Baconbe csomagolt töltött pulyka

Kezdőlap / Baconbe csomagolt töltött pulyka
Baconbe csomagolt töltött pulyka

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Hálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc

Hozzávalók
 1 egész pulykakacsával vagy csirkével is elkészíthető a recept
 2 darab alma
 bacon
 2 zeller
 petrezselyem
 rozmaring
 kakukkfű
 1 darab hagymaszeletelve
 bors

Elkészítés
1

Lehetőség szerint legalább egy napra, de inkább kettőre a megtisztított, egész pulyka álljon 5% sós vizes oldatban. Sokan ilyenkor még vágnak a páclébe vöröshagymát és fokhagymát, de tesznek mellé akár köményt is.

2

A pácolási idő letelte után ellenőrizzük, hogy a pulyka szép tiszta kívülről és belülről is, majd papírtörlővel töröljük át szárazra.

3

Az almát, a hagymát és a zellert szeleteljük nagy darabokra, szórjuk meg a zöldfűszerekkel (kakukkfű, petrezselyem, rozmaring) és töltsük be a pulyka belsejébe.

4

Készítsük el a bacon rácsot egy vágódeszkán vagy egy műanyag lapon. Figyeljünk rá, hogy könnyen felvehető legyen a bacon. Ha van lehetőség picit olajozzuk be a deszkát vagy használjunk olyan felületet, ahol biztosan nem tapad majd le.

5

Vékonyan kenjük át olívaolajjal és szórjuk meg a szárnyas fűszerkeverékkel a pulykát. Ezután helyezzük rá a baconből készült védőpajzsot úgy, hogy főleg a pulykamellet takarja. Ha rajta van a bacon, szórjuk meg újra fűszerkeverékkel.

6

Takarjuk le egy alufóliával és a grillre helyezve süssük (mérettől függően) kb. 2 órán keresztül. Ha van maghőmérőnk, akkor a vastagabb részeken is a 74-78 fok legyen a cél.

7

A végeredmény egy szaftos, kellemesen édes-fűszeres egész grillpulyka lesz, amiből jól fog lakni az egész család, legalább kétszer.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész pulykakacsával vagy csirkével is elkészíthető a recept
 2 darab alma
 bacon
 2 zeller
 petrezselyem
 rozmaring
 kakukkfű
 1 darab hagymaszeletelve
 bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Lehetőség szerint legalább egy napra, de inkább kettőre a megtisztított, egész pulyka álljon 5% sós vizes oldatban. Sokan ilyenkor még vágnak a páclébe vöröshagymát és fokhagymát, de tesznek mellé akár köményt is.

2

A pácolási idő letelte után ellenőrizzük, hogy a pulyka szép tiszta kívülről és belülről is, majd papírtörlővel töröljük át szárazra.

3

Az almát, a hagymát és a zellert szeleteljük nagy darabokra, szórjuk meg a zöldfűszerekkel (kakukkfű, petrezselyem, rozmaring) és töltsük be a pulyka belsejébe.

4

Készítsük el a bacon rácsot egy vágódeszkán vagy egy műanyag lapon. Figyeljünk rá, hogy könnyen felvehető legyen a bacon. Ha van lehetőség picit olajozzuk be a deszkát vagy használjunk olyan felületet, ahol biztosan nem tapad majd le.

5

Vékonyan kenjük át olívaolajjal és szórjuk meg a szárnyas fűszerkeverékkel a pulykát. Ezután helyezzük rá a baconből készült védőpajzsot úgy, hogy főleg a pulykamellet takarja. Ha rajta van a bacon, szórjuk meg újra fűszerkeverékkel.

6

Takarjuk le egy alufóliával és a grillre helyezve süssük (mérettől függően) kb. 2 órán keresztül. Ha van maghőmérőnk, akkor a vastagabb részeken is a 74-78 fok legyen a cél.

7

A végeredmény egy szaftos, kellemesen édes-fűszeres egész grillpulyka lesz, amiből jól fog lakni az egész család, legalább kétszer.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe csomagolt töltött pulyka