Texas stílusú marhaszegy
A texasi BBQ főszereplője a hús. A szósz csak a lehető legkevesebb mellette. A füstölt Texas stílusú marhaszegy ebben a minimalista felfogásban készül, hogy a húsos íz és a textúra ragyoghasson. A végeredmény gazdag, puha és tele természetes ízekkel. Ez a recept megéri az idejét.
Vegyük ki a marhaszegyet a hűtőszekrényből. A hideg szegy vágása könnyebb, mint a szobahőmérsékletű szegyé.
A szegyet point résszel (vastagabb rész) lefelé tegyük a rácsra. Minden bőrt, kemény faggyút és kilógó zsírt vágjunk le róla.
Ezt követően a flat (keskenyebb) részen lesz egy íves zsír rész. Ezt a zsírt kell addig trimmeljük, amíg egy egységes átmenetet nem kapunk a flat és point izomcsoport között.
Fordítsuk meg a szegyet és a zsíros felét addig trimmeljük, amíg egységesen kb. 0,6cm vastag zsírréteget nem kapunk.
Bőségesen fűszerezzük be a trimmelt szegyet minden oldalról marhahús fűszerkeverékkel.
Egy tálban keverjük össze a sört, az almaecetet és a Worcestershire-i szószt és két evőkanál fűszert, hogy mopmártást kapjunk.
Melegítsük elő a pellet grillsütőt 110°C-ra. Helyezzük be marhaszegyet a füstre, majd szúrjunk bele hőmérőszondát is, hogy figyelhessük a belső hőt - 74 fokig fogjuk így sütni. Egy nagyobb szegynél ez akár 8 óra is lehet, kisebbeknél kevesebb idő.
A szegyet a kevert mop szósszal 1,5-2 óránként kenjük át, hogy nedves maradjon.
Amint a szegy eléri a 74 fokos értéket, vegyük ki a grillsütőből, majd tekerjük be hentespapírba vagy alufóliába úgy, hogy szivárgásmentes legyen és tegyük vissza a füstre addig, amíg a belsőhőmérséklete el nem éri a 95 fokot.
Ekkor vegyük ki a szeget a pellet grillből, és hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, majd szeleteljük fel.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Vegyük ki a marhaszegyet a hűtőszekrényből. A hideg szegy vágása könnyebb, mint a szobahőmérsékletű szegyé.
A szegyet point résszel (vastagabb rész) lefelé tegyük a rácsra. Minden bőrt, kemény faggyút és kilógó zsírt vágjunk le róla.
Ezt követően a flat (keskenyebb) részen lesz egy íves zsír rész. Ezt a zsírt kell addig trimmeljük, amíg egy egységes átmenetet nem kapunk a flat és point izomcsoport között.
Fordítsuk meg a szegyet és a zsíros felét addig trimmeljük, amíg egységesen kb. 0,6cm vastag zsírréteget nem kapunk.
Bőségesen fűszerezzük be a trimmelt szegyet minden oldalról marhahús fűszerkeverékkel.
Egy tálban keverjük össze a sört, az almaecetet és a Worcestershire-i szószt és két evőkanál fűszert, hogy mopmártást kapjunk.
Melegítsük elő a pellet grillsütőt 110°C-ra. Helyezzük be marhaszegyet a füstre, majd szúrjunk bele hőmérőszondát is, hogy figyelhessük a belső hőt - 74 fokig fogjuk így sütni. Egy nagyobb szegynél ez akár 8 óra is lehet, kisebbeknél kevesebb idő.
A szegyet a kevert mop szósszal 1,5-2 óránként kenjük át, hogy nedves maradjon.
Amint a szegy eléri a 74 fokos értéket, vegyük ki a grillsütőből, majd tekerjük be hentespapírba vagy alufóliába úgy, hogy szivárgásmentes legyen és tegyük vissza a füstre addig, amíg a belsőhőmérséklete el nem éri a 95 fokot.
Ekkor vegyük ki a szeget a pellet grillből, és hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, majd szeleteljük fel.