Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal


ricset vegán sólet recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán

Adag8 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 35 perc
Hozzávalók
 250 g tarkabab, gyöngybab, mungóbab keveréke
 250 g árpagyöngy
 4 darab nagyobb sárgarépavastagabb karikákra vágva
 1 darab fehérrépafelkarikázva
 2 darab nagyobb fej vöröshagymaapróra vágva
 5 gerezd fokhagymaátpasszírozva
 3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt/ barnarizsliszt
 2 teáskanál pirospaprika
 néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
 ½ teáskanál őrölt kömény
 csipet bors
 csipet kurkuma
 2 teáskanál majoránna
 3 darab babérlevél
 
 4 l vízha sűrűbbre szeretnénk, kezdjük 3 literrel
Opcionális hozzávalók
 2 darab kis tömb füstölt tofu felkockázva
 petrezselyemdíszítésnek
 vegán tejföl vagy joghurttálaláshoz
 teljes kiőrlésű kenyértálaláshoz
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.

2

Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.

3

Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.

4

Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.

5

Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.

6

Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.

7

Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kávés szárított marhahús, beef jerkyA szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.
Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popperJóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.
Paleo BBQ sertésoldalasPróbáljunk ki egy egészségesebb oldalas receptet. Ezeket a sertés szeleteket füstös, sós paprika- és chipotle-fűszerkeverékkel ízesítjük, majd édes paradicsom alapú BBQ szósszal megkenjük.
Német grillkolbászos szendvics házi mustárralA német kolbász elismerésre méltó! Zseniális finomság, szuper szaftos és tökéletesen illik egy jó hot dog kiflibe. De ennyi nem elég, jöhet hozzá házi mustár és persze ezen a vonalon elmaradhatatlan a savanyú káposzta is! A kolbásszal csupa jó dolog történik: füstöljük, grillezzük és bekerül a zsemlébe.

Hozzávalók

Hozzávalók
 250 g tarkabab, gyöngybab, mungóbab keveréke
 250 g árpagyöngy
 4 darab nagyobb sárgarépavastagabb karikákra vágva
 1 darab fehérrépafelkarikázva
 2 darab nagyobb fej vöröshagymaapróra vágva
 5 gerezd fokhagymaátpasszírozva
 3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt/ barnarizsliszt
 2 teáskanál pirospaprika
 néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
 ½ teáskanál őrölt kömény
 csipet bors
 csipet kurkuma
 2 teáskanál majoránna
 3 darab babérlevél
 
 4 l vízha sűrűbbre szeretnénk, kezdjük 3 literrel
Opcionális hozzávalók
 2 darab kis tömb füstölt tofu felkockázva
 petrezselyemdíszítésnek
 vegán tejföl vagy joghurttálaláshoz
 teljes kiőrlésű kenyértálaláshoz
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.

2

Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.

3

Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.

4

Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.

5

Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.

6

Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.

7

Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66