Louisiana cajun burger

Különböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.
A remoulade szósz elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a csípős szószt, a dijoni mustárt, a petrezselymet, a cayenne-i borsot, a majonézt, az aprított savanyú uborkát és a normál mustárt, majd tegyük félre a hűtőben.
Melegítsük a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a fűszerkeverékkel, majd osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.
Grillezzük a húspogácsákat 7-10 percig, félidőnél átfordítva, egy szelet (cheddar) sajtot és egy szelet sonkát rátéve. A sajtra érdemes 1-2 tekerés frissen őrölt borsot is rászórni.
Amikor a hamburgerek a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre. Ugyanekkora pirítsuk meg a félbevágott burger zsemléket is.
Cajun burgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, remoulade szósz, szeletelt uborka, burgonya chips és a zsemle teteje.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A remoulade szósz elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a csípős szószt, a dijoni mustárt, a petrezselymet, a cayenne-i borsot, a majonézt, az aprított savanyú uborkát és a normál mustárt, majd tegyük félre a hűtőben.
Melegítsük a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a fűszerkeverékkel, majd osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.
Grillezzük a húspogácsákat 7-10 percig, félidőnél átfordítva, egy szelet (cheddar) sajtot és egy szelet sonkát rátéve. A sajtra érdemes 1-2 tekerés frissen őrölt borsot is rászórni.
Amikor a hamburgerek a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre. Ugyanekkora pirítsuk meg a félbevágott burger zsemléket is.
Cajun burgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, remoulade szósz, szeletelt uborka, burgonya chips és a zsemle teteje.