Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sült spárgás-sajtos lepény pancettával

Sült spárgás-sajtos lepény pancettával

spárga sült sajtos lepény recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Tökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc
Hozzávalók:
 1 darab levelestészta lapjavasoljuk a feltekert, már kinyújtott változatot
 250 ml tejszín
 4 darab tojás szétválasztva
 60 g darabos kecskesajt
 60 g reszelt parmezán
 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma(plusz amennyit szeretnénk felhasználni a tálaláshoz)
 ízlés szerint só, bors
 225 g friss spárga
 225 g pancetta sonka (főtt, szárított)
Tálaláshoz:
 reszelt citromhéj
 reszelt parmezán sajt
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőnket 190-200°C-ra.

2

Helyezzük a leveles tésztát egy nagyobb peremes tepsire és éles késsel vágjuk be kicsit a tésztát (anélkül, hogy teljesen átvágnánk) a szélek mentén, körülbelül 2,5 cm-re mindkét széltől; ezzel egyfajta kérget hozva létre.
A tészta közepét pedig villával szurkáljuk meg a tökéletes eredmény érdekében.

3

Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a tészta kissé megnő és megpirul.

4

Amíg a tészta sül, egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt, 3 tojást, mindkét sajtot és a metélőhagymát. Ízesítsük enyhén sóval, borssal, és keverjük össze.

5

Ha a tészta elkészült, vegyük le a grillről, de hagyjuk bekapcsolva a sütőt. Öntsük a tojásos keveréket a leveles tésztára. A tetejére fektessük rá a spárgákat, és szórjuk meg a főtt pancettával. (Ha szükséges morzsoljuk vagy daraboljuk fel.)

6

A maradék 1 tojást egy kis tálban verjük fel és kenjük meg vele a tészta széleit.

7

Tegyük vissza az összeállított lepényt a grillrácsra és süssük addig, amíg a tojásos keverék éppen csak megszilárdul, vagyis körülbelül 15-20 percen keresztül.
Viszont mindenképpen figyeljünk rá, hiszen a sütési idő jelentősen változhat a tészta fajtájától, a tejszíntől vagy épp a tojások méretétől is.

8

Az elkészült lepényt megszórhatjuk citromhéjjal vagy még több apróra vágott metélőhagymával és ízlés szerint reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky marhaborda, marhaszegy receptje: a hús lesütve és grillsütőben elkészítve, majd egy az elkészült omlós hús egy fantasztikus szafttal leöntve. Csorog a nyálad? Nekünk is 🙂
4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizzaAz egyik legnépszerűbb étel az egész világon a pizza. Ahány ház, annyi szokás, annyi tészta, annyi elkészítés. Most mutatunk egy grillen, pizzakövön készült 4 sajtos és prosciutto sonkás változatot.
Baconös, tojásos hash brown röszti pizzaA hash brown tulajdonképpen a magyar röszti burgonyának felel meg, ami ugye a lapcsánka, a tócsni, a berét vagy épp csak simán lepény. Ahány táj, annyi neve van, de mi most egy turbózott hash brown receptet mutatunk nektek.
Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek. Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab levelestészta lapjavasoljuk a feltekert, már kinyújtott változatot
 250 ml tejszín
 4 darab tojás szétválasztva
 60 g darabos kecskesajt
 60 g reszelt parmezán
 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma(plusz amennyit szeretnénk felhasználni a tálaláshoz)
 ízlés szerint só, bors
 225 g friss spárga
 225 g pancetta sonka (főtt, szárított)
Tálaláshoz:
 reszelt citromhéj
 reszelt parmezán sajt
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőnket 190-200°C-ra.

2

Helyezzük a leveles tésztát egy nagyobb peremes tepsire és éles késsel vágjuk be kicsit a tésztát (anélkül, hogy teljesen átvágnánk) a szélek mentén, körülbelül 2,5 cm-re mindkét széltől; ezzel egyfajta kérget hozva létre.
A tészta közepét pedig villával szurkáljuk meg a tökéletes eredmény érdekében.

3

Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a tészta kissé megnő és megpirul.

4

Amíg a tészta sül, egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt, 3 tojást, mindkét sajtot és a metélőhagymát. Ízesítsük enyhén sóval, borssal, és keverjük össze.

5

Ha a tészta elkészült, vegyük le a grillről, de hagyjuk bekapcsolva a sütőt. Öntsük a tojásos keveréket a leveles tésztára. A tetejére fektessük rá a spárgákat, és szórjuk meg a főtt pancettával. (Ha szükséges morzsoljuk vagy daraboljuk fel.)

6

A maradék 1 tojást egy kis tálban verjük fel és kenjük meg vele a tészta széleit.

7

Tegyük vissza az összeállított lepényt a grillrácsra és süssük addig, amíg a tojásos keverék éppen csak megszilárdul, vagyis körülbelül 15-20 percen keresztül.
Viszont mindenképpen figyeljünk rá, hiszen a sütési idő jelentősen változhat a tészta fajtájától, a tejszíntől vagy épp a tojások méretétől is.

8

Az elkészült lepényt megszórhatjuk citromhéjjal vagy még több apróra vágott metélőhagymával és ízlés szerint reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sült spárgás-sajtos lepény pancettával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66