Sült spárgás-sajtos lepény pancettával
Tökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.
Melegítsük fel a grillsütőnket 190-200°C-ra.
Helyezzük a leveles tésztát egy nagyobb peremes tepsire és éles késsel vágjuk be kicsit a tésztát (anélkül, hogy teljesen átvágnánk) a szélek mentén, körülbelül 2,5 cm-re mindkét széltől; ezzel egyfajta kérget hozva létre.
A tészta közepét pedig villával szurkáljuk meg a tökéletes eredmény érdekében.
Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a tészta kissé megnő és megpirul.
Amíg a tészta sül, egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt, 3 tojást, mindkét sajtot és a metélőhagymát. Ízesítsük enyhén sóval, borssal, és keverjük össze.
Ha a tészta elkészült, vegyük le a grillről, de hagyjuk bekapcsolva a sütőt. Öntsük a tojásos keveréket a leveles tésztára. A tetejére fektessük rá a spárgákat, és szórjuk meg a főtt pancettával. (Ha szükséges morzsoljuk vagy daraboljuk fel.)
A maradék 1 tojást egy kis tálban verjük fel és kenjük meg vele a tészta széleit.
Tegyük vissza az összeállított lepényt a grillrácsra és süssük addig, amíg a tojásos keverék éppen csak megszilárdul, vagyis körülbelül 15-20 percen keresztül.
Viszont mindenképpen figyeljünk rá, hiszen a sütési idő jelentősen változhat a tészta fajtájától, a tejszíntől vagy épp a tojások méretétől is.
Az elkészült lepényt megszórhatjuk citromhéjjal vagy még több apróra vágott metélőhagymával és ízlés szerint reszelt parmezánnal.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsük fel a grillsütőnket 190-200°C-ra.
Helyezzük a leveles tésztát egy nagyobb peremes tepsire és éles késsel vágjuk be kicsit a tésztát (anélkül, hogy teljesen átvágnánk) a szélek mentén, körülbelül 2,5 cm-re mindkét széltől; ezzel egyfajta kérget hozva létre.
A tészta közepét pedig villával szurkáljuk meg a tökéletes eredmény érdekében.
Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a tészta kissé megnő és megpirul.
Amíg a tészta sül, egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt, 3 tojást, mindkét sajtot és a metélőhagymát. Ízesítsük enyhén sóval, borssal, és keverjük össze.
Ha a tészta elkészült, vegyük le a grillről, de hagyjuk bekapcsolva a sütőt. Öntsük a tojásos keveréket a leveles tésztára. A tetejére fektessük rá a spárgákat, és szórjuk meg a főtt pancettával. (Ha szükséges morzsoljuk vagy daraboljuk fel.)
A maradék 1 tojást egy kis tálban verjük fel és kenjük meg vele a tészta széleit.
Tegyük vissza az összeállított lepényt a grillrácsra és süssük addig, amíg a tojásos keverék éppen csak megszilárdul, vagyis körülbelül 15-20 percen keresztül.
Viszont mindenképpen figyeljünk rá, hiszen a sütési idő jelentősen változhat a tészta fajtájától, a tejszíntől vagy épp a tojások méretétől is.
Az elkészült lepényt megszórhatjuk citromhéjjal vagy még több apróra vágott metélőhagymával és ízlés szerint reszelt parmezánnal.