Mézes-mustáros csirke krumplisalátával – Fald fel! #receptek

Kezdőlap / Mézes-mustáros csirke krumplisalátával – Fald fel! #receptek
Mézes-mustáros csirke krumplisalátával – Fald fel! #receptek
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grillrácson sercegő csirkecomb és mellé egy hűsítő köret, ami ma készül: mézes-mustáros csirke krumplisalátával.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 4 evőkanál olívaolaj
 5 teáskanál
 4 teáskanál bors
 1 teáskanál pirospaprika
 50 g vaj
 1 csokor újhagyma, retek
 2 fej lilahagyma
 350 g tejföl
 1 evőkanál mustár, méz
Elkészítés
1

Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!

2

Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.

3

A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.

4

A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.

5

A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.

6

Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.

7

A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.

8

A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 4 evőkanál olívaolaj
 5 teáskanál
 4 teáskanál bors
 1 teáskanál pirospaprika
 50 g vaj
 1 csokor újhagyma, retek
 2 fej lilahagyma
 350 g tejföl
 1 evőkanál mustár, méz

Elkészítés

Elkészítés
1

Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!

2

Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.

3

A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.

4

A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.

5

A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.

6

Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.

7

A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.

8

A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mézes-mustáros csirke krumplisalátával – Fald fel! #receptek