A legfinomabb sült húsok – Szoky konyhája
Grill recept videó: Egyszerű, de nagyszerű, nyálcsorgatós sült hús recept következik, amely egy vaj puha, porhanyós és szuper fenséges végeredménnyel ajándékozza meg a családot, illetve a vendégeket.
A hagymákat gorombára vágjuk, majd egy wok serpenyőben, három evőkanál felforrósított zsíron, - kevés kömény hozzáadása után - pár perc leforgása alatt átforgatjuk. Ezt követően félre tesszük és állni hagyjuk őket.
Következik a husi fűszerezése (sertés comb, tarja, kolozsvári szalonna). Ehhez őrölt köményt, Cayenne paprikát, dúrvára tört koriandert, édesnemes pirospaprikát, sót, színes borsot, végül pedig mustárt, egy pici mézet és paradicsomsűrítmény használunk.
Most, az imént elkészített hagymáinkat is az ellenállhatatlan hús szelekcióra öntjük. Ez után, bátran összekeverjük a tál tartalmát, bármivel, ami a mancsunk ügyébe kerül.
Persze ne feledjük: hogy a népszerű, Szoky féle "jobb kezes" technológiánál, nincs hatékonyabb módszer erre a célra.
Helyezzük az alaposan befűszerezett és hagymával elkevert húsokat a tepsinkbe, amelynek aljába, előzetesen már egy kevés vizet töltöttünk.
Irány az Okosgrill magával ragadó, pikáns, füstös közege - 160 fokra előmelegítve!
Első körben 180 percen keresztül sütjük a húsokat, majd levesszük a fedőt, és a tepsibe helyezzük a menet közben előfőzött kukoricákat is. Ez után, további 20 percen keresztül pörköljük az ételt, de immár a fedő nélkül, továbbá 200-210 fokra kapcsolva a grillsütőt.
A kukoricákat: felaprítva, - 8-10 darab alsó levelet már előzetesen az edényünkbe helyezve - 10 perc alatt előfőzzük.
TIPP: Fontos, hogy e folyamat során, ne kövessünk el egy rendkívül jellegzetes hibát, avagy a kukoricák főzővizének sózását. Ugyanis ezzel a lépéssel, csupán kellemetlenül megkeményítenénk azokat.
Máris tálalhatunk! Köretként pedig a petrezselymes burgonya az, amivel garantáltan nem lehet mellé fogni.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A hagymákat gorombára vágjuk, majd egy wok serpenyőben, három evőkanál felforrósított zsíron, - kevés kömény hozzáadása után - pár perc leforgása alatt átforgatjuk. Ezt követően félre tesszük és állni hagyjuk őket.
Következik a husi fűszerezése (sertés comb, tarja, kolozsvári szalonna). Ehhez őrölt köményt, Cayenne paprikát, dúrvára tört koriandert, édesnemes pirospaprikát, sót, színes borsot, végül pedig mustárt, egy pici mézet és paradicsomsűrítmény használunk.
Most, az imént elkészített hagymáinkat is az ellenállhatatlan hús szelekcióra öntjük. Ez után, bátran összekeverjük a tál tartalmát, bármivel, ami a mancsunk ügyébe kerül.
Persze ne feledjük: hogy a népszerű, Szoky féle "jobb kezes" technológiánál, nincs hatékonyabb módszer erre a célra.
Helyezzük az alaposan befűszerezett és hagymával elkevert húsokat a tepsinkbe, amelynek aljába, előzetesen már egy kevés vizet töltöttünk.
Irány az Okosgrill magával ragadó, pikáns, füstös közege - 160 fokra előmelegítve!
Első körben 180 percen keresztül sütjük a húsokat, majd levesszük a fedőt, és a tepsibe helyezzük a menet közben előfőzött kukoricákat is. Ez után, további 20 percen keresztül pörköljük az ételt, de immár a fedő nélkül, továbbá 200-210 fokra kapcsolva a grillsütőt.
A kukoricákat: felaprítva, - 8-10 darab alsó levelet már előzetesen az edényünkbe helyezve - 10 perc alatt előfőzzük.
TIPP: Fontos, hogy e folyamat során, ne kövessünk el egy rendkívül jellegzetes hibát, avagy a kukoricák főzővizének sózását. Ugyanis ezzel a lépéssel, csupán kellemetlenül megkeményítenénk azokat.
Máris tálalhatunk! Köretként pedig a petrezselymes burgonya az, amivel garantáltan nem lehet mellé fogni.