Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Pácolt, sült báránycombok

Pácolt, sült báránycombok


sült báránycomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Nemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óra 10 percFőzési idő4 óraÖsszesen5 óra 10 perc
Hozzávalók
 2 darab csontos báránycombegyenként 1 kg
 70 ml marhahúsleves alaplé
 1 teáskanál fekete bors
 2 teáskanál barnacukor
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 evőkanál dijoni mustár
 2 evőkanál friss mentalevél apróra vágva
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 1 darab citrom leve
 3 evőkanál olívaolaj
 ½ fej vöröshagyma apróra vágva (a páchoz)
 1 fej vöröshagyma, szeletelve
 60 ml vörösbor
 1,50 evőkanál rozmaringlevél
 1,50 evőkanál zsályalevél, apróra vágva
 ízlés szerint rozmaring ágak
 2 teáskanál
 ízlés szerint kakukkfű
 2 teáskanál Worcestershire szósz
Elkészítés
1

Töröljük szárazra a báránycombokat papírtörlő segítségével, majd helyezzük egy visszazárható műanyag zacskóba.

2

Egy robotgép táljában keverjük össze az olívaolajat, a marhahúslevet, a vörösbort, a citromlevet, a mentát, a rozmaringot, a zsályát, az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, a dijoni mustárt, a Worcestershire szószt, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot és a koriandert.

3

1 percen keresztül dolgozzuk össze a robotgéppel, majd a páclevet öntsük a bárányra. Zárjuk le a zacskót, és helyezzük a hűtőbe 4 órára.

4

A bárányt 30 perccel a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.

5

Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt, majd állítsuk be a hőmérsékletet 190°C-ra.

6

Tegyük a szeletelt vöröshagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet egy öntöttvas serpenyőbe vagy egy tepsibe, majd helyezzük rá a bárányhúst. Öntsünk hozzá 200 ml vizet.

7

Süssük a grillen 55–70 percig, amíg el nem érjük a 57-60°C-os maghőt.

8

Miután levettük a grillsütőről a bárányhúst és 15 percig pihentettük egy vágódeszkán, szeleteljük fel és tálaljuk melegen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Paleo beef jerky, szárított marhahúsA paleo szárított marhahús a természetes és ősi táplálkozási elveket követőknek ideális választás. Ez a tápláló csemege magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, így segíti a paleo életmódhoz való igazodást és a tartós energia biztosítását. Fa pellet grillsütőn készítve pedig kellemes füstöt is kap az ételünk.
Házi bolti bbq szószHa szeretjük a bolti bbq szósz ízét, akkor készítsük el otthon is, hátha még finomabb is lesz! Ez egy alap bbq recept, biztosan ízleni fog!
Hagyományos karácsonyi amerikai töltött egész pulykaBürgés Tomi barátunk egy nagyon finom karácsonyi bbq receptet készített el - a Zgrills 1100b2 fa pellet grillsütőn -, amit a tengerentúlon élő jóbarátja osztott meg vele . Íme a hagyományos amerikai töltött pulyka receptje.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab csontos báránycombegyenként 1 kg
 70 ml marhahúsleves alaplé
 1 teáskanál fekete bors
 2 teáskanál barnacukor
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 evőkanál dijoni mustár
 2 evőkanál friss mentalevél apróra vágva
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 1 darab citrom leve
 3 evőkanál olívaolaj
 ½ fej vöröshagyma apróra vágva (a páchoz)
 1 fej vöröshagyma, szeletelve
 60 ml vörösbor
 1,50 evőkanál rozmaringlevél
 1,50 evőkanál zsályalevél, apróra vágva
 ízlés szerint rozmaring ágak
 2 teáskanál
 ízlés szerint kakukkfű
 2 teáskanál Worcestershire szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

Töröljük szárazra a báránycombokat papírtörlő segítségével, majd helyezzük egy visszazárható műanyag zacskóba.

2

Egy robotgép táljában keverjük össze az olívaolajat, a marhahúslevet, a vörösbort, a citromlevet, a mentát, a rozmaringot, a zsályát, az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, a dijoni mustárt, a Worcestershire szószt, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot és a koriandert.

3

1 percen keresztül dolgozzuk össze a robotgéppel, majd a páclevet öntsük a bárányra. Zárjuk le a zacskót, és helyezzük a hűtőbe 4 órára.

4

A bárányt 30 perccel a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.

5

Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt, majd állítsuk be a hőmérsékletet 190°C-ra.

6

Tegyük a szeletelt vöröshagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet egy öntöttvas serpenyőbe vagy egy tepsibe, majd helyezzük rá a bárányhúst. Öntsünk hozzá 200 ml vizet.

7

Süssük a grillen 55–70 percig, amíg el nem érjük a 57-60°C-os maghőt.

8

Miután levettük a grillsütőről a bárányhúst és 15 percig pihentettük egy vágódeszkán, szeleteljük fel és tálaljuk melegen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Pácolt, sült báránycombok
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66