Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája

Grill recept videó: Szoky brokkolit, sajtot, sonkát tekert fűszerezett csirkehúsba, a grillsütőjén pedig készre sütötte. Szuper recept, nem fogsz csalódni!
Forrásban lévő vízbe rakjunk sót és mehet bele a brokkoli. 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanál segítségével tegyük jéghideg vízbe.
Készítsük el a paprikás krémet: gyorsforralóba közepes lángon melegítsünk fel egy kanál libazsírt, majd öntsük rá a barnacukrot és karamellizáljuk (2-3 perc).
Ezután mehet rá az aprított vöröshagyma 2-3 percig, majd jöhet a paradicsompüré és a fűszerek: só, kis gyömbér, fokhagyma, paprika. Forgassuk át alaposan, majd kb 200 ml vízzel öntsük fel és lassan főzzük, amíg sűrű nem lesz.
Botmixer segítségével varázsoljunk belőle krémes állagot, majd már a tűzhelyről levéve tegyük hozzá a vajat, ami így szépen beleolvad. Keverjük össze alaposan.
Csirke előkészítés: a csontozott húsokra tegyünk nejlont és kis-közepes klopfolással dolgozzunk. Ezekre a húsokra mehet só, koriander, színes bors, plusz bármilyen kedvenc fűszer vagy fűszerkeverék.
Húzzunk ki alufóliát, majd kis olaj segítségével nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon rá a hús később. Tegyük rá a fűszerezett húst, majd 2 szelet sonkát. Jöhet a brokkoliból néhány darab (szárát eltávolíthatjuk), majd következik a reszelt sajt. Ha minden hozzávaló a helyére került Tekerjük fel a húst. Tulajdonképpen egy nagy szaloncukrot fogunk kapni.
A grillsütőt állítsuk 150 Celsius fokra és 60 percig süssük így a felteker, töltött csirkehúsokat.
Bontsuk le a fóliát, erre már nem lesz szükségünk. A pecsenyeszaftot használjuk fel! Öntsük rá a (félig főtt) burgonyára, mielőtt visszahelyezzük a grillsütőre.
Jöhet a szósszal történő bekenés. Ecset segítségével kenjük át a húsokat, majd nagyobb hőmérsékleten (220-230 fokon) 30-35 percig süssük. 3-4x kenjük át összesen, a végén pedig friss petrezselyemmel szórjuk meg a krumplit és tálalhatunk is.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
- Kosárba teszemGyorsnézet
- Kosárba teszemGyorsnézet
- Kosárba teszemGyorsnézet
- Kosárba teszemGyorsnézet
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Forrásban lévő vízbe rakjunk sót és mehet bele a brokkoli. 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanál segítségével tegyük jéghideg vízbe.
Készítsük el a paprikás krémet: gyorsforralóba közepes lángon melegítsünk fel egy kanál libazsírt, majd öntsük rá a barnacukrot és karamellizáljuk (2-3 perc).
Ezután mehet rá az aprított vöröshagyma 2-3 percig, majd jöhet a paradicsompüré és a fűszerek: só, kis gyömbér, fokhagyma, paprika. Forgassuk át alaposan, majd kb 200 ml vízzel öntsük fel és lassan főzzük, amíg sűrű nem lesz.
Botmixer segítségével varázsoljunk belőle krémes állagot, majd már a tűzhelyről levéve tegyük hozzá a vajat, ami így szépen beleolvad. Keverjük össze alaposan.
Csirke előkészítés: a csontozott húsokra tegyünk nejlont és kis-közepes klopfolással dolgozzunk. Ezekre a húsokra mehet só, koriander, színes bors, plusz bármilyen kedvenc fűszer vagy fűszerkeverék.
Húzzunk ki alufóliát, majd kis olaj segítségével nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon rá a hús később. Tegyük rá a fűszerezett húst, majd 2 szelet sonkát. Jöhet a brokkoliból néhány darab (szárát eltávolíthatjuk), majd következik a reszelt sajt. Ha minden hozzávaló a helyére került Tekerjük fel a húst. Tulajdonképpen egy nagy szaloncukrot fogunk kapni.
A grillsütőt állítsuk 150 Celsius fokra és 60 percig süssük így a felteker, töltött csirkehúsokat.
Bontsuk le a fóliát, erre már nem lesz szükségünk. A pecsenyeszaftot használjuk fel! Öntsük rá a (félig főtt) burgonyára, mielőtt visszahelyezzük a grillsütőre.
Jöhet a szósszal történő bekenés. Ecset segítségével kenjük át a húsokat, majd nagyobb hőmérsékleten (220-230 fokon) 30-35 percig süssük. 3-4x kenjük át összesen, a végén pedig friss petrezselyemmel szórjuk meg a krumplit és tálalhatunk is.