Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Könnyed bourbon whisky BBQ szósz

Könnyed bourbon whisky BBQ szósz


házi barbecue szósz recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készítsük el ezt az alap barbecue szószt házilag, egy ici-pici csavarral, ami pedig a whisky lesz. Könnyű egyszerű bbq szósz, amit sokoldalúan használhatunk a sertésoldalashoz, lapockához vagy akár egész csirkéhez.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő15 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 ½ fej hagymafelaprítva
 4 gerezd fokhagymafelaprítva
 100 ml bourbon whisky
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 ½ teáskanál
 225 g ketchup
 60 g paradicsompüré
 80 ml almaecet
 60 ml Worcestershire szósz
 100 g barnacukor
 1 teáskanál chili
Elkészítés
1

A könnyed bourbon whisky BBQ szósz elkészítése nagyon egyszerű: állítsuk be fa pellet grillsütőnket 175˚C-ra.

2

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban keverjük össze az aprított hagymát és fokhagymát, illetve a whiskyt. Pároljuk 20 percen keresztül vagy amíg a hagyma áttetszővé nem válik.

3

Keverjük hozzá az őrölt fekete borsot, a sót, a ketchupot, a paradicsompürét, az ecetet, a Worcestershire szószt, a barnacukrot és chilit. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet mindössze 105 ˚C-ra újabb 20 percre.

4

A szószt átfuttatjuk egy szűrőn, ha simább szószt szeretnénk végeredménynek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivelManapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.
Chimayo szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.

Hozzávalók

Hozzávalók
 ½ fej hagymafelaprítva
 4 gerezd fokhagymafelaprítva
 100 ml bourbon whisky
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 ½ teáskanál
 225 g ketchup
 60 g paradicsompüré
 80 ml almaecet
 60 ml Worcestershire szósz
 100 g barnacukor
 1 teáskanál chili

Elkészítés

Elkészítés
1

A könnyed bourbon whisky BBQ szósz elkészítése nagyon egyszerű: állítsuk be fa pellet grillsütőnket 175˚C-ra.

2

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban keverjük össze az aprított hagymát és fokhagymát, illetve a whiskyt. Pároljuk 20 percen keresztül vagy amíg a hagyma áttetszővé nem válik.

3

Keverjük hozzá az őrölt fekete borsot, a sót, a ketchupot, a paradicsompürét, az ecetet, a Worcestershire szószt, a barnacukrot és chilit. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet mindössze 105 ˚C-ra újabb 20 percre.

4

A szószt átfuttatjuk egy szűrőn, ha simább szószt szeretnénk végeredménynek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Könnyed bourbon whisky BBQ szósz
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66