Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Narancsos kacsasült extra finom pácban – Szoky konyhája

Narancsos kacsasült extra finom pácban – Szoky konyhája


öntöttvas edény bemutató okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha van egy vasedényünk, akkor kinyílik a világ! Készítsünk benne egy narancsos, pácolt kacsát extra finom kenőccsel. A könnyed citrusos ízvilágot vajas új burgonyával egészítjük ki és persze több óra füsttel.

Adag4 főre
Előkészítési idő2 óraFőzési idő3 óraÖsszesen5 óra
Kacsasült hozzávalók:
 2,20 kg pecsenye kacsa 1 kis csokor petrezselyem
 1 darab darabolt narancssütésnél a kacsa belsejébe
 1 kis csokor petrezselyemsütésnél a kacsa belsejébe
Pácoló alaplé:
 1 darab csillagánizs
 1 teáskanál koriandermag
 2 darab egész fahéj
 1 teáskanál szegfűbors
 1 teáskanál szegfűszeg
 1 teáskanál rózsabors
 2 darab babérlevél
 30 g pucolt gyömbér
 2 darab narancs
 1 evőkanál
Kenéshez:
 60 g méz
 30 g reszelt gyömbér
 2 darab vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 200 ml száraz vörösbor
 3 darab narancs a kicsavart magnélküli levekb. 300 ml
 3 darab narancs hántolt héja
 50 g teavaj
 tört színes bors ízlés szerint
 só ízlés szerint
Köret:
 2 kg rózsaburgonya
 80 g teavaj
 1 nagyobb csokor petrezselyem
 
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

Készítsük elő a páclevet: a narancsot mossuk meg, majd vágjuk négyfelé, a gyömbért hámozzuk meg és vágjuk karikákra, a fűszereket pedig tegyük egy fűszertartó tojásba vagy zsákba.

2

Egy fazékba engedjünk vizet, majd a forrásban lévő vízbe helyezzük a fenti hozzávalókat és kb. 1,5 órán keresztül fogjuk főzni. Válasszunk olyat méretű fazekat (és annyi vizet), amiben elfér majd az egész kacsa.

3

Térjünk is rá a kenőcsre: a vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, míg a gyömbért lereszeljük, majd egy alkalmas eszközben felolvasztjuk a vajat és érkezhet is rá ez a néhány hozzávaló.

4

4-5 percen keresztül pároljuk, majd hozzáöntjük a vörösbort és a mézet, illetve ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

5

3 darab narancsot meghámozunk olya módon, hogy minél kevesebb fehér rész jusson a héjra. A lehámozott héjat gyufaszál vastagságúra aprítjuk, ez az úgynevezett julienne vágás.

6

Magából a narancsból kinyomjuk a levét. Kb. 300 ml narancslevet kell kapjunk, amit tehetünk is a többi hozzávalóhoz, mégpedig a pácléből elvett 1 merőkanál víz kíséretében.

7

Nincs más dolgunk míg időnként átkeverve egy sűrű masszává főzzük, majd botmixer segítségével alaposan összetörjük.

8

A pácléből vegyük ki a fűszertojást, majd merítsük el benne a kacsát és lefedve pácoljuk a másnapi sütésig.

9

Amikor eltelt egy éjszaka és készen állunk a sütésre, akkor a fa pellet grillsütőnk hőmérsékletét állítsuk be 180°C-ra.

10

A kacsa bőrét óvatosan irdaljuk be, helyezzünk a belsejébe petrezselymet és narancsot, kívülről pedig sózzuk, borsozzuk. Mellé pedig tegyünk fűszeres-vajas újburgonyát. Helyezzük be vasedényünket a grillsütőbe kb. 2 órára lefedve.

11

Amikor letelt az idő, akkor a sütőedény tetejét vegyük le és emeljük a hőt 230°C-ra, majd 10-15 perc után már át is kenhetjük a kacsát az elkészített kenőccsel és ezt 10 percenként 4-5x ismételjük is meg.

12

Az utolsó kenésnél szórjuk meg petrezselyemmel és amikor visszasült már készen is vagyunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillcsirke otthon, könnyedénAz egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.
Fokhagymás-citromos csirkecombok parmezánnalEgészséges és finom csirkecomb recept citrommal, fokhagymával és egy kis parmezánnal. Ha ropogós csirkecombokat szeretnél hétvégi sütéskor a családnak és a barátoknak kínálni, ezzel a recepttel nem lősz mellé.
Extra csípős hot dog tálEgy különleges és roppant egyszerű hot dog tál, amely finom, tápláló, ráadásul személyes kedvencünk is egyben. TIPP: Gyors és kényelmes megoldás a váratlan összejövetelekre, sőt, akár szimpla vendégvárónak is kitűnő választás, az ízlelőbimbók felcsigázása érdekében.

Hozzávalók

Kacsasült hozzávalók:
 2,20 kg pecsenye kacsa 1 kis csokor petrezselyem
 1 darab darabolt narancssütésnél a kacsa belsejébe
 1 kis csokor petrezselyemsütésnél a kacsa belsejébe
Pácoló alaplé:
 1 darab csillagánizs
 1 teáskanál koriandermag
 2 darab egész fahéj
 1 teáskanál szegfűbors
 1 teáskanál szegfűszeg
 1 teáskanál rózsabors
 2 darab babérlevél
 30 g pucolt gyömbér
 2 darab narancs
 1 evőkanál
Kenéshez:
 60 g méz
 30 g reszelt gyömbér
 2 darab vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 200 ml száraz vörösbor
 3 darab narancs a kicsavart magnélküli levekb. 300 ml
 3 darab narancs hántolt héja
 50 g teavaj
 tört színes bors ízlés szerint
 só ízlés szerint
Köret:
 2 kg rózsaburgonya
 80 g teavaj
 1 nagyobb csokor petrezselyem
 
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő a páclevet: a narancsot mossuk meg, majd vágjuk négyfelé, a gyömbért hámozzuk meg és vágjuk karikákra, a fűszereket pedig tegyük egy fűszertartó tojásba vagy zsákba.

2

Egy fazékba engedjünk vizet, majd a forrásban lévő vízbe helyezzük a fenti hozzávalókat és kb. 1,5 órán keresztül fogjuk főzni. Válasszunk olyat méretű fazekat (és annyi vizet), amiben elfér majd az egész kacsa.

3

Térjünk is rá a kenőcsre: a vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, míg a gyömbért lereszeljük, majd egy alkalmas eszközben felolvasztjuk a vajat és érkezhet is rá ez a néhány hozzávaló.

4

4-5 percen keresztül pároljuk, majd hozzáöntjük a vörösbort és a mézet, illetve ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

5

3 darab narancsot meghámozunk olya módon, hogy minél kevesebb fehér rész jusson a héjra. A lehámozott héjat gyufaszál vastagságúra aprítjuk, ez az úgynevezett julienne vágás.

6

Magából a narancsból kinyomjuk a levét. Kb. 300 ml narancslevet kell kapjunk, amit tehetünk is a többi hozzávalóhoz, mégpedig a pácléből elvett 1 merőkanál víz kíséretében.

7

Nincs más dolgunk míg időnként átkeverve egy sűrű masszává főzzük, majd botmixer segítségével alaposan összetörjük.

8

A pácléből vegyük ki a fűszertojást, majd merítsük el benne a kacsát és lefedve pácoljuk a másnapi sütésig.

9

Amikor eltelt egy éjszaka és készen állunk a sütésre, akkor a fa pellet grillsütőnk hőmérsékletét állítsuk be 180°C-ra.

10

A kacsa bőrét óvatosan irdaljuk be, helyezzünk a belsejébe petrezselymet és narancsot, kívülről pedig sózzuk, borsozzuk. Mellé pedig tegyünk fűszeres-vajas újburgonyát. Helyezzük be vasedényünket a grillsütőbe kb. 2 órára lefedve.

11

Amikor letelt az idő, akkor a sütőedény tetejét vegyük le és emeljük a hőt 230°C-ra, majd 10-15 perc után már át is kenhetjük a kacsát az elkészített kenőccsel és ezt 10 percenként 4-5x ismételjük is meg.

12

Az utolsó kenésnél szórjuk meg petrezselyemmel és amikor visszasült már készen is vagyunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Narancsos kacsasült extra finom pácban – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66