Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Dán palacsintagolyó, aebleskiver

Dán palacsintagolyó, aebleskiver


dán palacsinta recept aebleskiver okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 250 g liszt
 50 g vaj
 400 ml tej
 2 darab tojás
 2 teáskanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 csipet só
 ½ teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
1

Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot.

2

A sárgáját liszttel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is és dolgozzuk simára a tésztát.

3

A vajat olvasszuk fel, majd némi visszahűtés után öntsük a tojássárgás masszába és forgassuk hozzá a fehérjehabot.
A klasszikus palacsinta tésztához képest egy sűrűbb változatot fogunk kapni.

4

A dán palacsintasütőt melegítsük fel, majd adagoljunk bele a tésztából. Tehetünk a közepébe lekvárt, csokit, nutellát, de akár sós feltéteket.

5

Amikor az alja megsült a golyókat forgassuk meg egy villa vagy más eszköz segítségével és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mangalica burger sült paprikakrémmelNyár nem múlhat el hamburger nélkül. A amerikai vonaltól eltérve most egy mangalica burger következik sült paprikakrémmel, érlelt sonkával, pannónia sajttal.
A tökéletes Cézár salátaKészítsük el a nyár egyik sláger salátáját, a Cézár salátát. A legtöbb helyen (sajnos) valamilyen egyszerű instant öntettel készül, de ebben a videóban az eredeti recept szerint készítjük el az öntetet, amibe még szardella is kerül! A crouton és a csirkemell természetesen pellet grillen készül.
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymávalAdjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.

Hozzávalók

Hozzávalók
 250 g liszt
 50 g vaj
 400 ml tej
 2 darab tojás
 2 teáskanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 csipet só
 ½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

Elkészítés
1

Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot.

2

A sárgáját liszttel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is és dolgozzuk simára a tésztát.

3

A vajat olvasszuk fel, majd némi visszahűtés után öntsük a tojássárgás masszába és forgassuk hozzá a fehérjehabot.
A klasszikus palacsinta tésztához képest egy sűrűbb változatot fogunk kapni.

4

A dán palacsintasütőt melegítsük fel, majd adagoljunk bele a tésztából. Tehetünk a közepébe lekvárt, csokit, nutellát, de akár sós feltéteket.

5

Amikor az alja megsült a golyókat forgassuk meg egy villa vagy más eszköz segítségével és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Dán palacsintagolyó, aebleskiver
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66