Injektált grillcsirke – Szoky konyhája

Kezdőlap / Injektált grillcsirke – Szoky konyhája
Injektált grillcsirke – Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óra 20 percÖsszesen2 óra 50 perc

Hozzávalók:
 1,60 kg csirkeA videóban 2 db.
 250 g vaj
 1 csapott kávéskanál gyömbér
 ½ kávéskanál szerecsendió
 2 kávéskanál őrölt rozmaring
 2 kávéskanál fokhagymapor
 1 kávéskanál Cayenne bors avagy Cayenne paprika
 2 kávéskanál szárított és morzsolt petrezselyem
 2 kávéskanál só

Elkészítés
1

Az egész csirkék szárnyvégeit Szoky levágta és a combokat összekötötte.

2

Készítsük el az injektáló vajas pácot.
Fűszerek: só, gyömbér, szerecsendió, rozmaring, fokhagyma, Cayenne-bors, petrezselyem.
Olvasztott vajjal alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 10-15 percet.

3

Mielőtt felszívunk a pácból, alaposan keverjük fel. Ezután óvatosan, lassan szívjuk fel az injektáló fecskendő segítségével, majd szúrjuk bele a levet a húsokba. Főképp a mellbe érdemes injektálni, mivel a csirkemell nem zsíros rész, illetve a combokba. Kb. 2-3 centinként vigyünk be páclevet a vastagabb részekre.

4

A kifolyt páclével dörzsöljük át a csirkét, majd sózzuk meg kissé elől-hátul.

5

Tegyünk alufóliát egy tepsi aljára, helyezzük rá a csirkét és borsozzuk be a só mellett, belül is. Ezután a fóliát oldalról vegyük fel és tekerjük össze a két oldalt. Ezzel a behajtással egy batyut kapunk.

6

A két csirke mehet is a Pit Boss pellett grillbe, 160 fokon 120 percre.

7

Fűszeres burgonya: krumpli, olaj, 1,5 kk só, 2 kk metélőhagyma, kevés szerecsendió, kevés petrezselyem, 1 kk paprika, 6-8 tekerés koriander, bors. Keverjük össze alaposan és mehet a csirkék mellé.

8

A 120 perc letelte után a grillcsirke alufóliáját távolítsuk el. Tegyük a fóliát egy tűzálló tálba, pl. jénaiba, majd helyezzük rá a burgonyákat is, és a kifolyt pecsenyelével öntözzük meg kicsit.

9

Emeljük fel a hőmérsékletet 200 Celsius fokra és további 20-30 percig sülhet a grillcsirke vagy amíg úgy látjuk kellemesen, ropogósra megpirult a bőre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,60 kg csirkeA videóban 2 db.
 250 g vaj
 1 csapott kávéskanál gyömbér
 ½ kávéskanál szerecsendió
 2 kávéskanál őrölt rozmaring
 2 kávéskanál fokhagymapor
 1 kávéskanál Cayenne bors avagy Cayenne paprika
 2 kávéskanál szárított és morzsolt petrezselyem
 2 kávéskanál só

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész csirkék szárnyvégeit Szoky levágta és a combokat összekötötte.

2

Készítsük el az injektáló vajas pácot.
Fűszerek: só, gyömbér, szerecsendió, rozmaring, fokhagyma, Cayenne-bors, petrezselyem.
Olvasztott vajjal alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 10-15 percet.

3

Mielőtt felszívunk a pácból, alaposan keverjük fel. Ezután óvatosan, lassan szívjuk fel az injektáló fecskendő segítségével, majd szúrjuk bele a levet a húsokba. Főképp a mellbe érdemes injektálni, mivel a csirkemell nem zsíros rész, illetve a combokba. Kb. 2-3 centinként vigyünk be páclevet a vastagabb részekre.

4

A kifolyt páclével dörzsöljük át a csirkét, majd sózzuk meg kissé elől-hátul.

5

Tegyünk alufóliát egy tepsi aljára, helyezzük rá a csirkét és borsozzuk be a só mellett, belül is. Ezután a fóliát oldalról vegyük fel és tekerjük össze a két oldalt. Ezzel a behajtással egy batyut kapunk.

6

A két csirke mehet is a Pit Boss pellett grillbe, 160 fokon 120 percre.

7

Fűszeres burgonya: krumpli, olaj, 1,5 kk só, 2 kk metélőhagyma, kevés szerecsendió, kevés petrezselyem, 1 kk paprika, 6-8 tekerés koriander, bors. Keverjük össze alaposan és mehet a csirkék mellé.

8

A 120 perc letelte után a grillcsirke alufóliáját távolítsuk el. Tegyük a fóliát egy tűzálló tálba, pl. jénaiba, majd helyezzük rá a burgonyákat is, és a kifolyt pecsenyelével öntözzük meg kicsit.

9

Emeljük fel a hőmérsékletet 200 Celsius fokra és további 20-30 percig sülhet a grillcsirke vagy amíg úgy látjuk kellemesen, ropogósra megpirult a bőre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Injektált grillcsirke – Szoky konyhája