Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Csontról leomló BBQ oldalas

Csontról leomló BBQ oldalas


csontról leomló oldalas recept bbq okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fogj meg egy szelet oldalast és mélyítsd bele a fogaidat ebben a gyengéd, édes és fűszeres ízélménybe. Alacsony hőmérsékleten és lassan füstöljük, de határozottan megéri a várakozást.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók:
 4 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 120 ml almalé édesem
 120 ml fehér szőlőlé
 méz
 BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Ha nem áll rendelkezésünkre a kedvenc sertésoldalas barbecue fűszerünk, akkor keverjük össze az alábbiakat egy közepes tálban: barna cukrot, paprikát, fokhagymaport, hagymát, chiliport, cayenne-t, fekete borsot, fehér borsot, oregánót és köményt.

2

A húsok mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük be a keverékkel.

3

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

4

Helyezzük a húsokat csontos felével lefelé közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 45 percig.

5

Ezalatt az alma- és a szőlőlevet egy edényben összekeverjük.

6

Vegyük le a húsokat a grillről és helyezzük csontos oldalukkal lefelé egy nagy teherbírású alumínium fóliára vagy egy nagy eldobható fólia tepsibe. Öntsük rá a lékeveréket a húsra.

7

Csepegtessünk bőséges mennyiségű mézet minden szeletre és tekerjük az oldalasokat szorosan fóliába. Így tegyük vissza őket a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük további 1 órán keresztül.

8

Majd csomagoljuk ki őket a fóliából és helyezzük közvetlenül a grillrácsra. Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 175℃-ra, zárjuk le a fedőt és süssük tovább a húsokat 30 percen keresztül.

9

Bőségesen kenjük meg a bordákat BBQ szósszal, majd süssük még 5 percig, amíg a szósz megdermed.

10

Tegyük át a bordákat egy vágódeszkára és a csontok között átvágva kisebb darabokban tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett sörös káposztaA Szent Patrik-napi káposzta egy kicsit csípős és egy egész doboz kiadós ír Guinness sörben van megfőzve. Ha grillen sütjük, ez a hagyományos étel finom fa pellet csavart kap.
Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhájaMárton napon hagyományosan liba recepteket készítünk. Így varázsolt Szoky is ezzel a fantasztikus libacomb recepttel a pellet grillsütőn, amihez párolt lilakáposztát és hagymás tört burgonyát is tálalt. Az eredmény fantasztikus lett, de beszéljen ő erről a videón.
Velőscsont baconbe tekert kukoricávalEgyik kedvenc előételünket mutatjuk be, ami akár már egy teljes fogásként is helyt áll: velőscsont baconbe tekert kukoricával fa pellet grillen elkészítve.
Édes-tüzes BBQ oldalasEzek a húsok édesek, tüzesek és nehezen überelhetők. Matt Pittman receptje két különböző fűszeres rubot, egy almaleves locsolást és egy édes, szaftos befejezést egyesít a BBQ oldalas tökéletességéért.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 120 ml almalé édesem
 120 ml fehér szőlőlé
 méz
 BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha nem áll rendelkezésünkre a kedvenc sertésoldalas barbecue fűszerünk, akkor keverjük össze az alábbiakat egy közepes tálban: barna cukrot, paprikát, fokhagymaport, hagymát, chiliport, cayenne-t, fekete borsot, fehér borsot, oregánót és köményt.

2

A húsok mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük be a keverékkel.

3

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

4

Helyezzük a húsokat csontos felével lefelé közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 45 percig.

5

Ezalatt az alma- és a szőlőlevet egy edényben összekeverjük.

6

Vegyük le a húsokat a grillről és helyezzük csontos oldalukkal lefelé egy nagy teherbírású alumínium fóliára vagy egy nagy eldobható fólia tepsibe. Öntsük rá a lékeveréket a húsra.

7

Csepegtessünk bőséges mennyiségű mézet minden szeletre és tekerjük az oldalasokat szorosan fóliába. Így tegyük vissza őket a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük további 1 órán keresztül.

8

Majd csomagoljuk ki őket a fóliából és helyezzük közvetlenül a grillrácsra. Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 175℃-ra, zárjuk le a fedőt és süssük tovább a húsokat 30 percen keresztül.

9

Bőségesen kenjük meg a bordákat BBQ szósszal, majd süssük még 5 percig, amíg a szósz megdermed.

10

Tegyük át a bordákat egy vágódeszkára és a csontok között átvágva kisebb darabokban tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csontról leomló BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66