Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Könnyed bourbon whisky BBQ szósz

Könnyed bourbon whisky BBQ szósz


házi barbecue szósz recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készítsük el ezt az alap barbecue szószt házilag, egy ici-pici csavarral, ami pedig a whisky lesz. Könnyű egyszerű bbq szósz, amit sokoldalúan használhatunk a sertésoldalashoz, lapockához vagy akár egész csirkéhez.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő15 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 ½ fej hagymafelaprítva
 4 gerezd fokhagymafelaprítva
 100 ml bourbon whisky
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 ½ teáskanál
 225 g ketchup
 60 g paradicsompüré
 80 ml almaecet
 60 ml Worcestershire szósz
 100 g barnacukor
 1 teáskanál chili
Elkészítés
1

A könnyed bourbon whisky BBQ szósz elkészítése nagyon egyszerű: állítsuk be fa pellet grillsütőnket 175˚C-ra.

2

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban keverjük össze az aprított hagymát és fokhagymát, illetve a whiskyt. Pároljuk 20 percen keresztül vagy amíg a hagyma áttetszővé nem válik.

3

Keverjük hozzá az őrölt fekete borsot, a sót, a ketchupot, a paradicsompürét, az ecetet, a Worcestershire szószt, a barnacukrot és chilit. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet mindössze 105 ˚C-ra újabb 20 percre.

4

A szószt átfuttatjuk egy szűrőn, ha simább szószt szeretnénk végeredménynek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt Hawaii tésztasalátaKöszöntsük egy nagy Alohával ezt a krémes makaróni salátát! A klasszikus salátát most egy majonézes, sárgarépás, fekete olívás és mogyoróhagymás keverékkel egészítjük ki, mindezt pedig a tökéletes füstillattal koronázzuk meg!
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.

Hozzávalók

Hozzávalók
 ½ fej hagymafelaprítva
 4 gerezd fokhagymafelaprítva
 100 ml bourbon whisky
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 ½ teáskanál
 225 g ketchup
 60 g paradicsompüré
 80 ml almaecet
 60 ml Worcestershire szósz
 100 g barnacukor
 1 teáskanál chili

Elkészítés

Elkészítés
1

A könnyed bourbon whisky BBQ szósz elkészítése nagyon egyszerű: állítsuk be fa pellet grillsütőnket 175˚C-ra.

2

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban keverjük össze az aprított hagymát és fokhagymát, illetve a whiskyt. Pároljuk 20 percen keresztül vagy amíg a hagyma áttetszővé nem válik.

3

Keverjük hozzá az őrölt fekete borsot, a sót, a ketchupot, a paradicsompürét, az ecetet, a Worcestershire szószt, a barnacukrot és chilit. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet mindössze 105 ˚C-ra újabb 20 percre.

4

A szószt átfuttatjuk egy szűrőn, ha simább szószt szeretnénk végeredménynek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Könnyed bourbon whisky BBQ szósz
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66