Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószban

St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószban


sertésoldalas st louis texas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óra 20 percÖsszesen3 óra 40 perc
Hozzávalók:
 3 darab St. Louis-stílusú bordakb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 6 evőkanál vaj
 320 g barna cukor
 350 ml agavé szirup
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Fűszerezzük a húsokat Milestone66 Red rub fűszerkeverékkel, és helyezzük közvetlenül a grillrácsra, csontokkal lefelé. Süssük 3 órán át.

3

Tegyünk 2 darab alufóliát (vagy hentespapírt) az asztalra akkora méretben, amivel a teljes oldalast be tudjuk takarni. A fólia közepére tegyünk 3 evőkanál vajat, 100 gramm barnacukrot és 115 gramm agavét.

4

Rakjuk az oldalast húsos felével lefelé a barnacukor keverék tetejére és szorosan tekerjük be. Ismételjük meg a műveletet az összes darabbal.

5

Helyezzük az összes szeletet közvetlenül a grillrácsra, húsos résszel lefelé és süssük további 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95°C-ot.

6

Távolítsuk el a bordákat a grillről, és fedjük be az összes darabot Texas Spicy BBQ szósszal.

7

Csomagoljuk és tegyük vissza őket grillre további 10 percre, hogy a szósz besűrűsödjön.

8

Vegyük ki végleg a húsokat grillről, szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ázsiai malacpörköltAz ázsiai malacpörkölt csak nevében emlékeztet a magyar hagyományos fogásra, így összehasonlítani sem érdemes a két ízvilágot. Viszont kipróbálni annál inkább! Hagyományos ázsiai fűszerek, alaplé, hús és hosszú órák varázslata.
Chimayo szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 darab St. Louis-stílusú bordakb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 6 evőkanál vaj
 320 g barna cukor
 350 ml agavé szirup
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Fűszerezzük a húsokat Milestone66 Red rub fűszerkeverékkel, és helyezzük közvetlenül a grillrácsra, csontokkal lefelé. Süssük 3 órán át.

3

Tegyünk 2 darab alufóliát (vagy hentespapírt) az asztalra akkora méretben, amivel a teljes oldalast be tudjuk takarni. A fólia közepére tegyünk 3 evőkanál vajat, 100 gramm barnacukrot és 115 gramm agavét.

4

Rakjuk az oldalast húsos felével lefelé a barnacukor keverék tetejére és szorosan tekerjük be. Ismételjük meg a műveletet az összes darabbal.

5

Helyezzük az összes szeletet közvetlenül a grillrácsra, húsos résszel lefelé és süssük további 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95°C-ot.

6

Távolítsuk el a bordákat a grillről, és fedjük be az összes darabot Texas Spicy BBQ szósszal.

7

Csomagoljuk és tegyük vissza őket grillre további 10 percre, hogy a szósz besűrűsödjön.

8

Vegyük ki végleg a húsokat grillről, szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószban
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66