Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Narancsos kacsasült, kacsacomb

Narancsos kacsasült, kacsacomb


narancsos kacsa recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Karamellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók:
 4 darab hízott kacsacomb
 1 evőkanál kacsazsír
 1 evőkanál só és bors
 4 darab narancs facsart leve
 100 ml vörösbor
 100 g cukor
Ajánlott kiegészítők
Elkészítés
1

Cukrot kezdjünk el karamellizálni, majd öntsük fel vörösborral és a négy narancs kifacsart levével. Ezzel fogjuk majd bekenni a kacsacombokat.

2

A combokat irdaljuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Természetesen használhatunk különböző fűszereket is ennél a fázisnál.

3

Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páclével és helyezzünk mellé narancsgerezdeket. Alufólia alatt, 170-180°C-on a a fa pellet grillsütőre tesszük kb. 1,5 órára.

4

Amikor letelt az idő vegyük le a fóliát és tegyük mellé a rozmaringos füstölő pelletet füstcsőben, majd emeljük a hőt 200 °C-ra. 30 perc hőkezelés után az ételünk elkészül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillen sült őszi zöldségkeverékSült zöldségreceptünk segítségével pillanatok alatt kivághatjuk magunkat egy váratlan vendég érkezésekor, ha gyorsan szeretnénk készíteni valami finomat. Ez az egyszerű és egészséges recept kelbimbót, újburgonyát, pézsmatököt és csiperke gombát tartalmaz.
Cukormentes édes bbq szószEbben a szószban nincs hozzáadott cukor, így akár pácként is nyugodtan használható, mert nem fog a húsokra karamellizálódni sütés közben.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab hízott kacsacomb
 1 evőkanál kacsazsír
 1 evőkanál só és bors
 4 darab narancs facsart leve
 100 ml vörösbor
 100 g cukor
Ajánlott kiegészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Cukrot kezdjünk el karamellizálni, majd öntsük fel vörösborral és a négy narancs kifacsart levével. Ezzel fogjuk majd bekenni a kacsacombokat.

2

A combokat irdaljuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Természetesen használhatunk különböző fűszereket is ennél a fázisnál.

3

Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páclével és helyezzünk mellé narancsgerezdeket. Alufólia alatt, 170-180°C-on a a fa pellet grillsütőre tesszük kb. 1,5 órára.

4

Amikor letelt az idő vegyük le a fóliát és tegyük mellé a rozmaringos füstölő pelletet füstcsőben, majd emeljük a hőt 200 °C-ra. 30 perc hőkezelés után az ételünk elkészül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Narancsos kacsasült, kacsacomb
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66