Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhája

Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhája


rózsa sándor kedvence szoky konyhája recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 50 perc
Hozzávalók:
 1,70 kg sertés szűzpecsenye
 500 g füstölt szalonna
 400 g vöröshagyma
 200 g lila hagyma
 7 gerezd fokhagyma
 250 g füstölt kolbász
 1000 g barna csiperke gomba
 1 gazdag csokor petrezselyem
 
 tört fekete bors
 őrölt kömény
 édes nemes pirospaprika
Elkészítés
1

A sertés szűzről szedjük le a hártyát, majd vágjuk két ujjnyis darabokra. Klopfolni nem szükséges, elég ha kezünkkel kicsit széthúzzuk, igazítjuk.

2

Fokhagymakrém: vágjuk fel a fokhagyma gerezdeket, helyezzük mozsárba, majd egy kis sózás után törjük össze. A húst így már nem szükséges külön megsózni. A krémmel kenjük be a húsokat, majd következhet a fűszerezés: kömény, őrölt koriander és őrölt bors. Ezekkel szórjuk meg a sertés szűz mindkét oldalát.

3

A pellet grillsütőt melegítsük elő, majd a szalonnát ujjnyi szeletekre vágva és beírdalva helyezzük egy tespibe és a grillbe kb. 180 fokon. A kellő zsiradék kiengedése után a szalonnákat kivehetjük vagy a tespi szélébe húzhatjuk.

4

A bepácolt sertés szüzeket tegyük a tepsibe és az oldalaira süssünk kérget. Ehhez a folyamathoz pár perc sütés szükséges oldalanként. Ezután vegyük ki a grillből, helyezzük egy tálcára és takarjuk le.

5

A kolbászokat vágjuk fel vastagabb szeletekre. A gomba felét szintén így, illetve a másik felét cikkekre. A vörös és lilahagymát pedig félfőre vágjuk, így nagyon szép, mutatós alapanyagokat kapunk.

6

A húsok helyére mehet a gomba, amit kb. 20 percig süssünk, majd tegyük hozzá 15 percre a kolbászt és a hagymákat. Időnként keverjük össze és forgassuk át az alapanyagokat.

7

Az idő letelte után következhet a paradicsom és a paprika. Szintén 15 percig süssük együtt a ragu többi elemével. A ragut kicsit sózzuk meg, szórjunk egy evőkanál piros paprikát, majd keverjük össze és húzzuk félre.

8

Helyezzük be a húsokat a tepsibe, majd 200 fokon süssük 10-12 percen keresztül és készen is vagyunk vele. A végén természetesen zöldarannyal, frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói chimichanga emu hússalA klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!
Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.
Kalifornia burgerFrissítsük fel kicsit a hagyományos grillezett hamburgert! Az USA nyugati partján a szaftos burgert az avokádó teszi teljessé! Kovászos, savanykás zsömlékbe töltve még extrább az élmény.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,70 kg sertés szűzpecsenye
 500 g füstölt szalonna
 400 g vöröshagyma
 200 g lila hagyma
 7 gerezd fokhagyma
 250 g füstölt kolbász
 1000 g barna csiperke gomba
 1 gazdag csokor petrezselyem
 
 tört fekete bors
 őrölt kömény
 édes nemes pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

A sertés szűzről szedjük le a hártyát, majd vágjuk két ujjnyis darabokra. Klopfolni nem szükséges, elég ha kezünkkel kicsit széthúzzuk, igazítjuk.

2

Fokhagymakrém: vágjuk fel a fokhagyma gerezdeket, helyezzük mozsárba, majd egy kis sózás után törjük össze. A húst így már nem szükséges külön megsózni. A krémmel kenjük be a húsokat, majd következhet a fűszerezés: kömény, őrölt koriander és őrölt bors. Ezekkel szórjuk meg a sertés szűz mindkét oldalát.

3

A pellet grillsütőt melegítsük elő, majd a szalonnát ujjnyi szeletekre vágva és beírdalva helyezzük egy tespibe és a grillbe kb. 180 fokon. A kellő zsiradék kiengedése után a szalonnákat kivehetjük vagy a tespi szélébe húzhatjuk.

4

A bepácolt sertés szüzeket tegyük a tepsibe és az oldalaira süssünk kérget. Ehhez a folyamathoz pár perc sütés szükséges oldalanként. Ezután vegyük ki a grillből, helyezzük egy tálcára és takarjuk le.

5

A kolbászokat vágjuk fel vastagabb szeletekre. A gomba felét szintén így, illetve a másik felét cikkekre. A vörös és lilahagymát pedig félfőre vágjuk, így nagyon szép, mutatós alapanyagokat kapunk.

6

A húsok helyére mehet a gomba, amit kb. 20 percig süssünk, majd tegyük hozzá 15 percre a kolbászt és a hagymákat. Időnként keverjük össze és forgassuk át az alapanyagokat.

7

Az idő letelte után következhet a paradicsom és a paprika. Szintén 15 percig süssük együtt a ragu többi elemével. A ragut kicsit sózzuk meg, szórjunk egy evőkanál piros paprikát, majd keverjük össze és húzzuk félre.

8

Helyezzük be a húsokat a tepsibe, majd 200 fokon süssük 10-12 percen keresztül és készen is vagyunk vele. A végén természetesen zöldarannyal, frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66