Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Narancsos kacsasült extra finom pácban – Szoky konyhája

Narancsos kacsasült extra finom pácban – Szoky konyhája


öntöttvas edény bemutató okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha van egy vasedényünk, akkor kinyílik a világ! Készítsünk benne egy narancsos, pácolt kacsát extra finom kenőccsel. A könnyed citrusos ízvilágot vajas új burgonyával egészítjük ki és persze több óra füsttel.

Adag4 főre
Előkészítési idő2 óraFőzési idő3 óraÖsszesen5 óra
Kacsasült hozzávalók:
 2,20 kg pecsenye kacsa 1 kis csokor petrezselyem
 1 darab darabolt narancssütésnél a kacsa belsejébe
 1 kis csokor petrezselyemsütésnél a kacsa belsejébe
Pácoló alaplé:
 1 darab csillagánizs
 1 teáskanál koriandermag
 2 darab egész fahéj
 1 teáskanál szegfűbors
 1 teáskanál szegfűszeg
 1 teáskanál rózsabors
 2 darab babérlevél
 30 g pucolt gyömbér
 2 darab narancs
 1 evőkanál
Kenéshez:
 60 g méz
 30 g reszelt gyömbér
 2 darab vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 200 ml száraz vörösbor
 3 darab narancs a kicsavart magnélküli levekb. 300 ml
 3 darab narancs hántolt héja
 50 g teavaj
 tört színes bors ízlés szerint
 só ízlés szerint
Köret:
 2 kg rózsaburgonya
 80 g teavaj
 1 nagyobb csokor petrezselyem
 
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

Készítsük elő a páclevet: a narancsot mossuk meg, majd vágjuk négyfelé, a gyömbért hámozzuk meg és vágjuk karikákra, a fűszereket pedig tegyük egy fűszertartó tojásba vagy zsákba.

2

Egy fazékba engedjünk vizet, majd a forrásban lévő vízbe helyezzük a fenti hozzávalókat és kb. 1,5 órán keresztül fogjuk főzni. Válasszunk olyat méretű fazekat (és annyi vizet), amiben elfér majd az egész kacsa.

3

Térjünk is rá a kenőcsre: a vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, míg a gyömbért lereszeljük, majd egy alkalmas eszközben felolvasztjuk a vajat és érkezhet is rá ez a néhány hozzávaló.

4

4-5 percen keresztül pároljuk, majd hozzáöntjük a vörösbort és a mézet, illetve ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

5

3 darab narancsot meghámozunk olya módon, hogy minél kevesebb fehér rész jusson a héjra. A lehámozott héjat gyufaszál vastagságúra aprítjuk, ez az úgynevezett julienne vágás.

6

Magából a narancsból kinyomjuk a levét. Kb. 300 ml narancslevet kell kapjunk, amit tehetünk is a többi hozzávalóhoz, mégpedig a pácléből elvett 1 merőkanál víz kíséretében.

7

Nincs más dolgunk míg időnként átkeverve egy sűrű masszává főzzük, majd botmixer segítségével alaposan összetörjük.

8

A pácléből vegyük ki a fűszertojást, majd merítsük el benne a kacsát és lefedve pácoljuk a másnapi sütésig.

9

Amikor eltelt egy éjszaka és készen állunk a sütésre, akkor a fa pellet grillsütőnk hőmérsékletét állítsuk be 180°C-ra.

10

A kacsa bőrét óvatosan irdaljuk be, helyezzünk a belsejébe petrezselymet és narancsot, kívülről pedig sózzuk, borsozzuk. Mellé pedig tegyünk fűszeres-vajas újburgonyát. Helyezzük be vasedényünket a grillsütőbe kb. 2 órára lefedve.

11

Amikor letelt az idő, akkor a sütőedény tetejét vegyük le és emeljük a hőt 230°C-ra, majd 10-15 perc után már át is kenhetjük a kacsát az elkészített kenőccsel és ezt 10 percenként 4-5x ismételjük is meg.

12

Az utolsó kenésnél szórjuk meg petrezselyemmel és amikor visszasült már készen is vagyunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Karácsonyi mézes egész sonkaKarácsonykor is nyugodtan használhatjuk a grillsütőnket, sőt illik is használni. Az ünnepi asztalra tehetjük például ezt a fantasztikus mézes (málnás) sonkát. A család biztosan oda lesz majd érte.
Sajtos-fokhagymás kenyér grillenIgazi menő party étel, délutáni beszélgetésekhez sörhöz vagy társasjátékhoz. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, cserébe mindenki imádni fogja.
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölveAz ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.

Hozzávalók

Kacsasült hozzávalók:
 2,20 kg pecsenye kacsa 1 kis csokor petrezselyem
 1 darab darabolt narancssütésnél a kacsa belsejébe
 1 kis csokor petrezselyemsütésnél a kacsa belsejébe
Pácoló alaplé:
 1 darab csillagánizs
 1 teáskanál koriandermag
 2 darab egész fahéj
 1 teáskanál szegfűbors
 1 teáskanál szegfűszeg
 1 teáskanál rózsabors
 2 darab babérlevél
 30 g pucolt gyömbér
 2 darab narancs
 1 evőkanál
Kenéshez:
 60 g méz
 30 g reszelt gyömbér
 2 darab vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 200 ml száraz vörösbor
 3 darab narancs a kicsavart magnélküli levekb. 300 ml
 3 darab narancs hántolt héja
 50 g teavaj
 tört színes bors ízlés szerint
 só ízlés szerint
Köret:
 2 kg rózsaburgonya
 80 g teavaj
 1 nagyobb csokor petrezselyem
 
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő a páclevet: a narancsot mossuk meg, majd vágjuk négyfelé, a gyömbért hámozzuk meg és vágjuk karikákra, a fűszereket pedig tegyük egy fűszertartó tojásba vagy zsákba.

2

Egy fazékba engedjünk vizet, majd a forrásban lévő vízbe helyezzük a fenti hozzávalókat és kb. 1,5 órán keresztül fogjuk főzni. Válasszunk olyat méretű fazekat (és annyi vizet), amiben elfér majd az egész kacsa.

3

Térjünk is rá a kenőcsre: a vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, míg a gyömbért lereszeljük, majd egy alkalmas eszközben felolvasztjuk a vajat és érkezhet is rá ez a néhány hozzávaló.

4

4-5 percen keresztül pároljuk, majd hozzáöntjük a vörösbort és a mézet, illetve ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

5

3 darab narancsot meghámozunk olya módon, hogy minél kevesebb fehér rész jusson a héjra. A lehámozott héjat gyufaszál vastagságúra aprítjuk, ez az úgynevezett julienne vágás.

6

Magából a narancsból kinyomjuk a levét. Kb. 300 ml narancslevet kell kapjunk, amit tehetünk is a többi hozzávalóhoz, mégpedig a pácléből elvett 1 merőkanál víz kíséretében.

7

Nincs más dolgunk míg időnként átkeverve egy sűrű masszává főzzük, majd botmixer segítségével alaposan összetörjük.

8

A pácléből vegyük ki a fűszertojást, majd merítsük el benne a kacsát és lefedve pácoljuk a másnapi sütésig.

9

Amikor eltelt egy éjszaka és készen állunk a sütésre, akkor a fa pellet grillsütőnk hőmérsékletét állítsuk be 180°C-ra.

10

A kacsa bőrét óvatosan irdaljuk be, helyezzünk a belsejébe petrezselymet és narancsot, kívülről pedig sózzuk, borsozzuk. Mellé pedig tegyünk fűszeres-vajas újburgonyát. Helyezzük be vasedényünket a grillsütőbe kb. 2 órára lefedve.

11

Amikor letelt az idő, akkor a sütőedény tetejét vegyük le és emeljük a hőt 230°C-ra, majd 10-15 perc után már át is kenhetjük a kacsát az elkészített kenőccsel és ezt 10 percenként 4-5x ismételjük is meg.

12

Az utolsó kenésnél szórjuk meg petrezselyemmel és amikor visszasült már készen is vagyunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Narancsos kacsasült extra finom pácban – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66