Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mézes-mustáros csirke krumplisalátával

Mézes-mustáros csirke krumplisalátával


mézes mustáros csirkecomb csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grillrácson sercegő csirkecomb és mellé egy hűsítő köret, ami ma készül: mézes-mustáros csirke krumplisalátával.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 4 evőkanál olívaolaj
 5 teáskanál
 4 teáskanál bors
 1 teáskanál pirospaprika
 50 g vaj
 1 csokor újhagyma, retek
 2 fej lilahagyma
 350 g tejföl
 1 evőkanál mustár, méz
Elkészítés
1

Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!

2

Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.

3

A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.

4

A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.

5

A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.

6

Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.

7

A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.

8

A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói nacho tálEz nem egy közönséges rakott nacho, ugyanis többféle hússal van tele, majd pedig kerül rá sajt, salsa, jalapeno és már mehet is a falatozás.
Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Malac császárhús sütése grillenA Fald Fel! csapata egy nagyon ropogós malaccsászár receptet hozott ma nektek. Ropogós bőr, szaftos hús, király fűszerek, füst. Mi így sütjük a húsok császárát!
Füstölt Seattle hot dogA krémsajt egy furcsa feltétnek tűnhet egy virslihez, de addig ne vesd el az ötletet, amíg ki nem próbáltad ezt a füstölt, seattle-i verziót. Amerika északnyugati részének kedvence, de valószínűleg bármelyik kerti grillezésen nagy sláger lesz.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 4 evőkanál olívaolaj
 5 teáskanál
 4 teáskanál bors
 1 teáskanál pirospaprika
 50 g vaj
 1 csokor újhagyma, retek
 2 fej lilahagyma
 350 g tejföl
 1 evőkanál mustár, méz

Elkészítés

Elkészítés
1

Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!

2

Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.

3

A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.

4

A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.

5

A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.

6

Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.

7

A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.

8

A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mézes-mustáros csirke krumplisalátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66