Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája
A muffuletta (muffaletta) egyfajta kerek szicíliai kenyér és egyben egy népszerű szendvics is, New Orleans-ból Louisiana államból. Ebből a kenyérből készül ugyanis az olasz bevándorlók hedonista szendvicstortája, amelyben többféle sajtot és sonkát egészít kis az olívás saláta.
Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.
Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.
Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.
A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.
A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.
Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.
1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.
Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.
Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.
Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.
A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.
A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.
Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.
1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.
Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.