Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mexikói chimichanga emu hússal

Mexikói chimichanga emu hússal


mexikói chimichanga emu hús recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 500 g emu hús
 8 gerezd fokhagyma
 ízlés szerint só, bors
 100 ml száraz vörösbor
 400 g cheddar sajt
 tortilla lap
Remoulade szósz:
 320 g tejföl
 ½ fej lilahagyma
 100 g csemegeuborka
 3 szál kapor
 3 evőkanál majonéz
 3 evőkanál mustár
 friss snidling, petrezselyem
 ½ citrom
Elkészítés
1

Készítsük el a tölteléket: vágjuk fel a hagymát, a gombát, a vajat, az újhagymát, a fokhagymát és tegyük egy tepsibe.

2

Az emu húst szinte mintha darálnánk, annyira vágjuk apróra és szintén tegyük az előző hozzávalókhoz. Sóval, borssal ízesítjük, illetve grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd mehet a grillre, ahol 180°C-on sütjük, időnként öntsük alá egy kis vörösbort.

3

Addig is elkészülhet a remoulade szósz: egy tálba kanalazzuk ki a tejfölt, aprítsunk bele egy fél lilahagymát, 3 szál kaprot, 6 darab uborkát és ízlés szerint követheti só, bors, továbbá 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál mustár és egy fél citrom leve. Akár egy kis petrezselyem zöld és snidling is kerülhet bele. Alaposan keverjük össze.

Házi szósz helyett választhatunk a jól bevált, népszerű fokhagymás vagy Alabama szószok közül is.

4

A tortilla lapokat melegítsük át a ragura rakva, majd amikor már kész a ragu következhet a töltés. Egy tortilla lapra kerüljön 2-3 evőkanál töltelék, egy vastagabb szelet cheddar sajt. A két szélét hajtsuk fel, majd tekerjük össze a hortobágyi palacsintához hasonlóan.

5

Hajtással lefele helyezzük a forró olajba. A tortilla barnasága mutatja mikor lesz kész. Miután kivettük az olajból hagyjuk kicsit hűlni, locsoljuk meg a szósszal és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Injektált grillcsirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.
Málnás chipotle (csípős) BBQ rubMálna és csípős paprika együtt? Nem csalás, nem ámítás, ez egy igazi vérbeli USA BBQ rub recept és csak rád vár, hogy bekenj vele néhány kg fincsi bordát, aztán rádobd a grillre.
Mexikói nacho tálEz nem egy közönséges rakott nacho, ugyanis többféle hússal van tele, majd pedig kerül rá sajt, salsa, jalapeno és már mehet is a falatozás.
Bacon burger borsos sajttalHa imádod a friss bors és a bacon ízét, akkor ez a burger neked készült. Szaftos burger, ráolvadt sajttal és friss őrölt borssal, ropogós bacon. Ha csak elképzeled az ízeket máris összefut a nyál a szádban! Itt az ideje felfűteni a grillsütőt és a tette mezejére lépni! A recept eredetileg borsos sajttal készült, de teszteltük frissen őrölt borssal és így is lenyűgözött az ízkavalkád.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g emu hús
 8 gerezd fokhagyma
 ízlés szerint só, bors
 100 ml száraz vörösbor
 400 g cheddar sajt
 tortilla lap
Remoulade szósz:
 320 g tejföl
 ½ fej lilahagyma
 100 g csemegeuborka
 3 szál kapor
 3 evőkanál majonéz
 3 evőkanál mustár
 friss snidling, petrezselyem
 ½ citrom

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a tölteléket: vágjuk fel a hagymát, a gombát, a vajat, az újhagymát, a fokhagymát és tegyük egy tepsibe.

2

Az emu húst szinte mintha darálnánk, annyira vágjuk apróra és szintén tegyük az előző hozzávalókhoz. Sóval, borssal ízesítjük, illetve grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd mehet a grillre, ahol 180°C-on sütjük, időnként öntsük alá egy kis vörösbort.

3

Addig is elkészülhet a remoulade szósz: egy tálba kanalazzuk ki a tejfölt, aprítsunk bele egy fél lilahagymát, 3 szál kaprot, 6 darab uborkát és ízlés szerint követheti só, bors, továbbá 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál mustár és egy fél citrom leve. Akár egy kis petrezselyem zöld és snidling is kerülhet bele. Alaposan keverjük össze.

Házi szósz helyett választhatunk a jól bevált, népszerű fokhagymás vagy Alabama szószok közül is.

4

A tortilla lapokat melegítsük át a ragura rakva, majd amikor már kész a ragu következhet a töltés. Egy tortilla lapra kerüljön 2-3 evőkanál töltelék, egy vastagabb szelet cheddar sajt. A két szélét hajtsuk fel, majd tekerjük össze a hortobágyi palacsintához hasonlóan.

5

Hajtással lefele helyezzük a forró olajba. A tortilla barnasága mutatja mikor lesz kész. Miután kivettük az olajból hagyjuk kicsit hűlni, locsoljuk meg a szósszal és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mexikói chimichanga emu hússal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66