Töltött, grillezett csirkés taco

Ne csak beszéljünk a fatüzelésű ízekről, hanem készítsük is el őket! Dennis Prescott csirkés tacoja pedig nagyszerű lehetőséget biztosít erre. A grillezett csirke tetejére tejföl, friss salsa és házi guacamole kerül, hogy a lehető legjobban sikerüljön a taco este.
A páchoz: A csirkemellet, az olívaolajat, a fűszereket, a citrom héjat, a sót és a borsot egy jól záródó tasakba tesszük, és jól összekeverjük. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára (de lehetőleg akár egy egész éjszakára).
Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
Helyezzük a csirkemelleket a forró grillre, és fedővel lezárva süssük 25-30 percig, amíg ropogós, aranyszínű nem lesz, és a csirke belső hőmérséklete eléri a 75℃-ot.
Amíg a csirke a grillen van, elkészítjük a salsát, a guacamole-t és a tejfölös krémet.
A salsához: a kockára vágott paradicsomot, lilahagymát, koriandert és 1 lime levét egy kis tálban összekeverjük, majd jól összedolgozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük és félretesszük.
Guacamole: hámozzuk meg és óvatosan távolítsuk el az avokádó magját. Az avokádót egy tálban a lime levével krémesre törjük, néhány darabot meghagyva a tökéletes állag kedvéért. Ezután adjunk hozzá lilahagymát és koriandert, majd jól keverjük össze. Ízlés szerint fűszerezzük.
A tejfölkrémhez: tegyük egy kis tálkába a tejfölkrém összes hozzávalóját, és alaposan keverjük össze.
Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk 5 percig pihenni, mielőtt vékony csíkokra szeletelnénk.
A felszeletelt grillcsirkét meleg tortilla lapokra tesszük, majd mindegyiket megtöltjük friss salsával, guacamoléval és egy adag tejfölkrémmel. A tacók tetejére szórhatunk szeletelt jalapenót és friss koriandert. Lime szeletekkel és csípős szósszal tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft.
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A páchoz: A csirkemellet, az olívaolajat, a fűszereket, a citrom héjat, a sót és a borsot egy jól záródó tasakba tesszük, és jól összekeverjük. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára (de lehetőleg akár egy egész éjszakára).
Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
Helyezzük a csirkemelleket a forró grillre, és fedővel lezárva süssük 25-30 percig, amíg ropogós, aranyszínű nem lesz, és a csirke belső hőmérséklete eléri a 75℃-ot.
Amíg a csirke a grillen van, elkészítjük a salsát, a guacamole-t és a tejfölös krémet.
A salsához: a kockára vágott paradicsomot, lilahagymát, koriandert és 1 lime levét egy kis tálban összekeverjük, majd jól összedolgozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük és félretesszük.
Guacamole: hámozzuk meg és óvatosan távolítsuk el az avokádó magját. Az avokádót egy tálban a lime levével krémesre törjük, néhány darabot meghagyva a tökéletes állag kedvéért. Ezután adjunk hozzá lilahagymát és koriandert, majd jól keverjük össze. Ízlés szerint fűszerezzük.
A tejfölkrémhez: tegyük egy kis tálkába a tejfölkrém összes hozzávalóját, és alaposan keverjük össze.
Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk 5 percig pihenni, mielőtt vékony csíkokra szeletelnénk.
A felszeletelt grillcsirkét meleg tortilla lapokra tesszük, majd mindegyiket megtöltjük friss salsával, guacamoléval és egy adag tejfölkrémmel. A tacók tetejére szórhatunk szeletelt jalapenót és friss koriandert. Lime szeletekkel és csípős szósszal tálaljuk.