Pénztárcabarát babos tészta

Kezdőlap / Pénztárcabarát babos tészta
Pénztárcabarát babos tészta
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 45 perc
Hozzávalók a babhoz
 400 g bab
 1 fej vöröshagyma
 só, bors
Hozzávalók a szószhoz
 400 g tejföl
 2 darab tojás
 1 evőkanál Milestone66 SPG+
További hozzávalók
 300 g gyufa tészta
 1 fej vöröshagyma
 1 csomag bacon
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál zsír
Ajánlott eszközök
Elkészítés
1

Első körben beletöltjük a beáztatott babot lével együtt - amit már átszűrtünk előtte - egy kis sóval és babérlevéllel együtt egy öntött vasedénybe.

2

Tegyünk még hozzá két gerezd fokhagymát és egy négyfelé vágott vöröshagymát, majd mehet a is a 260°C-os pellet grillsütőbe.

3

Amíg fő a bab egy fej vöröshagymát kockázzunk fel és öntöttvas edényben egy kis zsíron lepirítjuk és fűszerezzük Milestone66 Magyaros fűszerrel.

4

Közben a gyufa tésztát is előkészítjük. Sós, forrásban lévő vízben közel készre főzzük.

5

Amikor a babunk elkészült, keverjük össze a fűszerezett hagymával, majd pedig érkezhet hozzájuk a főtt tészta is.

6

A szószhoz keverjük simára a tejfölt két tojással, illetve egy evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerrel.

7

Miután mindent mindennel összekevertünk nincs más dolgunk, mint fogjunk egy üveg tálat és kenjük ki sertészsírral.

8

Beleöntjük a babos hagymás tésztát, majd leöntjük a szósszal és eloszlatjuk.
Tetejére ízlés szerint érkezhet reszelt sajt és/vagy szeletelt bacon, majd süssük össze 190°C-on 40 percen keresztül a grillben.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók a babhoz
 400 g bab
 1 fej vöröshagyma
 só, bors
Hozzávalók a szószhoz
 400 g tejföl
 2 darab tojás
 1 evőkanál Milestone66 SPG+
További hozzávalók
 300 g gyufa tészta
 1 fej vöröshagyma
 1 csomag bacon
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál zsír
Ajánlott eszközök

Elkészítés

Elkészítés
1

Első körben beletöltjük a beáztatott babot lével együtt - amit már átszűrtünk előtte - egy kis sóval és babérlevéllel együtt egy öntött vasedénybe.

2

Tegyünk még hozzá két gerezd fokhagymát és egy négyfelé vágott vöröshagymát, majd mehet a is a 260°C-os pellet grillsütőbe.

3

Amíg fő a bab egy fej vöröshagymát kockázzunk fel és öntöttvas edényben egy kis zsíron lepirítjuk és fűszerezzük Milestone66 Magyaros fűszerrel.

4

Közben a gyufa tésztát is előkészítjük. Sós, forrásban lévő vízben közel készre főzzük.

5

Amikor a babunk elkészült, keverjük össze a fűszerezett hagymával, majd pedig érkezhet hozzájuk a főtt tészta is.

6

A szószhoz keverjük simára a tejfölt két tojással, illetve egy evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerrel.

7

Miután mindent mindennel összekevertünk nincs más dolgunk, mint fogjunk egy üveg tálat és kenjük ki sertészsírral.

8

Beleöntjük a babos hagymás tésztát, majd leöntjük a szósszal és eloszlatjuk.
Tetejére ízlés szerint érkezhet reszelt sajt és/vagy szeletelt bacon, majd süssük össze 190°C-on 40 percen keresztül a grillben.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Pénztárcabarát babos tészta
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66