Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Texas chili marhapörkölt mac and cheese-zel

Texas chili marhapörkölt mac and cheese-zel


Texas chili marhapörkölt mac and cheese okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ebben a receptvideóban texasi ízvilágban készült el a marhapörkölt, amely mellé egy igazi klasszikus a mac and cheese lett a köret.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 30 perc
Marhapörkölt:
 2 kg marhanyak
 1 darab sárga kaliforniai paprika
 1 darab zöld kaliforniai paprika
 3 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2 darab paradicsom
 200 g kenyérszalonna
 3 darab egész fahéj
 5 darab babérlevél
 1 barnacukor
 1 evőkanál chili
 1 evőkanál oregánó
 1 evőkanál petrezselyem
 2 teáskanál őrölt kömény
 ½ darab lime leve
 jalapeno paprika ízlés szerint
Mac n cheese
 2 szál újhagyma
 3 gerezd fokhagyma
 100 g vaj
 2 evőkanál liszt
 200 ml tej
 200 ml tejszín
 200 g cheddar
 500 g szarvacska tészta
Elkészítés
1

A marhahúst kockázzuk fel. Nem kell túl apróra, érdemes karakteres darabokat hagyni. Miután felvágtuk alaposan sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk.
A fa pellet grillsütőt 160-175°C-ra melegítsük elő.

2

Készítsük elő a pörkölt alapjához szükséges hozzávalókat. Vágjuk fel a paprikát, a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és kockázzuk a szalonnát is.

3

Süssük zsírjára a szalonnát és adjuk hozzá a felvágott zöldségeket, majd miután összesültek érkezhet a marhahúst, amire pirítsunk rá kérget.

4

Annyi vízzel öntsük fel, ami épphogy ellepi a pörköltünket. Adjuk hozzá a babérlevelet és az egész fahéjat, majd forrás után a barnacukrot.

5

Készítsük el köretünket a mac n cheese-t. Egy tepsibe hevítsünk vajat, amin a fokhagymát és az szeletelt újhagymát fonnyasszuk meg, majd összesütjük a liszttel.

6

Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Amikor krémesedik adjuk hozzá a cheddar sajtot is, majd ízesítsük sóval és borssal.

7

Kb. 80%-ra főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le és keverjük össze a tepsi tartalmával és 10-15 percre tegyük vissza a grillsütőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett-füstölt gombaEz a finom köret egyszerű és látványos. A gombák kevés előkészítési időt igényelnek, cserébe magukba szívják a gazdag keményfa füstízt. Felhasználhatjuk olyan receptben, ami gombát igényel, vagy fogyasztható magában is.
Extra csípős hot dog tálEgy különleges és roppant egyszerű hot dog tál, amely finom, tápláló, ráadásul személyes kedvencünk is egyben. TIPP: Gyors és kényelmes megoldás a váratlan összejövetelekre, sőt, akár szimpla vendégvárónak is kitűnő választás, az ízlelőbimbók felcsigázása érdekében.
Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhájaGrill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.
Supreme/Combination PizzaSzaftos, zamatos és laktató. A pizza ezen változata rendkívül népszerű a szelet árusoknál, akár négyzet alakban akár a klasszikus háromszög vágásban.

Hozzávalók

Marhapörkölt:
 2 kg marhanyak
 1 darab sárga kaliforniai paprika
 1 darab zöld kaliforniai paprika
 3 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2 darab paradicsom
 200 g kenyérszalonna
 3 darab egész fahéj
 5 darab babérlevél
 1 barnacukor
 1 evőkanál chili
 1 evőkanál oregánó
 1 evőkanál petrezselyem
 2 teáskanál őrölt kömény
 ½ darab lime leve
 jalapeno paprika ízlés szerint
Mac n cheese
 2 szál újhagyma
 3 gerezd fokhagyma
 100 g vaj
 2 evőkanál liszt
 200 ml tej
 200 ml tejszín
 200 g cheddar
 500 g szarvacska tészta

Elkészítés

Elkészítés
1

A marhahúst kockázzuk fel. Nem kell túl apróra, érdemes karakteres darabokat hagyni. Miután felvágtuk alaposan sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk.
A fa pellet grillsütőt 160-175°C-ra melegítsük elő.

2

Készítsük elő a pörkölt alapjához szükséges hozzávalókat. Vágjuk fel a paprikát, a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és kockázzuk a szalonnát is.

3

Süssük zsírjára a szalonnát és adjuk hozzá a felvágott zöldségeket, majd miután összesültek érkezhet a marhahúst, amire pirítsunk rá kérget.

4

Annyi vízzel öntsük fel, ami épphogy ellepi a pörköltünket. Adjuk hozzá a babérlevelet és az egész fahéjat, majd forrás után a barnacukrot.

5

Készítsük el köretünket a mac n cheese-t. Egy tepsibe hevítsünk vajat, amin a fokhagymát és az szeletelt újhagymát fonnyasszuk meg, majd összesütjük a liszttel.

6

Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Amikor krémesedik adjuk hozzá a cheddar sajtot is, majd ízesítsük sóval és borssal.

7

Kb. 80%-ra főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le és keverjük össze a tepsi tartalmával és 10-15 percre tegyük vissza a grillsütőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Texas chili marhapörkölt mac and cheese-zel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66