sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel is szórjuk meg. A liba és a lecsó is nagyon szereti a köményt.

8

Tegyük rá a tál fedelét és 2 óra alatt 2-3x fordítsuk meg a combokat.
Tipp: mivel sok zsír jön ki a szalonnából és a libából is, így érdemes egy kicsit leszedni majd belőle.

9

Az idő letelte után vegyük a combokat és tegyük félre (letakarva).

10

A megmaradt pörkölt alapba jöhet a lecsónak felvágott paprika és a paradicsom, majd alaposan keverjük össze és tegyük vissza a libacombokat.

11

Kb. 200 fokra emelve a hőmérsékletet 30 percet süssük tovább fedő nélkül.

12

Tálaláshoz ropogós héjú fehér kenyeret és kovászos uborkát ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kecskesajtos-körtés grill hot dogSokaknak, talán fogalmuk sincs róla, hogy milyen elképesztően finom lehet a különböző ízvilágú gyümölcsöket más ételekkel kombinálni. Ezért egy rendhagyó hot dog recept következik, egy kis kecskesajttal és grillezett körtével megspékelve.
Füstölt, chilis marhaszegyes nacho tálNem fogyott el a BBQ marhaszegy? Íme egy szuper ötlet maradékmentesképpen. Fogtuk a szegyet és a chilit, na és persze egy nagy marék tortilla chipset, kicsit feltúrbóztuk és máris létrejött az egyik legjobb füstös-sajtos-chilis buli nasi.
Cukormentes édes bbq szószEbben a szószban nincs hozzáadott cukor, így akár pácként is nyugodtan használható, mert nem fog a húsokra karamellizálódni sütés közben.
Német grillkolbászos szendvics házi mustárralA német kolbász elismerésre méltó! Zseniális finomság, szuper szaftos és tökéletesen illik egy jó hot dog kiflibe. De ennyi nem elég, jöhet hozzá házi mustár és persze ezen a vonalon elmaradhatatlan a savanyú káposzta is! A kolbásszal csupa jó dolog történik: füstöljük, grillezzük és bekerül a zsemlébe.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab libacomb
 15 dkg 15 dkg csemege szalonnaés kisült zsírja
 4 kisebb fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 70 dkg lecsópaprika
 50 dkg paradicsom
 
 tört színes bors
 édes nemes pirospaprika
  őrölt kömény
 opcionálisan darált erős paprika
 friss kenyér
 kovászos uborka

Elkészítés

Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt most kihúzott rostélyokkal fogjuk használni. Szükségünk lesz továbbá még egy kerámia tálra is.

2

A libacombokat érdemes megtisztítani a bent maradt toklászoktól, majd ezután mossuk meg alaposan és töröljük át papírtörlővel.

3

Az előmelegített sütőbe tegyük be a tálat és rakjuk bele a szalonnát, így szépen ki fog sülni a zsírja.

4

Gorombára vágjuk össze a hagymát és a fokhagymát és tegyük a kisütött szalonna zsírjához, majd pár percig pirítsuk, amíg le nem pirul.

5

Ezután jöhet a piros paprika (kb. 2 evőkanál), és az összeforgatás.

6

Helyezzük be ebbe a piros paprikás pörkölt alapba a libacombokat, pár perc után fordítsuk meg a combokat.

7

2,5 dl vízzel öntsük fel, majd sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel is szórjuk meg. A liba és a lecsó is nagyon szereti a köményt.

8

Tegyük rá a tál fedelét és 2 óra alatt 2-3x fordítsuk meg a combokat.
Tipp: mivel sok zsír jön ki a szalonnából és a libából is, így érdemes egy kicsit leszedni majd belőle.

9

Az idő letelte után vegyük a combokat és tegyük félre (letakarva).

10

A megmaradt pörkölt alapba jöhet a lecsónak felvágott paprika és a paradicsom, majd alaposan keverjük össze és tegyük vissza a libacombokat.

11

Kb. 200 fokra emelve a hőmérsékletet 30 percet süssük tovább fedő nélkül.

12

Tálaláshoz ropogós héjú fehér kenyeret és kovászos uborkát ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66