Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Dán palacsintagolyó, aebleskiver

Dán palacsintagolyó, aebleskiver


dán palacsinta recept aebleskiver okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 250 g liszt
 50 g vaj
 400 ml tej
 2 darab tojás
 2 teáskanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 csipet só
 ½ teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
1

Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot.

2

A sárgáját liszttel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is és dolgozzuk simára a tésztát.

3

A vajat olvasszuk fel, majd némi visszahűtés után öntsük a tojássárgás masszába és forgassuk hozzá a fehérjehabot.
A klasszikus palacsinta tésztához képest egy sűrűbb változatot fogunk kapni.

4

A dán palacsintasütőt melegítsük fel, majd adagoljunk bele a tésztából. Tehetünk a közepébe lekvárt, csokit, nutellát, de akár sós feltéteket.

5

Amikor az alja megsült a golyókat forgassuk meg egy villa vagy más eszköz segítségével és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fokhagymás-citromos csirkecombok parmezánnalEgészséges és finom csirkecomb recept citrommal, fokhagymával és egy kis parmezánnal. Ha ropogós csirkecombokat szeretnél hétvégi sütéskor a családnak és a barátoknak kínálni, ezzel a recepttel nem lősz mellé.
Sült spárgás-sajtos lepény pancettávalTökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.
Armadillo tojásokHús, bacon és csípős paprika. Ebből csak jó sülhet ki, márpedig a sajttal töltött jalapeno paprika fűszeres olasz kolbászhúsban, baconnel betekerve elég menő ízvilágot sejtet. Próbáld ki az Armadillo tojások receptet még ma!
Pácolt marhaoldalasA pácolás kulcsa az erőteljes ízű ételekhez, és ez egy tökéletes recept ha valami szaftosra vágyunk. Hagyjuk, hogy a szósz összekovácsolja az ízeket egy éjszakán át és felejtsük el a villát, ehhez a puha húshoz nem lesz rá szükségünk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 250 g liszt
 50 g vaj
 400 ml tej
 2 darab tojás
 2 teáskanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 csipet só
 ½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

Elkészítés
1

Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot.

2

A sárgáját liszttel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is és dolgozzuk simára a tésztát.

3

A vajat olvasszuk fel, majd némi visszahűtés után öntsük a tojássárgás masszába és forgassuk hozzá a fehérjehabot.
A klasszikus palacsinta tésztához képest egy sűrűbb változatot fogunk kapni.

4

A dán palacsintasütőt melegítsük fel, majd adagoljunk bele a tésztából. Tehetünk a közepébe lekvárt, csokit, nutellát, de akár sós feltéteket.

5

Amikor az alja megsült a golyókat forgassuk meg egy villa vagy más eszköz segítségével és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Dán palacsintagolyó, aebleskiver
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66