Pácolt, sült báránycombok
Nemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.
Töröljük szárazra a báránycombokat papírtörlő segítségével, majd helyezzük egy visszazárható műanyag zacskóba.
Egy robotgép táljában keverjük össze az olívaolajat, a marhahúslevet, a vörösbort, a citromlevet, a mentát, a rozmaringot, a zsályát, az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, a dijoni mustárt, a Worcestershire szószt, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot és a koriandert.
1 percen keresztül dolgozzuk össze a robotgéppel, majd a páclevet öntsük a bárányra. Zárjuk le a zacskót, és helyezzük a hűtőbe 4 órára.
A bárányt 30 perccel a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.
Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt, majd állítsuk be a hőmérsékletet 190°C-ra.
Tegyük a szeletelt vöröshagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet egy öntöttvas serpenyőbe vagy egy tepsibe, majd helyezzük rá a bárányhúst. Öntsünk hozzá 200 ml vizet.
Süssük a grillen 55–70 percig, amíg el nem érjük a 57-60°C-os maghőt.
Miután levettük a grillsütőről a bárányhúst és 15 percig pihentettük egy vágódeszkán, szeleteljük fel és tálaljuk melegen.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Töröljük szárazra a báránycombokat papírtörlő segítségével, majd helyezzük egy visszazárható műanyag zacskóba.
Egy robotgép táljában keverjük össze az olívaolajat, a marhahúslevet, a vörösbort, a citromlevet, a mentát, a rozmaringot, a zsályát, az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, a dijoni mustárt, a Worcestershire szószt, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot és a koriandert.
1 percen keresztül dolgozzuk össze a robotgéppel, majd a páclevet öntsük a bárányra. Zárjuk le a zacskót, és helyezzük a hűtőbe 4 órára.
A bárányt 30 perccel a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.
Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt, majd állítsuk be a hőmérsékletet 190°C-ra.
Tegyük a szeletelt vöröshagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet egy öntöttvas serpenyőbe vagy egy tepsibe, majd helyezzük rá a bárányhúst. Öntsünk hozzá 200 ml vizet.
Süssük a grillen 55–70 percig, amíg el nem érjük a 57-60°C-os maghőt.
Miután levettük a grillsütőről a bárányhúst és 15 percig pihentettük egy vágódeszkán, szeleteljük fel és tálaljuk melegen.