Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ropogós narancsos csirkeszárny

Ropogós narancsos csirkeszárny


narancsos grillcsirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grillezett csirkeszárnyból tucatjával léteznek receptek, de ez a változat nem mindennapi! A ropogós, fa pellet grillsütőben sült szárnyak házi készítésű édes-csípős szószban forgatva szintén egy nagyon izgalmas változat.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 120 ml csirkehúsleves, alaplé
 2 evőkanál kukoricakeményítő
 450 ml frissen facsart narancslé
 szárnyas grillfűszerkeverékMilestone66 Yellow vagy Asia
 2 darab narancshéj
 4 evőkanál szójaszósz
 150 g barnacukor
 2 teáskanál őrölt gyömbér
 2 evőkanál ázsiai chilis fokhagymás szósz(chili és reszelt fokhagyma keveréke)
 ½ teáskanál fekete bors
Elkészítés
1

Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy visszazárható műanyag zacskóba.
Ízlés szerint vékonyan szórjuk be a kedvenc szárnyas grillfűszerünkkel és helyezzük a hűtőbe egy óra hosszára.

2

A fűszerezés nálunk természetesen a Milestone66 Yellow fűszerkeverék, de jól áll ennek a húsnak a Milestone66 Asia fűszerkeverék is.

3

A hűtő szünet után a ropogós narancsos csirkeszárny elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra.

4

Helyezzük a rácsra a szárnyakat és süssük 45 percen keresztül, vagy amíg a csirkeszárny maghőmérséklete el nem éri a 74˚C-ot.

5

A narancsos szósz elkészítéséhez alaposan keverjük össze a kukoricakeményítőt az alaplével és tegyük félre.

6

A narancslevet, a narancshéjat, a szójaszószt, a barnacukrot, a gyömbért, a chilis-fokhagymás szószt, a fekete borsot tegyük egy serpenyőbe. Kézi habverővel kevergetve melegítsük közepes lángon.

7

Mihelyst felforrt, keverjük bele az összekevert kukoricakeményítőt és az alaplét. Főzzük tovább, amíg a szósz besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.

8

Amikor a szárnyak megsültek vegyük le a grillről és forgassuk bele a már elkészült narancsos szószba.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Halkolbász, harcsakolbász – Szoky konyhájaGrill recept videó: Hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul csodálatosan ropogós halkolbász kerül ma terítékre. Benne köménymaggal, fokhagymával, és természetesen az elmaradhatatlan, csípős chili paprikával.
Nachos tál grillen, gazdagonA mexikói konyha nagyon jó mártogatósban és chipsekben is. Ebben a tálban egyesülnek ezek a jellemezők és egy brutál megrakott tv nézős, beszélgetős étel jön létre. Minek nevezzelek, kérdezné Petőfi, de mi inkább kérdezősködés helyett felfaljuk.
BBQ csirkés pizzaA klasszikus paradicsomos pizzák népszerű alternatívája a BBQ-s, csirkés pizza, amelyet már pellet okosgrill is elkészíthet, a klasszikus olasz kemencés-füstös ízzel együtt!
Teriyaki szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet túrázás vagy meccsnézés közben fogyaszthatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 120 ml csirkehúsleves, alaplé
 2 evőkanál kukoricakeményítő
 450 ml frissen facsart narancslé
 szárnyas grillfűszerkeverékMilestone66 Yellow vagy Asia
 2 darab narancshéj
 4 evőkanál szójaszósz
 150 g barnacukor
 2 teáskanál őrölt gyömbér
 2 evőkanál ázsiai chilis fokhagymás szósz(chili és reszelt fokhagyma keveréke)
 ½ teáskanál fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy visszazárható műanyag zacskóba.
Ízlés szerint vékonyan szórjuk be a kedvenc szárnyas grillfűszerünkkel és helyezzük a hűtőbe egy óra hosszára.

2

A fűszerezés nálunk természetesen a Milestone66 Yellow fűszerkeverék, de jól áll ennek a húsnak a Milestone66 Asia fűszerkeverék is.

3

A hűtő szünet után a ropogós narancsos csirkeszárny elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra.

4

Helyezzük a rácsra a szárnyakat és süssük 45 percen keresztül, vagy amíg a csirkeszárny maghőmérséklete el nem éri a 74˚C-ot.

5

A narancsos szósz elkészítéséhez alaposan keverjük össze a kukoricakeményítőt az alaplével és tegyük félre.

6

A narancslevet, a narancshéjat, a szójaszószt, a barnacukrot, a gyömbért, a chilis-fokhagymás szószt, a fekete borsot tegyük egy serpenyőbe. Kézi habverővel kevergetve melegítsük közepes lángon.

7

Mihelyst felforrt, keverjük bele az összekevert kukoricakeményítőt és az alaplét. Főzzük tovább, amíg a szósz besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.

8

Amikor a szárnyak megsültek vegyük le a grillről és forgassuk bele a már elkészült narancsos szószba.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ropogós narancsos csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66