Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Polish Boy: grillkolbászos szendvics Clevelandből

Polish Boy: grillkolbászos szendvics Clevelandből


lengyel kolbász recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Cleveland egyik leghíresebb szendvicsét az 1940-es években találta ki Virgil Whitmore, amikor a füstös, lengyel kolbász, a "polish boy” nagy sikert aratott a barbecue rajongók körében. Virgil néhány egyszerű hozzávalóból és persze a kolbászból zseniális szendvicset hozott létre, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend és persze már számos változatát készítik a városban.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő30 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 8 darab sajtos grillkolbászautentikusan Kiełbasa lengyel kolbász
 8 darab hot dog zsemle/kifli
 15 kg burgonyameghámozva és vékonyra szeletelve
 olaj
 
 200 g majonéz
 200 g tejföl
 4 evőkanál fehér ecet
 2 teáskanál
 1 teáskanál bors
 1 teáskanál szárított zeller
 1 darab egész zöld káposztafelaprítva
 1 darab egész lila káposztafelaprítva
 4 darab sárgarépalereszelve
 200 ml BBQ szósz
Elkészítés
1

Első lépésben készítsük el a krumplit: vágjuk fel a meghámozott burgonyát hosszú, fél centi vastag hasábokká és tegyük egy tál hideg vízbe. Ezzel egyidőben öntsünk olajat egy serpenyőbe és hevítsük fel alacsony hőmérsékleten.

2

A hideg vizes átmosás után csöpögtessük le és töröljük át a hasábokat. Kis adagokban süssük a burgonyát addig, amíg láthatóan megpuhul és kifehéredik. Ekkor vegyük ki, újra csöpögtessük le és emeljük az olaj hőmérsékletét magasra.

3

Szintén kis adagokban dolgozva süssük ropogósra a krumplit. Ez körülbelül 1-3 percet vesz majd igénybe. Szedjük ki papírtörlőre és sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Tipp: érdemes Milestone66 Red vagy SPG+ fűszerekkel megszórni, szuper jól áll a sült burgonyának.

4

Készítsük el a káposztasalátát: egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a sót, a borsot és a zellert. Egy közepes tálban keverjük össze a káposztát és a sárgarépát, majd keverjük össze majonézes keverékkel. Tegyük félre hűtőben.
Tipp: a káposztát akár előző éjjel is elkészíthetjük, hogy összeérjenek az ízek.

5

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 175°C-ra.

6

A kolbászokat grillezzük 8-10 percen keresztül vagy vastagságtól függően addig, amíg láthatóan megsültek.

7

Nincs más hátra mint a kettévágott kiflikbe helyezni a kolbászt, meglocsolni a kedvenc barbecue szószunkkal, rádobni egy adag sült krumplit, majd leszorítani a káposztasalátával és kész is a Clevelandi kiełbasa grillkolbászos szendvics.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.
Philly cheesesteak szendvicsPocaktöltő street food következik egyenesen Philadelphiaból. Gyorsan kész van, sajtos-szaftos, eszméletlenül finom.
Füstölt lazacos rakott krumpliA burgonya és a fa pellet aromák nagyszerű ízt adnak ennek a kiadós, füstölt lazacos reggelinek. Süthetjük korábban megmaradt füstölt lazacból, de akár friss halból is.
Grillezett burgonya nyársakDobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.

Hozzávalók

Hozzávalók
 8 darab sajtos grillkolbászautentikusan Kiełbasa lengyel kolbász
 8 darab hot dog zsemle/kifli
 15 kg burgonyameghámozva és vékonyra szeletelve
 olaj
 
 200 g majonéz
 200 g tejföl
 4 evőkanál fehér ecet
 2 teáskanál
 1 teáskanál bors
 1 teáskanál szárított zeller
 1 darab egész zöld káposztafelaprítva
 1 darab egész lila káposztafelaprítva
 4 darab sárgarépalereszelve
 200 ml BBQ szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben készítsük el a krumplit: vágjuk fel a meghámozott burgonyát hosszú, fél centi vastag hasábokká és tegyük egy tál hideg vízbe. Ezzel egyidőben öntsünk olajat egy serpenyőbe és hevítsük fel alacsony hőmérsékleten.

2

A hideg vizes átmosás után csöpögtessük le és töröljük át a hasábokat. Kis adagokban süssük a burgonyát addig, amíg láthatóan megpuhul és kifehéredik. Ekkor vegyük ki, újra csöpögtessük le és emeljük az olaj hőmérsékletét magasra.

3

Szintén kis adagokban dolgozva süssük ropogósra a krumplit. Ez körülbelül 1-3 percet vesz majd igénybe. Szedjük ki papírtörlőre és sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Tipp: érdemes Milestone66 Red vagy SPG+ fűszerekkel megszórni, szuper jól áll a sült burgonyának.

4

Készítsük el a káposztasalátát: egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a sót, a borsot és a zellert. Egy közepes tálban keverjük össze a káposztát és a sárgarépát, majd keverjük össze majonézes keverékkel. Tegyük félre hűtőben.
Tipp: a káposztát akár előző éjjel is elkészíthetjük, hogy összeérjenek az ízek.

5

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 175°C-ra.

6

A kolbászokat grillezzük 8-10 percen keresztül vagy vastagságtól függően addig, amíg láthatóan megsültek.

7

Nincs más hátra mint a kettévágott kiflikbe helyezni a kolbászt, meglocsolni a kedvenc barbecue szószunkkal, rádobni egy adag sült krumplit, majd leszorítani a káposztasalátával és kész is a Clevelandi kiełbasa grillkolbászos szendvics.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Polish Boy: grillkolbászos szendvics Clevelandből
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66