Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, paprikás grillcsirke

Füstölt, paprikás grillcsirke


paprikás grillcsirkecomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Van, aki forrón szereti! Ha unjuk az egyszerű grillcsirkét, próbáljuk ki ezt a fűszeres és füstös BBQ csirke receptet, hogy feldobjuk a napot!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók
 4 darab egész csirkecomb
 225 ml jalapeño vagy más paprika lekvár
 225 ml víz
 ízlés szerint chilipor
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Keverjük össze a paprikakrémet és a vizet egy serpenyőben, és pároljuk alacsony hőmérsékletű tűzhelyen körülbelül 10 percig, vagy amíg el nem éri a közepes sűrűséget.

2

A csirkecombat fűszerezzük Milestone66 Yellow fűszerkeverékkel és chili porral.

3

Amikor készen állunk, akkor állítsuka pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15 percen keresztül, majd a csirkecombokat locsoljuk meg a paprikás sziruppal.

5

Fordítsuk át a húsokat süssük újabb 15 percig, majd újra locsolás és fordítás, újabb 15 perc sütés. Így mindkét oldal 30-30 perc hőkezelést kap.

6

Amikor ez az idő letelt a grillsütőt hőmérsékletét vegyük le a legalacsonyabb (Super Smoke vagy Smoke állás) és a fűszeres-chilis combok kapjanak füstöt 1 órán keresztül.

7

A füstölés után váltsunk vissza hőt 150℃-ra az utolsó 15 percre, vagy amíg a csirke el nem éri a 74℃-ot a maghőmérőn, hogy tökéletessé váljon.

8

Ha elkészült kivesszük és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A legfinomabb sült húsok – Szoky konyhájaGrill recept videó: Egyszerű, de nagyszerű, nyálcsorgatós sült hús recept következik, amely egy vaj puha, porhanyós és szuper fenséges végeredménnyel ajándékozza meg a családot, illetve a vendégeket.
Tavaszi frittataReggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Grillezett gyümölcssalátaSemmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.
Baconbe tekert csirkeszárny és combFűszerezzük a kedvenc grillfűszerünkkel a csirkeszárnyakat, majd tekerjük be baconbe és irány a grill. Szuper fingerfood készül, amihez egy kellemes kéksajt mártás is jól passzolhat.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab egész csirkecomb
 225 ml jalapeño vagy más paprika lekvár
 225 ml víz
 ízlés szerint chilipor
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Keverjük össze a paprikakrémet és a vizet egy serpenyőben, és pároljuk alacsony hőmérsékletű tűzhelyen körülbelül 10 percig, vagy amíg el nem éri a közepes sűrűséget.

2

A csirkecombat fűszerezzük Milestone66 Yellow fűszerkeverékkel és chili porral.

3

Amikor készen állunk, akkor állítsuka pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15 percen keresztül, majd a csirkecombokat locsoljuk meg a paprikás sziruppal.

5

Fordítsuk át a húsokat süssük újabb 15 percig, majd újra locsolás és fordítás, újabb 15 perc sütés. Így mindkét oldal 30-30 perc hőkezelést kap.

6

Amikor ez az idő letelt a grillsütőt hőmérsékletét vegyük le a legalacsonyabb (Super Smoke vagy Smoke állás) és a fűszeres-chilis combok kapjanak füstöt 1 órán keresztül.

7

A füstölés után váltsunk vissza hőt 150℃-ra az utolsó 15 percre, vagy amíg a csirke el nem éri a 74℃-ot a maghőmérőn, hogy tökéletessé váljon.

8

Ha elkészült kivesszük és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, paprikás grillcsirke
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66