Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Zseniális mediterrán rakott tészta

Zseniális mediterrán rakott tészta


zseniális rakott tészta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Megtartva jó szokásunkat, ennél a fantasztikusan egyedi, déli ízekben és alapanyagokban gazdag tésztaételnél is az egyszerűség hívei maradunk. A végeredmény pedig: szavakkal leírhatatlan. Ezért, feltétlenül muszáj kipróbálni!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók:
 750 g penne tészta
 1 parmezán
 20 g vaj
 200 g érlelt sonka
 500 g reszelt mozzarella
 1 üveg aszalt/szárított paradicsom
 friss bazsalikom
 chorizzo kolbász
Elkészítés
1

Forraljunk fel egy fazék vizet olívaolaj és pár csipet só társaságában.

2

Főzzük készre a penne tésztát, majd keverjük össze egy üveg pesztóval, valamint egy csomag parmezánnal.

3

Ezt követően, vegyünk elő egy tepsit és vajazzuk ki. Továbbá, vágjunk csíkokra egy üvegnyi aszalt paradicsomot.

4

Következik a bámulatos falnivaló összeállítása: A penne tészta kerül a tepsi legaljába, őt követi a paradicsom, aztán az érlelt sonka, valamint a reszelt mozarella.

Ismételjük meg a rétegeket, majd az étek legtetejére szórjunk még bőségesen sajtot, illetve az idáig tartogatott, ínycsiklandó chorizo kolbász szeleteket.

5

Süssük készre az eledelt az okosgrillünkben. Fedetlenül, 200 fokon, körülbelül 15-30 perc alatt készül el.

6

Tálaljuk friss bazsalikommal a tetején, ezt a különleges, mégis villámgyorsan elkészíthető fogást.

7

TIPP: Bár ez a zseniális, mediterrán rakott tészta a konyhában is elkészíthető, annak ízvilága soha sem érhet az Okosgrillben készült változat nyomába.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.
Csontról leomló BBQ oldalasFogj meg egy szelet oldalast és mélyítsd bele a fogaidat ebben a gyengéd, édes és fűszeres ízélménybe. Alacsony hőmérsékleten és lassan füstöljük, de határozottan megéri a várakozást.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 750 g penne tészta
 1 parmezán
 20 g vaj
 200 g érlelt sonka
 500 g reszelt mozzarella
 1 üveg aszalt/szárított paradicsom
 friss bazsalikom
 chorizzo kolbász

Elkészítés

Elkészítés
1

Forraljunk fel egy fazék vizet olívaolaj és pár csipet só társaságában.

2

Főzzük készre a penne tésztát, majd keverjük össze egy üveg pesztóval, valamint egy csomag parmezánnal.

3

Ezt követően, vegyünk elő egy tepsit és vajazzuk ki. Továbbá, vágjunk csíkokra egy üvegnyi aszalt paradicsomot.

4

Következik a bámulatos falnivaló összeállítása: A penne tészta kerül a tepsi legaljába, őt követi a paradicsom, aztán az érlelt sonka, valamint a reszelt mozarella.

Ismételjük meg a rétegeket, majd az étek legtetejére szórjunk még bőségesen sajtot, illetve az idáig tartogatott, ínycsiklandó chorizo kolbász szeleteket.

5

Süssük készre az eledelt az okosgrillünkben. Fedetlenül, 200 fokon, körülbelül 15-30 perc alatt készül el.

6

Tálaljuk friss bazsalikommal a tetején, ezt a különleges, mégis villámgyorsan elkészíthető fogást.

7

TIPP: Bár ez a zseniális, mediterrán rakott tészta a konyhában is elkészíthető, annak ízvilága soha sem érhet az Okosgrillben készült változat nyomába.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Zseniális mediterrán rakott tészta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66