Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Mexikói chimichanga emu hússal

Mexikói chimichanga emu hússal


mexikói chimichanga emu hús recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 500 g emu hús
 8 gerezd fokhagyma
 ízlés szerint só, bors
 100 ml száraz vörösbor
 400 g cheddar sajt
 tortilla lap
Remoulade szósz:
 320 g tejföl
 ½ fej lilahagyma
 100 g csemegeuborka
 3 szál kapor
 3 evőkanál majonéz
 3 evőkanál mustár
 friss snidling, petrezselyem
 ½ citrom
Elkészítés
1

Készítsük el a tölteléket: vágjuk fel a hagymát, a gombát, a vajat, az újhagymát, a fokhagymát és tegyük egy tepsibe.

2

Az emu húst szinte mintha darálnánk, annyira vágjuk apróra és szintén tegyük az előző hozzávalókhoz. Sóval, borssal ízesítjük, illetve grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd mehet a grillre, ahol 180°C-on sütjük, időnként öntsük alá egy kis vörösbort.

3

Addig is elkészülhet a remoulade szósz: egy tálba kanalazzuk ki a tejfölt, aprítsunk bele egy fél lilahagymát, 3 szál kaprot, 6 darab uborkát és ízlés szerint követheti só, bors, továbbá 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál mustár és egy fél citrom leve. Akár egy kis petrezselyem zöld és snidling is kerülhet bele. Alaposan keverjük össze.

Házi szósz helyett választhatunk a jól bevált, népszerű fokhagymás vagy Alabama szószok közül is.

4

A tortilla lapokat melegítsük át a ragura rakva, majd amikor már kész a ragu következhet a töltés. Egy tortilla lapra kerüljön 2-3 evőkanál töltelék, egy vastagabb szelet cheddar sajt. A két szélét hajtsuk fel, majd tekerjük össze a hortobágyi palacsintához hasonlóan.

5

Hajtással lefele helyezzük a forró olajba. A tortilla barnasága mutatja mikor lesz kész. Miután kivettük az olajból hagyjuk kicsit hűlni, locsoljuk meg a szósszal és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.
Rozmaringos báránysült bbqA báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!
3-2-1 St. Louis sertésoldalasEz az egyszerű, ráadásul könnyedén megjegyezhető módszer tökéletesen puha és szaftos oldalast eredményez, amelyek azonnal leválnak a csontról.
Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g emu hús
 8 gerezd fokhagyma
 ízlés szerint só, bors
 100 ml száraz vörösbor
 400 g cheddar sajt
 tortilla lap
Remoulade szósz:
 320 g tejföl
 ½ fej lilahagyma
 100 g csemegeuborka
 3 szál kapor
 3 evőkanál majonéz
 3 evőkanál mustár
 friss snidling, petrezselyem
 ½ citrom

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a tölteléket: vágjuk fel a hagymát, a gombát, a vajat, az újhagymát, a fokhagymát és tegyük egy tepsibe.

2

Az emu húst szinte mintha darálnánk, annyira vágjuk apróra és szintén tegyük az előző hozzávalókhoz. Sóval, borssal ízesítjük, illetve grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd mehet a grillre, ahol 180°C-on sütjük, időnként öntsük alá egy kis vörösbort.

3

Addig is elkészülhet a remoulade szósz: egy tálba kanalazzuk ki a tejfölt, aprítsunk bele egy fél lilahagymát, 3 szál kaprot, 6 darab uborkát és ízlés szerint követheti só, bors, továbbá 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál mustár és egy fél citrom leve. Akár egy kis petrezselyem zöld és snidling is kerülhet bele. Alaposan keverjük össze.

Házi szósz helyett választhatunk a jól bevált, népszerű fokhagymás vagy Alabama szószok közül is.

4

A tortilla lapokat melegítsük át a ragura rakva, majd amikor már kész a ragu következhet a töltés. Egy tortilla lapra kerüljön 2-3 evőkanál töltelék, egy vastagabb szelet cheddar sajt. A két szélét hajtsuk fel, majd tekerjük össze a hortobágyi palacsintához hasonlóan.

5

Hajtással lefele helyezzük a forró olajba. A tortilla barnasága mutatja mikor lesz kész. Miután kivettük az olajból hagyjuk kicsit hűlni, locsoljuk meg a szósszal és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Mexikói chimichanga emu hússal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66