Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mexikói csirkés quesadilla

Mexikói csirkés quesadilla

mexikói csirkés quesadilla recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fa pellet grill segítségével csavarunk egyet a mexikói gyorséttermek kedvencén, ha ugyanis fatüzelésű BBQ csirkét teszünk hozzá, az egyszerű quesadilla is könnyen bárki kedvencévé válhat.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 3 darab csirkemellfilé
 4 darab tortilla lap25cm-es
 3 evőkanál olvasztott vaj
 BBQ szósz
 500 g reszelt sajt
 1 darab vékonyra szeletelt paprika
 ízlés szerint szeletelt fekete olajbogyó
Tálaláshoz:
 friss koriander levelek
 szeletelt jalapeño
 kockázott friss paradicsom
 vékonyra szeletelt újhagyma
 konzerv csemegekukorica
 guacamole
 tejföl
 Pico de gallosalsafajta
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra.

2

A csirkemelleket mindkét oldalon fűszerezzük meg a mexikói keverékkel.

3

Helyezzük a hőmérőt vízszintesen a csirkemell közepébe, majd tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt és 25-30 percig süssük, egyszer megforgatva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot.

4

Vegyük ki a csirkét a grillsütőből. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd kockázzuk fel.

5

Egy serpenyő alját vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy tortilla lapot, és kanalazzunk rá barbecue szószt.

6

Tegyünk rá sajtot, az aprított sült csirkét és vékonyra szelt kaliforniai paprikát.

7

Adjunk hozzá olajbogyót, koriandert, jalapenót, paradicsomot, újhagymát és kukoricát ízlés szerint, majd szórjuk meg még több sajttal. Hajtsuk félbe a lapokat.

8

Helyezzük a quesadillákkal a grillrácsra és süssük pár percen keresztül amíg az alsó részük enyhén megpirul és a sajt is megolvad.

9

Ekkor óvatosan fordítsuk meg a tortillákat egy széles spatulával, és süssük tovább a másik oldalukat is amíg enyhén megpirulnak.

10

Vegyük le a quesadillákat a grillről. Használhatunk pizzavágót vagy kést, hogy minden quesadillát könnyedén szeletekre vágjunk. Ízlés szerint guacamoléval, tejföllel és pico de galloval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
Mangalica burger sült paprikakrémmelNyár nem múlhat el hamburger nélkül. A amerikai vonaltól eltérve most egy mangalica burger következik sült paprikakrémmel, érlelt sonkával, pannónia sajttal.
Grillezett skót tojásEgy igazi különlegességet hoztunk ma nektek, amivel tuti hogy ti lesztek a császorok! A skót tojás az egyik legjobb dolog, amit a tojással történhet, szóval kalandra fel!
Cukormentes édes bbq szószEbben a szószban nincs hozzáadott cukor, így akár pácként is nyugodtan használható, mert nem fog a húsokra karamellizálódni sütés közben.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 darab csirkemellfilé
 4 darab tortilla lap25cm-es
 3 evőkanál olvasztott vaj
 BBQ szósz
 500 g reszelt sajt
 1 darab vékonyra szeletelt paprika
 ízlés szerint szeletelt fekete olajbogyó
Tálaláshoz:
 friss koriander levelek
 szeletelt jalapeño
 kockázott friss paradicsom
 vékonyra szeletelt újhagyma
 konzerv csemegekukorica
 guacamole
 tejföl
 Pico de gallosalsafajta
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra.

2

A csirkemelleket mindkét oldalon fűszerezzük meg a mexikói keverékkel.

3

Helyezzük a hőmérőt vízszintesen a csirkemell közepébe, majd tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt és 25-30 percig süssük, egyszer megforgatva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot.

4

Vegyük ki a csirkét a grillsütőből. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd kockázzuk fel.

5

Egy serpenyő alját vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy tortilla lapot, és kanalazzunk rá barbecue szószt.

6

Tegyünk rá sajtot, az aprított sült csirkét és vékonyra szelt kaliforniai paprikát.

7

Adjunk hozzá olajbogyót, koriandert, jalapenót, paradicsomot, újhagymát és kukoricát ízlés szerint, majd szórjuk meg még több sajttal. Hajtsuk félbe a lapokat.

8

Helyezzük a quesadillákkal a grillrácsra és süssük pár percen keresztül amíg az alsó részük enyhén megpirul és a sajt is megolvad.

9

Ekkor óvatosan fordítsuk meg a tortillákat egy széles spatulával, és süssük tovább a másik oldalukat is amíg enyhén megpirulnak.

10

Vegyük le a quesadillákat a grillről. Használhatunk pizzavágót vagy kést, hogy minden quesadillát könnyedén szeletekre vágjunk. Ízlés szerint guacamoléval, tejföllel és pico de galloval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mexikói csirkés quesadilla
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66