Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettel
Legyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.
A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
Készítsük el a citromos-gyógynövényes öntetet. Egy zárható üvegedényben keverjük össze a vörösborecetet, a dijoni mustárt, a fokhagymát, a sót, a fekete borsot, a citromlevet, a mézet, a kaprot és a metélőhagymát. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá az olívaolajat is a keverékhez. Végül zárjuk le az edényt, és rázzuk össze addig, amíg az öntet teljesen össze nem keveredik. Ezután félretesszük a szószt felhasználásig.
Egy nagy tálba tegyük bele a paprikát, sárgarépát, tököt, hagymát, cukorborsót, paradicsomot, kukoricát és padlizsánt. Öntsük le a keveréket olívaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és fekete borssal.
Helyezzük a zöldségeket az előmelegített tepsibe, majd zárjuk le a fedelet, és egyszeri átforgatással süssük a keveréket amíg a zöldségek megpuhulnak, vagyis körülbelül 10 percig.
Vegyük le a zöldségeket a grillről, és öntsük rá a citromos-gyógynövényes öntetet. Forrón, szobahőmérsékleten és hűtve is tálalhatjuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
Készítsük el a citromos-gyógynövényes öntetet. Egy zárható üvegedényben keverjük össze a vörösborecetet, a dijoni mustárt, a fokhagymát, a sót, a fekete borsot, a citromlevet, a mézet, a kaprot és a metélőhagymát. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá az olívaolajat is a keverékhez. Végül zárjuk le az edényt, és rázzuk össze addig, amíg az öntet teljesen össze nem keveredik. Ezután félretesszük a szószt felhasználásig.
Egy nagy tálba tegyük bele a paprikát, sárgarépát, tököt, hagymát, cukorborsót, paradicsomot, kukoricát és padlizsánt. Öntsük le a keveréket olívaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és fekete borssal.
Helyezzük a zöldségeket az előmelegített tepsibe, majd zárjuk le a fedelet, és egyszeri átforgatással süssük a keveréket amíg a zöldségek megpuhulnak, vagyis körülbelül 10 percig.
Vegyük le a zöldségeket a grillről, és öntsük rá a citromos-gyógynövényes öntetet. Forrón, szobahőmérsékleten és hűtve is tálalhatjuk.