Texasi töltött jalapeno falatok

Kezdőlap / Texasi töltött jalapeno falatok
Texasi töltött jalapeno falatok

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha szereted a jalapeno poppers-t, akkor ezeket a töltött Texas falatokat imádni fogod! Ha maradt szegy vagy egy kis pulled pork az előző sütésekből, akkor itt az idő a tökéletes hasznosításhoz. Fantasztikus, ahogy ezek a csípős jalapenok megtöltődnek krémsajttal és reszelt sajttal, majd bacon páncélba csomagolódnak.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra

Hozzávalók
 2 csomag szeletelt bacon
 nagyobb jalapeno paprikákannyi darab, ahány szelet baconünk van
 450 g sült marha vagy sertéshússzegy vagy pulled pork a legjobb
 150 ml BBQ szósz
 220 g krémsajt
 1 teáskanál kömény
 ½ teáskanál bors
 100 g reszelt sajtcheddar vagy más keményebb sajt
 2 teáskanál fűszerkeveréksertés, marha, univerzális
 ½ teáskanál

Elkészítés
1

Töltsük fel a grillsütőt pellettel és állítsuk be 200 °C-ra.

2

Egy aprítóban keverjük össze a húst, a fűszerkeveréket, a köményt, a sót, a borsot, a reszelt sajtot és a krémsajtot. Pulzáljunk többször, amíg láthatóan krémes állagú nem lesz. Tegyük egy tálba, majd a hűtőszekrénybe addig, amíg a jalapeno paprikákkal dolgozunk.

3

Helyezzük a jalapeno paprikákat egy tálcára. Vágjuk el mindegyiket hosszirányban ketté és kanállal vagy kézzel távolítsuk el a magokat és az erezetet.
Tipp: Használjunk kesztyűt, jól járunk.

4

Töltsünk meg minden jalapeno paprika felet a krémsajtos keverékkel, majd illesszük össze a párjával.

5

Tekerjük be a jalapenokat egy szelet baconnel, majd fogpiszkálóval segítségével erősítsük meg ezt a kapcsolatot.

6

Tegyünk egy kisebb lyukú rácsot vagy fém serpenyőt a grillrácsokra és tegyük bele a töltött jalapeno paprikákat. Süssük 35 percen keresztül.

7

Az idő letelte után kenjük át a baconba tekert jalapeno popperseket a BBQ szósszal és süssük további 5 percig.

8

Tipp: ha még füstösebb ízekre vágynánk, alacsonyabb hőfokra állítva az egész paprikákat füstöljük 30 percig.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 csomag szeletelt bacon
 nagyobb jalapeno paprikákannyi darab, ahány szelet baconünk van
 450 g sült marha vagy sertéshússzegy vagy pulled pork a legjobb
 150 ml BBQ szósz
 220 g krémsajt
 1 teáskanál kömény
 ½ teáskanál bors
 100 g reszelt sajtcheddar vagy más keményebb sajt
 2 teáskanál fűszerkeveréksertés, marha, univerzális
 ½ teáskanál

Elkészítés

Elkészítés
1

Töltsük fel a grillsütőt pellettel és állítsuk be 200 °C-ra.

2

Egy aprítóban keverjük össze a húst, a fűszerkeveréket, a köményt, a sót, a borsot, a reszelt sajtot és a krémsajtot. Pulzáljunk többször, amíg láthatóan krémes állagú nem lesz. Tegyük egy tálba, majd a hűtőszekrénybe addig, amíg a jalapeno paprikákkal dolgozunk.

3

Helyezzük a jalapeno paprikákat egy tálcára. Vágjuk el mindegyiket hosszirányban ketté és kanállal vagy kézzel távolítsuk el a magokat és az erezetet.
Tipp: Használjunk kesztyűt, jól járunk.

4

Töltsünk meg minden jalapeno paprika felet a krémsajtos keverékkel, majd illesszük össze a párjával.

5

Tekerjük be a jalapenokat egy szelet baconnel, majd fogpiszkálóval segítségével erősítsük meg ezt a kapcsolatot.

6

Tegyünk egy kisebb lyukú rácsot vagy fém serpenyőt a grillrácsokra és tegyük bele a töltött jalapeno paprikákat. Süssük 35 percen keresztül.

7

Az idő letelte után kenjük át a baconba tekert jalapeno popperseket a BBQ szósszal és süssük további 5 percig.

8

Tipp: ha még füstösebb ízekre vágynánk, alacsonyabb hőfokra állítva az egész paprikákat füstöljük 30 percig.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Texasi töltött jalapeno falatok