Sült sós perec sörös sajtmártással
Tunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.
Tegyük egy dagasztó tálba a langyos vizet és a cukrot majd szórjuk rá az élesztőt és kis keverés utána hagyjuk így 5-6 percig, amíg el nem kezd habzani.
Tegyük a lisztet, a sót és a vajat is a tálba, majd kezdjük el összegyúrni a leendő tésztát. Addig dagasszuk, amíg egyenletes, sima tésztát nem kapunk. Ha van otthon dagasztógép nagyon sok időt spórolhatunk meg.
Vegyük ki a tésztát a tálból és fedjük le egy meleg helyen, amíg a duplájára nem kel.
Ha mindezekkel megvagyunk, akkor itt az idő, hogy izzon az Okosgrill, egészen 175°C-ig melegítsük fel.
Amíg kel a tészta és melegszik a grill a 10 csésze vizet tegyük egy lábasba és kezdjük el forralni, majd öntsük bele a szódabikarbónát és keverjük el.
A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre, majd mindegyikből sodorjunk "kötelet".
Most jöhet a klasszikus perec forma. A sodort kötél formákat igazítsuk fordított U alakba két végével lefelé. A két végét tekerjük össze kétszer, majd fordítsuk rá a U alak félkör részére. Ha minden jól megy, akkor most egy perec kinézetű tésztát kaptunk. Ha nem, akkor gyakoroljunk tovább.
Minden perecet egyesével 30 másodpercig főzzünk majd óvatosan vegyük ki és egy olajjal kikent tepsire vagy sütőpapírra tegyük rá.
Ecset segítségével kenjük meg tojássárgájával és ízlésünknek megfelelően szórajuk meg sóval a pereceket. Ha ínyencek vagyunk mehet rá köménymag vagy egy kis chilipor is.
A tepsit helyezzük el a felmelegített grillsütőn és 25-30 perc múlva kész is lesz a finomság.
Egy kisebb lábasban, alacsony lángon keverjük össze a reszelt cheddar sajtot, dijoni mustárt, krémsajtot, Worcester-szószt, fokhagymát, paprikát, majd szép lassan adagoljuk hozzá a sört.
Ha igazán figyelni szeretnénk az arányokra, időnként egy-egy korty a szakácsnak sem árthat.
Addig keverjük és forrajuk a hozzávalókat, amíg sima, csomómentes mártogatóst nem kapunk.
Az elkészült pereceket a sörös sajtmártással tálaljuk. Kifejezetten alkalmas forma-1, motorsport, foci, kézilabda, kosármeccs nézése közben fogyasztani, mi legutóbb például jégkorong meccsel teszteltük és akkor is működött a recept, nagyon jól esett a perec. 🙂
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Tegyük egy dagasztó tálba a langyos vizet és a cukrot majd szórjuk rá az élesztőt és kis keverés utána hagyjuk így 5-6 percig, amíg el nem kezd habzani.
Tegyük a lisztet, a sót és a vajat is a tálba, majd kezdjük el összegyúrni a leendő tésztát. Addig dagasszuk, amíg egyenletes, sima tésztát nem kapunk. Ha van otthon dagasztógép nagyon sok időt spórolhatunk meg.
Vegyük ki a tésztát a tálból és fedjük le egy meleg helyen, amíg a duplájára nem kel.
Ha mindezekkel megvagyunk, akkor itt az idő, hogy izzon az Okosgrill, egészen 175°C-ig melegítsük fel.
Amíg kel a tészta és melegszik a grill a 10 csésze vizet tegyük egy lábasba és kezdjük el forralni, majd öntsük bele a szódabikarbónát és keverjük el.
A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre, majd mindegyikből sodorjunk "kötelet".
Most jöhet a klasszikus perec forma. A sodort kötél formákat igazítsuk fordított U alakba két végével lefelé. A két végét tekerjük össze kétszer, majd fordítsuk rá a U alak félkör részére. Ha minden jól megy, akkor most egy perec kinézetű tésztát kaptunk. Ha nem, akkor gyakoroljunk tovább.
Minden perecet egyesével 30 másodpercig főzzünk majd óvatosan vegyük ki és egy olajjal kikent tepsire vagy sütőpapírra tegyük rá.
Ecset segítségével kenjük meg tojássárgájával és ízlésünknek megfelelően szórajuk meg sóval a pereceket. Ha ínyencek vagyunk mehet rá köménymag vagy egy kis chilipor is.
A tepsit helyezzük el a felmelegített grillsütőn és 25-30 perc múlva kész is lesz a finomság.
Egy kisebb lábasban, alacsony lángon keverjük össze a reszelt cheddar sajtot, dijoni mustárt, krémsajtot, Worcester-szószt, fokhagymát, paprikát, majd szép lassan adagoljuk hozzá a sört.
Ha igazán figyelni szeretnénk az arányokra, időnként egy-egy korty a szakácsnak sem árthat.
Addig keverjük és forrajuk a hozzávalókat, amíg sima, csomómentes mártogatóst nem kapunk.
Az elkészült pereceket a sörös sajtmártással tálaljuk. Kifejezetten alkalmas forma-1, motorsport, foci, kézilabda, kosármeccs nézése közben fogyasztani, mi legutóbb például jégkorong meccsel teszteltük és akkor is működött a recept, nagyon jól esett a perec. 🙂