Egy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.
Első körben beletöltjük a beáztatott babot lével együtt - amit már átszűrtünk előtte - egy kis sóval és babérlevéllel együtt egy öntött vasedénybe.
Tegyünk még hozzá két gerezd fokhagymát és egy négyfelé vágott vöröshagymát, majd mehet a is a 260°C-os pellet grillsütőbe.
Amíg fő a bab egy fej vöröshagymát kockázzunk fel és öntöttvas edényben egy kis zsíron lepirítjuk és fűszerezzük Milestone66 Magyaros fűszerrel.
Közben a gyufa tésztát is előkészítjük. Sós, forrásban lévő vízben közel készre főzzük.
Amikor a babunk elkészült, keverjük össze a fűszerezett hagymával, majd pedig érkezhet hozzájuk a főtt tészta is.
A szószhoz keverjük simára a tejfölt két tojással, illetve egy evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerrel.
Miután mindent mindennel összekevertünk nincs más dolgunk, mint fogjunk egy üveg tálat és kenjük ki sertészsírral.
Beleöntjük a babos hagymás tésztát, majd leöntjük a szósszal és eloszlatjuk.
Tetejére ízlés szerint érkezhet reszelt sajt és/vagy szeletelt bacon, majd süssük össze 190°C-on 40 percen keresztül a grillben.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Tájékozódj az Okosgrillekről:
-
Pit Boss Pro Series 1150 pellet grill – smoker
579 000 Ft nettó 455 906 Ft -
Zgrills ZPG-11002b pellet grill – smoker
669 000 Ft nettó 526 772 Ft -
Zgrills ZPG-7052b pellet grill – smoker
589 000 Ft nettó 463 780 Ft -
Zgrills ZPG-600D pellet grill – smoker
319 000 Ft nettó 251 181 Ft
Hozzávalók
Elkészítés
Első körben beletöltjük a beáztatott babot lével együtt - amit már átszűrtünk előtte - egy kis sóval és babérlevéllel együtt egy öntött vasedénybe.
Tegyünk még hozzá két gerezd fokhagymát és egy négyfelé vágott vöröshagymát, majd mehet a is a 260°C-os pellet grillsütőbe.
Amíg fő a bab egy fej vöröshagymát kockázzunk fel és öntöttvas edényben egy kis zsíron lepirítjuk és fűszerezzük Milestone66 Magyaros fűszerrel.
Közben a gyufa tésztát is előkészítjük. Sós, forrásban lévő vízben közel készre főzzük.
Amikor a babunk elkészült, keverjük össze a fűszerezett hagymával, majd pedig érkezhet hozzájuk a főtt tészta is.
A szószhoz keverjük simára a tejfölt két tojással, illetve egy evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerrel.
Miután mindent mindennel összekevertünk nincs más dolgunk, mint fogjunk egy üveg tálat és kenjük ki sertészsírral.
Beleöntjük a babos hagymás tésztát, majd leöntjük a szósszal és eloszlatjuk.
Tetejére ízlés szerint érkezhet reszelt sajt és/vagy szeletelt bacon, majd süssük össze 190°C-on 40 percen keresztül a grillben.