Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Zseniális mediterrán rakott tészta

Zseniális mediterrán rakott tészta


zseniális rakott tészta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Megtartva jó szokásunkat, ennél a fantasztikusan egyedi, déli ízekben és alapanyagokban gazdag tésztaételnél is az egyszerűség hívei maradunk. A végeredmény pedig: szavakkal leírhatatlan. Ezért, feltétlenül muszáj kipróbálni!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók:
 750 g penne tészta
 1 parmezán
 20 g vaj
 200 g érlelt sonka
 500 g reszelt mozzarella
 1 üveg aszalt/szárított paradicsom
 friss bazsalikom
 chorizzo kolbász
Elkészítés
1

Forraljunk fel egy fazék vizet olívaolaj és pár csipet só társaságában.

2

Főzzük készre a penne tésztát, majd keverjük össze egy üveg pesztóval, valamint egy csomag parmezánnal.

3

Ezt követően, vegyünk elő egy tepsit és vajazzuk ki. Továbbá, vágjunk csíkokra egy üvegnyi aszalt paradicsomot.

4

Következik a bámulatos falnivaló összeállítása: A penne tészta kerül a tepsi legaljába, őt követi a paradicsom, aztán az érlelt sonka, valamint a reszelt mozarella.

Ismételjük meg a rétegeket, majd az étek legtetejére szórjunk még bőségesen sajtot, illetve az idáig tartogatott, ínycsiklandó chorizo kolbász szeleteket.

5

Süssük készre az eledelt az okosgrillünkben. Fedetlenül, 200 fokon, körülbelül 15-30 perc alatt készül el.

6

Tálaljuk friss bazsalikommal a tetején, ezt a különleges, mégis villámgyorsan elkészíthető fogást.

7

TIPP: Bár ez a zseniális, mediterrán rakott tészta a konyhában is elkészíthető, annak ízvilága soha sem érhet az Okosgrillben készült változat nyomába.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói halas tacoMerüljünk el a tüzes halas tacókban, amik gyorsabban sülnek meg, mint ahogy egy hullám partot ér. A Milestone66 fűszerkeverékkel és csípős chipotle szórással, valamint ropogós káposzta reszelékkel készülnek, ezzel biztosítva, hogy minden falat mennyeien ízes legyen.
Hagyományos karácsonyi amerikai töltött egész pulykaBürgés Tomi barátunk egy nagyon finom karácsonyi bbq receptet készített el - a Zgrills 1100b2 fa pellet grillsütőn -, amit a tengerentúlon élő jóbarátja osztott meg vele . Íme a hagyományos amerikai töltött pulyka receptje.
Csirkés fehér chiliEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 750 g penne tészta
 1 parmezán
 20 g vaj
 200 g érlelt sonka
 500 g reszelt mozzarella
 1 üveg aszalt/szárított paradicsom
 friss bazsalikom
 chorizzo kolbász

Elkészítés

Elkészítés
1

Forraljunk fel egy fazék vizet olívaolaj és pár csipet só társaságában.

2

Főzzük készre a penne tésztát, majd keverjük össze egy üveg pesztóval, valamint egy csomag parmezánnal.

3

Ezt követően, vegyünk elő egy tepsit és vajazzuk ki. Továbbá, vágjunk csíkokra egy üvegnyi aszalt paradicsomot.

4

Következik a bámulatos falnivaló összeállítása: A penne tészta kerül a tepsi legaljába, őt követi a paradicsom, aztán az érlelt sonka, valamint a reszelt mozarella.

Ismételjük meg a rétegeket, majd az étek legtetejére szórjunk még bőségesen sajtot, illetve az idáig tartogatott, ínycsiklandó chorizo kolbász szeleteket.

5

Süssük készre az eledelt az okosgrillünkben. Fedetlenül, 200 fokon, körülbelül 15-30 perc alatt készül el.

6

Tálaljuk friss bazsalikommal a tetején, ezt a különleges, mégis villámgyorsan elkészíthető fogást.

7

TIPP: Bár ez a zseniális, mediterrán rakott tészta a konyhában is elkészíthető, annak ízvilága soha sem érhet az Okosgrillben készült változat nyomába.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Zseniális mediterrán rakott tészta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66