Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Koreai csirkeszárny pácolva, füstölve

Koreai csirkeszárny pácolva, füstölve


koreai csirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók a páchoz:
 1,50 kg csirkeszárny
 4 l víz
 250 g tengeri só
 100 g cukor
 1 darab nagy citromfélbevágva
 1 darab egész fokhagymakeresztben félbevágva
 4 szál friss kakukkfű
 10 darab egész bors szem
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 2 evőkanál olívaolaj
 80 g újhagyma vékonyra szeletelve
 2 evőkanál pirított szezámmag
 friss koriandera tálaláshoz
 lime szeleteka tálaláshoz
 pörkölt mogyoróapróra törve, a tálaláshoz
Hozzávalók a szószhoz:
 120 g gochujangKoreai chiliszósz
 60 ml szójaszósz
 80 ml méz
 2 evőkanál rizsborecet
 2 evőkanál limelé
 2 evőkanál szezámolaj
 60 g vaj
 4 darab fokhagyma gerezdaprítva
 1 evőkanál reszelt gyömbér
Elkészítés
1

Kezdésképpen készítsük el a pácot: egy nagy fazékban keverjük alaposan össze a vizet, a sót és a cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és dobjuk bele a citromot, a fokhagymát, a kakukkfüvet és az egész borsot.

2

Amikor a páclé szobahőmérsékletre lehűlt, akkor tegyük bele a csirkeszárnyakat és lefedve helyezzük a hűtőbe néhány órára, akár egész éjszakára.

3

A hűtő szünet után a koreai füstölt csirkeszárny elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 190°C-ra.

4

Vegyük ki a szárnyakat a pácból és töröljük át papírtörlővel. Kenjük át olívaolajjal és helyezzük a grillrácsra. Süssük 35-45 percen keresztül, vagy amíg a csirkeszárny maghőmérséklete el nem éri a 74˚C-ot.

5

Közben készítsük el a szószt: Egy közepes edénybe keverjük össze a gochujangot (chiliszószt), a szójaszószt, a mézet, a rizsborecetet, a lime levét, a szezámolajat, a vajat, a fokhagymát és a gyömbért. A tűzhelyen közepes lángon főzzük addig, amíg a szósz fel nem forr, majd vegyük le a tűzről.

6

Amikor elkészült a szárny tegyük át egy nagy tálba és forgassuk át a szósz kétharmadával, amíg láthatóan be nem fedi a grillcsirkét. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a földimogyorót és a szezámmagot és keverjük addig, amíg egyenletesen nem oszlik el.

7

A szárnyakat tegyük egy tálra, szórjuk meg a korianderrel és a mogyoróval. Helyezzük mellé a lime szeleteket és a megmaradt szószt is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fatüzelésű vegetáriánus pizzaHagyjuk ki most a pizza rendelést és élvezzük inkább az eredeti fatüzelésű pizzák ízeit egyenesen a fa pellet grillsütőnkből.
Grillezett sörös káposztaA Szent Patrik-napi káposzta egy kicsit csípős és egy egész doboz kiadós ír Guinness sörben van megfőzve. Ha grillen sütjük, ez a hagyományos étel finom fa pellet csavart kap.
Sörösdoboz burgerBakancslistás, formabontó burger recepthez érkeztünk: formázott, tölthető marhahús, amibe kockázott cheddar sajt, karamellizált hagyma érkezik bacon köntösben, tetejére jalapenoval. Ez a recept szuper kiegészíthető más töltelékkel is, például gombával és paprikával, tojással és még sok mással!

Hozzávalók

Hozzávalók a páchoz:
 1,50 kg csirkeszárny
 4 l víz
 250 g tengeri só
 100 g cukor
 1 darab nagy citromfélbevágva
 1 darab egész fokhagymakeresztben félbevágva
 4 szál friss kakukkfű
 10 darab egész bors szem
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 2 evőkanál olívaolaj
 80 g újhagyma vékonyra szeletelve
 2 evőkanál pirított szezámmag
 friss koriandera tálaláshoz
 lime szeleteka tálaláshoz
 pörkölt mogyoróapróra törve, a tálaláshoz
Hozzávalók a szószhoz:
 120 g gochujangKoreai chiliszósz
 60 ml szójaszósz
 80 ml méz
 2 evőkanál rizsborecet
 2 evőkanál limelé
 2 evőkanál szezámolaj
 60 g vaj
 4 darab fokhagyma gerezdaprítva
 1 evőkanál reszelt gyömbér

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésképpen készítsük el a pácot: egy nagy fazékban keverjük alaposan össze a vizet, a sót és a cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és dobjuk bele a citromot, a fokhagymát, a kakukkfüvet és az egész borsot.

2

Amikor a páclé szobahőmérsékletre lehűlt, akkor tegyük bele a csirkeszárnyakat és lefedve helyezzük a hűtőbe néhány órára, akár egész éjszakára.

3

A hűtő szünet után a koreai füstölt csirkeszárny elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 190°C-ra.

4

Vegyük ki a szárnyakat a pácból és töröljük át papírtörlővel. Kenjük át olívaolajjal és helyezzük a grillrácsra. Süssük 35-45 percen keresztül, vagy amíg a csirkeszárny maghőmérséklete el nem éri a 74˚C-ot.

5

Közben készítsük el a szószt: Egy közepes edénybe keverjük össze a gochujangot (chiliszószt), a szójaszószt, a mézet, a rizsborecetet, a lime levét, a szezámolajat, a vajat, a fokhagymát és a gyömbért. A tűzhelyen közepes lángon főzzük addig, amíg a szósz fel nem forr, majd vegyük le a tűzről.

6

Amikor elkészült a szárny tegyük át egy nagy tálba és forgassuk át a szósz kétharmadával, amíg láthatóan be nem fedi a grillcsirkét. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a földimogyorót és a szezámmagot és keverjük addig, amíg egyenletesen nem oszlik el.

7

A szárnyakat tegyük egy tálra, szórjuk meg a korianderrel és a mogyoróval. Helyezzük mellé a lime szeleteket és a megmaradt szószt is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66