Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhája
Grill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
A sertés szűzről szedjük le a hártyát, majd vágjuk két ujjnyis darabokra. Klopfolni nem szükséges, elég ha kezünkkel kicsit széthúzzuk, igazítjuk.
Fokhagymakrém: vágjuk fel a fokhagyma gerezdeket, helyezzük mozsárba, majd egy kis sózás után törjük össze. A húst így már nem szükséges külön megsózni. A krémmel kenjük be a húsokat, majd következhet a fűszerezés: kömény, őrölt koriander és őrölt bors. Ezekkel szórjuk meg a sertés szűz mindkét oldalát.
A pellet grillsütőt melegítsük elő, majd a szalonnát ujjnyi szeletekre vágva és beírdalva helyezzük egy tespibe és a grillbe kb. 180 fokon. A kellő zsiradék kiengedése után a szalonnákat kivehetjük vagy a tespi szélébe húzhatjuk.
A bepácolt sertés szüzeket tegyük a tepsibe és az oldalaira süssünk kérget. Ehhez a folyamathoz pár perc sütés szükséges oldalanként. Ezután vegyük ki a grillből, helyezzük egy tálcára és takarjuk le.
A kolbászokat vágjuk fel vastagabb szeletekre. A gomba felét szintén így, illetve a másik felét cikkekre. A vörös és lilahagymát pedig félfőre vágjuk, így nagyon szép, mutatós alapanyagokat kapunk.
A húsok helyére mehet a gomba, amit kb. 20 percig süssünk, majd tegyük hozzá 15 percre a kolbászt és a hagymákat. Időnként keverjük össze és forgassuk át az alapanyagokat.
Az idő letelte után következhet a paradicsom és a paprika. Szintén 15 percig süssük együtt a ragu többi elemével. A ragut kicsit sózzuk meg, szórjunk egy evőkanál piros paprikát, majd keverjük össze és húzzuk félre.
Helyezzük be a húsokat a tepsibe, majd 200 fokon süssük 10-12 percen keresztül és készen is vagyunk vele. A végén természetesen zöldarannyal, frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A sertés szűzről szedjük le a hártyát, majd vágjuk két ujjnyis darabokra. Klopfolni nem szükséges, elég ha kezünkkel kicsit széthúzzuk, igazítjuk.
Fokhagymakrém: vágjuk fel a fokhagyma gerezdeket, helyezzük mozsárba, majd egy kis sózás után törjük össze. A húst így már nem szükséges külön megsózni. A krémmel kenjük be a húsokat, majd következhet a fűszerezés: kömény, őrölt koriander és őrölt bors. Ezekkel szórjuk meg a sertés szűz mindkét oldalát.
A pellet grillsütőt melegítsük elő, majd a szalonnát ujjnyi szeletekre vágva és beírdalva helyezzük egy tespibe és a grillbe kb. 180 fokon. A kellő zsiradék kiengedése után a szalonnákat kivehetjük vagy a tespi szélébe húzhatjuk.
A bepácolt sertés szüzeket tegyük a tepsibe és az oldalaira süssünk kérget. Ehhez a folyamathoz pár perc sütés szükséges oldalanként. Ezután vegyük ki a grillből, helyezzük egy tálcára és takarjuk le.
A kolbászokat vágjuk fel vastagabb szeletekre. A gomba felét szintén így, illetve a másik felét cikkekre. A vörös és lilahagymát pedig félfőre vágjuk, így nagyon szép, mutatós alapanyagokat kapunk.
A húsok helyére mehet a gomba, amit kb. 20 percig süssünk, majd tegyük hozzá 15 percre a kolbászt és a hagymákat. Időnként keverjük össze és forgassuk át az alapanyagokat.
Az idő letelte után következhet a paradicsom és a paprika. Szintén 15 percig süssük együtt a ragu többi elemével. A ragut kicsit sózzuk meg, szórjunk egy evőkanál piros paprikát, majd keverjük össze és húzzuk félre.
Helyezzük be a húsokat a tepsibe, majd 200 fokon süssük 10-12 percen keresztül és készen is vagyunk vele. A végén természetesen zöldarannyal, frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.