Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Narancsos kacsasült, kacsacomb

Narancsos kacsasült, kacsacomb


narancsos kacsa recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Karamellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók:
 4 darab hízott kacsacomb
 1 evőkanál kacsazsír
 1 evőkanál só és bors
 4 darab narancs facsart leve
 100 ml vörösbor
 100 g cukor
Ajánlott kiegészítők
Elkészítés
1

Cukrot kezdjünk el karamellizálni, majd öntsük fel vörösborral és a négy narancs kifacsart levével. Ezzel fogjuk majd bekenni a kacsacombokat.

2

A combokat irdaljuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Természetesen használhatunk különböző fűszereket is ennél a fázisnál.

3

Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páclével és helyezzünk mellé narancsgerezdeket. Alufólia alatt, 170-180°C-on a a fa pellet grillsütőre tesszük kb. 1,5 órára.

4

Amikor letelt az idő vegyük le a fóliát és tegyük mellé a rozmaringos füstölő pelletet füstcsőben, majd emeljük a hőt 200 °C-ra. 30 perc hőkezelés után az ételünk elkészül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt chilis babChili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.
Borsos beef jerky, szárított marhahúsA szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.
Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab hízott kacsacomb
 1 evőkanál kacsazsír
 1 evőkanál só és bors
 4 darab narancs facsart leve
 100 ml vörösbor
 100 g cukor
Ajánlott kiegészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Cukrot kezdjünk el karamellizálni, majd öntsük fel vörösborral és a négy narancs kifacsart levével. Ezzel fogjuk majd bekenni a kacsacombokat.

2

A combokat irdaljuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Természetesen használhatunk különböző fűszereket is ennél a fázisnál.

3

Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páclével és helyezzünk mellé narancsgerezdeket. Alufólia alatt, 170-180°C-on a a fa pellet grillsütőre tesszük kb. 1,5 órára.

4

Amikor letelt az idő vegyük le a fóliát és tegyük mellé a rozmaringos füstölő pelletet füstcsőben, majd emeljük a hőt 200 °C-ra. 30 perc hőkezelés után az ételünk elkészül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Narancsos kacsasült, kacsacomb
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66