Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszer

Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszer


gyors sertésoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Nincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók
 3 kg sertésoldalas
 450 ml almalé
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Távolítsuk el a hártyákat az oldalasok hátuljáról úgy, hogy kést csúsztatunk a membrán és a csont közé a középső borda fölött. Ezután fogjuk meg a membránt egy papírtörlővel és távolítsuk el.

3

Vágjuk le a felesleges zsírt és fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Rub fűszerkeverékkel. Hagyjuk így állni 10 percig.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Tegyük a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részébe, elkerülve a csontokat. Zárjuk le a fedőt, és 30 percenként almalével permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot, ami összesen körülbelül 2.5 órát jelent.

5

Távolítsuk el a húsokat a grillrõl és hagyjuk 10 percig pihenni mielőtt a csontok között különálló darabokra szeletelnénk és tálalnánk őket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconbe csomagolt töltött pulykaHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.
Sörösdoboz burgerBakancslistás, formabontó burger recepthez érkeztünk: formázott, tölthető marhahús, amibe kockázott cheddar sajt, karamellizált hagyma érkezik bacon köntösben, tetejére jalapenoval. Ez a recept szuper kiegészíthető más töltelékkel is, például gombával és paprikával, tojással és még sok mással!
Zseniális mediterrán rakott tésztaMegtartva jó szokásunkat, ennél a fantasztikusan egyedi, déli ízekben és alapanyagokban gazdag tésztaételnél is az egyszerűség hívei maradunk. A végeredmény pedig: szavakkal leírhatatlan. Ezért, feltétlenül muszáj kipróbálni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 kg sertésoldalas
 450 ml almalé
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Távolítsuk el a hártyákat az oldalasok hátuljáról úgy, hogy kést csúsztatunk a membrán és a csont közé a középső borda fölött. Ezután fogjuk meg a membránt egy papírtörlővel és távolítsuk el.

3

Vágjuk le a felesleges zsírt és fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Rub fűszerkeverékkel. Hagyjuk így állni 10 percig.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Tegyük a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részébe, elkerülve a csontokat. Zárjuk le a fedőt, és 30 percenként almalével permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot, ami összesen körülbelül 2.5 órát jelent.

5

Távolítsuk el a húsokat a grillrõl és hagyjuk 10 percig pihenni mielőtt a csontok között különálló darabokra szeletelnénk és tálalnánk őket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszer
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66