Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája

Kezdőlap / Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája
Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A liba elkészítése régi hagyományokat idéz fel, ahogy beköszönt az ősz. Szoky most kellemest a hasznossal magyaros lecsós libacombot készített pataki tálban.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc

Hozzávalók
 4 darab libacomb
 15 dkg 15 dkg csemege szalonnaés kisült zsírja
 4 kisebb fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 70 dkg lecsópaprika
 50 dkg paradicsom
 
 tört színes bors
 édes nemes pirospaprika
  őrölt kömény
 opcionálisan darált erős paprika
 friss kenyér
 kovászos uborka

Elkészítés
1

A pellet grillsütőnket most kihúzott rostélyokkal fogjuk használni. Szükségünk lesz továbbá még egy kerámia tálra is.

2

A libacombokat érdemes megtisztítani a bent maradt toklászoktól, majd ezután mossuk meg alaposan és töröljük át papírtörlővel.

3

Az előmelegített sütőbe tegyük be a tálat és rakjuk bele a szalonnát, így szépen ki fog sülni a zsírja.

4

Gorombára vágjuk össze a hagymát és a fokhagymát és tegyük a kisütött szalonna zsírjához, majd pár percig pirítsuk, amíg le nem pirul.

5

Ezután jöhet a piros paprika (kb. 2 evőkanál), és az összeforgatás.

6

Helyezzük be ebbe a piros paprikás pörkölt alapba a libacombokat, pár perc után fordítsuk meg a combokat.

7

2,5 dl vízzel öntsük fel, majd sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel is szórjuk meg. A liba és a lecsó is nagyon szereti a köményt.

8

Tegyük rá a tál fedelét és 2 óra alatt 2-3x fordítsuk meg a combokat.
Tipp: mivel sok zsír jön ki a szalonnából és a libából is, így érdemes egy kicsit leszedni majd belőle.

9

Az idő letelte után vegyük a combokat és tegyük félre (letakarva).

10

A megmaradt pörkölt alapba jöhet a lecsónak felvágott paprika és a paradicsom, majd alaposan keverjük össze és tegyük vissza a libacombokat.

11

Kb. 200 fokra emelve a hőmérsékletet 30 percet süssük tovább fedő nélkül.

12

Tálaláshoz ropogós héjú fehér kenyeret és kovászos uborkát ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab libacomb
 15 dkg 15 dkg csemege szalonnaés kisült zsírja
 4 kisebb fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 70 dkg lecsópaprika
 50 dkg paradicsom
 
 tört színes bors
 édes nemes pirospaprika
  őrölt kömény
 opcionálisan darált erős paprika
 friss kenyér
 kovászos uborka

Elkészítés

Elkészítés
1

A pellet grillsütőnket most kihúzott rostélyokkal fogjuk használni. Szükségünk lesz továbbá még egy kerámia tálra is.

2

A libacombokat érdemes megtisztítani a bent maradt toklászoktól, majd ezután mossuk meg alaposan és töröljük át papírtörlővel.

3

Az előmelegített sütőbe tegyük be a tálat és rakjuk bele a szalonnát, így szépen ki fog sülni a zsírja.

4

Gorombára vágjuk össze a hagymát és a fokhagymát és tegyük a kisütött szalonna zsírjához, majd pár percig pirítsuk, amíg le nem pirul.

5

Ezután jöhet a piros paprika (kb. 2 evőkanál), és az összeforgatás.

6

Helyezzük be ebbe a piros paprikás pörkölt alapba a libacombokat, pár perc után fordítsuk meg a combokat.

7

2,5 dl vízzel öntsük fel, majd sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel is szórjuk meg. A liba és a lecsó is nagyon szereti a köményt.

8

Tegyük rá a tál fedelét és 2 óra alatt 2-3x fordítsuk meg a combokat.
Tipp: mivel sok zsír jön ki a szalonnából és a libából is, így érdemes egy kicsit leszedni majd belőle.

9

Az idő letelte után vegyük a combokat és tegyük félre (letakarva).

10

A megmaradt pörkölt alapba jöhet a lecsónak felvágott paprika és a paradicsom, majd alaposan keverjük össze és tegyük vissza a libacombokat.

11

Kb. 200 fokra emelve a hőmérsékletet 30 percet süssük tovább fedő nélkül.

12

Tálaláshoz ropogós héjú fehér kenyeret és kovászos uborkát ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája