Teriyaki sertésköröm

Kezdőlap / Teriyaki sertésköröm
Teriyaki sertésköröm
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva!
Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 15 perc
Hozzávalók az alapléhez
 800 g sertésköröm
 5 l víz
 1 fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab gyömbér
 200 ml szójaszósz
 300 ml teriyaki szósz
 koriander
 3 szál újhagyma
 1 evőkanál
 5 evőkanál méz
Hozzávalók a körethez
 3 darab nagyobb burgonya
 kakukkfű
 olívaolaj
Ajánlott eszközök
Elkészítés
1

A pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és egy öntöttvas edényben forralja tok fel 5 liter vizet, dobjatok bele egy fej vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát, 1 db felszeletelt gyömbért, 1 deciliter szójaszószt, 2 deciliter teriyaki szószt, egy marék friss koriandert, 3 szál újhagymát, egy evőkanál sót és 3 evőkanál mézet.

2

Alaplevünket forraljuk fel és adjunk hozzá 800 gramm megtisztított sertéskörmöt. 3 órán keresztül főzzük, 30 percenként megkeverve.

3

A sűrű alapléből szedjük ki a körmöket, majd főzzük tovább. A célunk, hogy egy sűrű mártást kapjunk, amihez adjunk hozzá még egy decilitert szójaszószt, két evőkanál mézet és egy deciliter teriyaki szószt. A végén szűrjük le és ez egy tökéletes köntös lesz grillezett körmeinknek.

4

Kezdjük el köretünket is előkészíteni: három darab nagyobb burgonyát szeleteljük fel, szórjunk rá egy kis friss kakukkfüvet, sót, chilit és egy kis olívaolajjal forgassuk át.

5

Dobjuk fel a burgonyát és a körmöket a grillre, majd mire a krumpli szeletek elkészülnek, addigra a köröm is tökéletes lesz!

6

Jöhet is a tálalás és a masszív falatozás! Receptünk időigényes, de minden percet megér a belefektetett munka a kapott ízélményért cserébe!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók az alapléhez
 800 g sertésköröm
 5 l víz
 1 fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab gyömbér
 200 ml szójaszósz
 300 ml teriyaki szósz
 koriander
 3 szál újhagyma
 1 evőkanál
 5 evőkanál méz
Hozzávalók a körethez
 3 darab nagyobb burgonya
 kakukkfű
 olívaolaj
Ajánlott eszközök

Elkészítés

Elkészítés
1

A pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és egy öntöttvas edényben forralja tok fel 5 liter vizet, dobjatok bele egy fej vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát, 1 db felszeletelt gyömbért, 1 deciliter szójaszószt, 2 deciliter teriyaki szószt, egy marék friss koriandert, 3 szál újhagymát, egy evőkanál sót és 3 evőkanál mézet.

2

Alaplevünket forraljuk fel és adjunk hozzá 800 gramm megtisztított sertéskörmöt. 3 órán keresztül főzzük, 30 percenként megkeverve.

3

A sűrű alapléből szedjük ki a körmöket, majd főzzük tovább. A célunk, hogy egy sűrű mártást kapjunk, amihez adjunk hozzá még egy decilitert szójaszószt, két evőkanál mézet és egy deciliter teriyaki szószt. A végén szűrjük le és ez egy tökéletes köntös lesz grillezett körmeinknek.

4

Kezdjük el köretünket is előkészíteni: három darab nagyobb burgonyát szeleteljük fel, szórjunk rá egy kis friss kakukkfüvet, sót, chilit és egy kis olívaolajjal forgassuk át.

5

Dobjuk fel a burgonyát és a körmöket a grillre, majd mire a krumpli szeletek elkészülnek, addigra a köröm is tökéletes lesz!

6

Jöhet is a tálalás és a masszív falatozás! Receptünk időigényes, de minden percet megér a belefektetett munka a kapott ízélményért cserébe!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Teriyaki sertésköröm
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66