Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Buffalo csirkeszárny grillsütőn

Buffalo csirkeszárny grillsütőn


buffalo csirkeszarny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A városi legenda szerint 55 éves ennek a receptnek a története, amit azóta már Buffalo városán kívül az egész világ imád és fogyaszt. Természetesen a népszerű recept grillsütőn is elkészíthető, íme a Buffalo csirkeszárnyak.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók Buffalo csirkeszárnyak
 2 kg csirkeszárny
 1 evőkanál kukoricakeményítő
 szárnyas fűszerkeverék igény szerint
 
 Buffalo szósz
Hozzávalók - Buffalo szósz
 0,50 csésze olvasztott vaj
 0,50 csésze chili mártás
 2 evőkanál fehér ecet
 2 teáskanál Worcestershire szósz
 kevés fokhagyma granulátum
Elkészítés - Buffalo szósz
1

A vajat olvasztás után keverjük el a chili szósszal, ecettel, Worcestershire szósszal, fokhagyma porral majd forraljuk össze sűrű kavargatás mellett. Ne hagyjuk kihűlni, hogy ne dermedjen meg a vaj.
Több helyen olvasni csípős mustárt is a Buffalo szósz receptjéhez, ha azt szeretnénk tenni hozzá, akkor a Worcestershire szósz kiváltható vele. A chiliszósz adagjának felét érdemes használni.

Elkészítés - Buffalo csirkeszárnyak
2

Ha készen állunk a Bufallo csirkeszárnyak elkészítésére, állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

A csirkeszárnyakat mossuk át, majd törlővel itassuk fel a nedvességet. Helyezzük el egy nagyobb tálba a szárnyakat és szórjuk meg egyenletesen a kukorica keményítővel és a szárnyas fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a szárnyakat grillre és 35 percen keresztül hagyjuk is rajta. Ilyenkor érdemes elkészíteni a Buffalo szószt, esetleg elmosogatni vagy inni egy sört - amelyik szimpatikusabb.

5

Ha van maghőmérőnk ellenőrizhetjük a szárnyakat. Akkor vagyunk jók, ha a hőmérő legalább 73-75 C fokot mutat. Ilyenkor a legjobb a csirkeszárny készenléte.

6

A szárnyakat tegyük az előzőleg használt tálba, majd öntsük rá a Buffalo szószt és keverjük el egyenletesen. Ha a tálat egy tányérral lefedjük és kisebb rázós-körözős mozdulatokat imitálunk, egész jól fog sikerülni ez az oszlatás.

7

Tegyük vissza a grillre a már bekent szárnyakat és további 10-15 percen keresztül süssük őket, majd kék sajtmártással és zellerszárral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Töltött tarja pisztáciával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Ahogy lenyűgöző, kíméletlenül látványos külsejével, úgy izgalmas tartalmával egyaránt elkápráztat ez a furmányos, nem éppen hétköznapi töltött tarja. Exkluzív, kellemes és fejedelmi - de mégis roppant egyszerű!
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Házi grillkolbász recept by Szoky konyhájaEgy jó kis egyszerű recept, amihez csak friss, ropogós fehér kenyér és házi uborka befőtt kell és tuti bezsebeled a legnagyobb elismeréseket a grillpartyn. Íme a jóságos grillkolbász recept videó Szoky konyhájából.
Marhaszegyes hot dogEz a receptünk a tökéletes lehetőséget kínál, hogy elhasználjuk a maradék szegyhúst, ha már nincs annyi, hogy még egyszer jól lakhatunk belőle. Azon se lepődjünk meg, hogy ha miután megkóstoltuk ezt a típust, akkor csak azért is elkezdjük sütni a következő adag marhaszegyet, hogy a hot dogunkra jusson belőle. Ördögi kör ez...

Hozzávalók

Hozzávalók Buffalo csirkeszárnyak
 2 kg csirkeszárny
 1 evőkanál kukoricakeményítő
 szárnyas fűszerkeverék igény szerint
 
 Buffalo szósz
Hozzávalók - Buffalo szósz
 0,50 csésze olvasztott vaj
 0,50 csésze chili mártás
 2 evőkanál fehér ecet
 2 teáskanál Worcestershire szósz
 kevés fokhagyma granulátum

Elkészítés

Elkészítés - Buffalo szósz
1

A vajat olvasztás után keverjük el a chili szósszal, ecettel, Worcestershire szósszal, fokhagyma porral majd forraljuk össze sűrű kavargatás mellett. Ne hagyjuk kihűlni, hogy ne dermedjen meg a vaj.
Több helyen olvasni csípős mustárt is a Buffalo szósz receptjéhez, ha azt szeretnénk tenni hozzá, akkor a Worcestershire szósz kiváltható vele. A chiliszósz adagjának felét érdemes használni.

Elkészítés - Buffalo csirkeszárnyak
2

Ha készen állunk a Bufallo csirkeszárnyak elkészítésére, állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

A csirkeszárnyakat mossuk át, majd törlővel itassuk fel a nedvességet. Helyezzük el egy nagyobb tálba a szárnyakat és szórjuk meg egyenletesen a kukorica keményítővel és a szárnyas fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a szárnyakat grillre és 35 percen keresztül hagyjuk is rajta. Ilyenkor érdemes elkészíteni a Buffalo szószt, esetleg elmosogatni vagy inni egy sört - amelyik szimpatikusabb.

5

Ha van maghőmérőnk ellenőrizhetjük a szárnyakat. Akkor vagyunk jók, ha a hőmérő legalább 73-75 C fokot mutat. Ilyenkor a legjobb a csirkeszárny készenléte.

6

A szárnyakat tegyük az előzőleg használt tálba, majd öntsük rá a Buffalo szószt és keverjük el egyenletesen. Ha a tálat egy tányérral lefedjük és kisebb rázós-körözős mozdulatokat imitálunk, egész jól fog sikerülni ez az oszlatás.

7

Tegyük vissza a grillre a már bekent szárnyakat és további 10-15 percen keresztül süssük őket, majd kék sajtmártással és zellerszárral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Buffalo csirkeszárny grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66