Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Karácsonyi kacsasült – mézes-narancsos kacsa

Karácsonyi kacsasült – mézes-narancsos kacsa


mézes narancsos karácsonyi hizott kacsasült recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy ünnepi fogásnak is kitűnően alkalmas, zamatos, citrusos aromában fürdő kacsa következik, amelynek elkészítése nem igényel túl sok időt és energiát. Ráadásul, ez a teljesen exkluzív recept, egy vadonatúj dimenziót kölcsönöz, ennek a klasszikus főételnek.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc
Hozzávalók:
 4 darab hízott kacsacomb
 2 darab hízott kacsamell
 1 csomag narancsos kacsa vagy szárnyas fűszerkeverék
 1 evőkanál kacsazsír
 1 evőkanál só és bors
 500 ml zöldség alaplé
 400 g vaj
 2 darab narancs
 100 ml narancslé
 100 g méz
Párolt lilakáposzta hozzávalók:
 1 teáskanál
 1 fej lilahagyma
 1 fej lilakáposzta
 1 evőkanál ecet
 1 teáskanál őrölt kömény
Krumplipüré hozzávalók:
 2 kg krumpli
 ½ teáskanál szerecsendió
 100 ml tejszín
 100 g vaj
 só ízlés szerint
Elkészítés
1

Első lépésben, felolvasztunk 100 gramm vajat egy mély serpenyőben. Majd minél apróbbra vágott narancsdarabokat adunk hozzá (egész pontosan: egy darab egész narancsot). Ezt követően, hozzáöntünk 1 deciliter narancslevet és egy kevés mézet.

2

A serpenyő tartalmát felforraljuk, összefőzzük, majd hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Amint ez megtörtént, hozzáadjuk az egy csomag fűszerkeverékünket és tovább kevergetjük, amíg elkészül.

3

A kacsacombokat és melleket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, végül alaposan bekenjük az imént elkészült szósszal.

4

Most, az előkészített húsokat zsírjával lefelé helyezve, egy jénai tálba vagy vastagfalú edénybe pakoljuk. Miután, egy kevés vajat tettünk az alkalmatosság aljába.

5

A tálka tartalmához teszünk, még egy-két darab, félbe vágott narancsot és mézet. Ezt követően, az egészet felöntjük zöldséges alaplével - egészen a tál háromnegyedéig.

6

A különleges, füstös ízkavalkád érdekében helyezzük az Okosgrillünkbe és körülbelül 180 percig sütjük. Ezidő alatt, elkészítjük a fantasztikus, tradicionális köretet.

7

A lilakáposztával kezdünk: feldaraboljuk, besózzuk és hagyjuk egy kicsit állni. A lilahagymát kockára vágjuk, majd egy kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk. Ezután, kinyomkodjuk a káposztát és ráhelyezzük a hagymára. Őt követi, az ízlés szerinti cukor, só, bors, köménymag, és egy kevés ecet.
Végezetül, az egészet - fedő alatt - puhára pároljuk.

8

Következhet a krumplipuré: feldarabolunk és megfőzünk 2 kilogramm hámozott burgonyát, majd egy krumplinyomó segítségével széttőrjük őket. Hozzáadunk 100 gramm vajat, 100 milliliter tejszínt, ízlés szerint sót, valamint 1 félteáskanál szerencsendiót.

9

Nem maradt más hátra, csupán a tálalás, bőséges zsírral körbe locsolva a tányért.

10

TIPP: Ez a fogás, az asztalnál felszeletelve válik csak igazán látványossá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Hot Dog Chicago stílusbanNyugodtan kijelenthetjük, hogy a chicagói hot dognál kevés klasszikusabb típust találunk a étlapon. A savanyúságot nyugodtan cseréld le az ízlésednek megfelelően, illetve a zöld paprikát is helyettesítheted jalapeñoval, ha szeretnéd. Ehhez a recepthez hosszabb típusú virslik használata javasolt.
Mézes-fokhagymás csirkeszárny és combÉdes szósz egy kis csípősséggel és fokhagymával, ami tökéletessé tesz majd a füst. Használjuk a szószt csirkeszárnyakon, combokon, akár egész grillcsirkén.
Töltött burger: sajt, bacon, chiliA klasszikus sajtos-bacon burger haladó verziója, amikor már töltött húst sütünk az okosgrillen, majd egész héten bezsebeljük érte a szebbnél szebb dícsérő bókokat.
Velőscsont baconbe tekert kukoricávalEgyik kedvenc előételünket mutatjuk be, ami akár már egy teljes fogásként is helyt áll: velőscsont baconbe tekert kukoricával fa pellet grillen elkészítve.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab hízott kacsacomb
 2 darab hízott kacsamell
 1 csomag narancsos kacsa vagy szárnyas fűszerkeverék
 1 evőkanál kacsazsír
 1 evőkanál só és bors
 500 ml zöldség alaplé
 400 g vaj
 2 darab narancs
 100 ml narancslé
 100 g méz
Párolt lilakáposzta hozzávalók:
 1 teáskanál
 1 fej lilahagyma
 1 fej lilakáposzta
 1 evőkanál ecet
 1 teáskanál őrölt kömény
Krumplipüré hozzávalók:
 2 kg krumpli
 ½ teáskanál szerecsendió
 100 ml tejszín
 100 g vaj
 só ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben, felolvasztunk 100 gramm vajat egy mély serpenyőben. Majd minél apróbbra vágott narancsdarabokat adunk hozzá (egész pontosan: egy darab egész narancsot). Ezt követően, hozzáöntünk 1 deciliter narancslevet és egy kevés mézet.

2

A serpenyő tartalmát felforraljuk, összefőzzük, majd hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Amint ez megtörtént, hozzáadjuk az egy csomag fűszerkeverékünket és tovább kevergetjük, amíg elkészül.

3

A kacsacombokat és melleket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, végül alaposan bekenjük az imént elkészült szósszal.

4

Most, az előkészített húsokat zsírjával lefelé helyezve, egy jénai tálba vagy vastagfalú edénybe pakoljuk. Miután, egy kevés vajat tettünk az alkalmatosság aljába.

5

A tálka tartalmához teszünk, még egy-két darab, félbe vágott narancsot és mézet. Ezt követően, az egészet felöntjük zöldséges alaplével - egészen a tál háromnegyedéig.

6

A különleges, füstös ízkavalkád érdekében helyezzük az Okosgrillünkbe és körülbelül 180 percig sütjük. Ezidő alatt, elkészítjük a fantasztikus, tradicionális köretet.

7

A lilakáposztával kezdünk: feldaraboljuk, besózzuk és hagyjuk egy kicsit állni. A lilahagymát kockára vágjuk, majd egy kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk. Ezután, kinyomkodjuk a káposztát és ráhelyezzük a hagymára. Őt követi, az ízlés szerinti cukor, só, bors, köménymag, és egy kevés ecet.
Végezetül, az egészet - fedő alatt - puhára pároljuk.

8

Következhet a krumplipuré: feldarabolunk és megfőzünk 2 kilogramm hámozott burgonyát, majd egy krumplinyomó segítségével széttőrjük őket. Hozzáadunk 100 gramm vajat, 100 milliliter tejszínt, ízlés szerint sót, valamint 1 félteáskanál szerencsendiót.

9

Nem maradt más hátra, csupán a tálalás, bőséges zsírral körbe locsolva a tányért.

10

TIPP: Ez a fogás, az asztalnál felszeletelve válik csak igazán látványossá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Karácsonyi kacsasült – mézes-narancsos kacsa
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66