Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettel

Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettel


sült zöldségek citromos öntettel recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Legyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő12 percÖsszesen27 perc
Hozzávalók
 24 darab bébi kaliforniai paprikahosszában félbevágva
 2 csokor kis sárgarépahosszában félbevágva
 1 darab bébitökhosszában félbevágva
 250 g gyöngyhagymablansírozva
 450 g cukorborsó
 250 g koktélparadicsom
 115 g konzerv bébi kukoricalecsepegtetve és leöblítve
 1 darab 1 bébi padlizsánhosszában félbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 ízlés szerint só, bors
Mártás
 60 ml almaecet
 2 evőkanál dijoni mustár
 1 gerezd fokhagyma, darált
 ½ teáskanál
 ¼ teáskanál őrölt fekete bors
 2 evőkanál friss citromlé
 1 teáskanál méz
 1 teáskanál friss kapor
 1 teáskanál darált friss metélőhagyma
 180 ml olívaolaj
Elkészítés
1

A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Készítsük el a citromos-gyógynövényes öntetet. Egy zárható üvegedényben keverjük össze a vörösborecetet, a dijoni mustárt, a fokhagymát, a sót, a fekete borsot, a citromlevet, a mézet, a kaprot és a metélőhagymát. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá az olívaolajat is a keverékhez. Végül zárjuk le az edényt, és rázzuk össze addig, amíg az öntet teljesen össze nem keveredik. Ezután félretesszük a szószt felhasználásig.

3

Egy nagy tálba tegyük bele a paprikát, sárgarépát, tököt, hagymát, cukorborsót, paradicsomot, kukoricát és padlizsánt. Öntsük le a keveréket olívaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és fekete borssal.

4

Helyezzük a zöldségeket az előmelegített tepsibe, majd zárjuk le a fedelet, és egyszeri átforgatással süssük a keveréket amíg a zöldségek megpuhulnak, vagyis körülbelül 10 percig.

5

Vegyük le a zöldségeket a grillről, és öntsük rá a citromos-gyógynövényes öntetet. Forrón, szobahőmérsékleten és hűtve is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bourbon-ben párolt marhabordaEzekkel az ízekkel érdemes eldicsekedni! Az erőteljes ízeket kedvelőknek érdemes kipróbálni ezt a marhaoldalast, ez a pác ugyanis mélyen behatol a marhahúsba és egy karakteres ételt kapunk végeredményként.
Ünnepi mézeskalács grillsütőbenPellet grillsütőben bármi elkészíthető, akár az ünnepi mézeskalács is. Nézzük is meg, hogy mennyire egyszerű sütit sütni grillsütőben.

Hozzávalók

Hozzávalók
 24 darab bébi kaliforniai paprikahosszában félbevágva
 2 csokor kis sárgarépahosszában félbevágva
 1 darab bébitökhosszában félbevágva
 250 g gyöngyhagymablansírozva
 450 g cukorborsó
 250 g koktélparadicsom
 115 g konzerv bébi kukoricalecsepegtetve és leöblítve
 1 darab 1 bébi padlizsánhosszában félbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 ízlés szerint só, bors
Mártás
 60 ml almaecet
 2 evőkanál dijoni mustár
 1 gerezd fokhagyma, darált
 ½ teáskanál
 ¼ teáskanál őrölt fekete bors
 2 evőkanál friss citromlé
 1 teáskanál méz
 1 teáskanál friss kapor
 1 teáskanál darált friss metélőhagyma
 180 ml olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Készítsük el a citromos-gyógynövényes öntetet. Egy zárható üvegedényben keverjük össze a vörösborecetet, a dijoni mustárt, a fokhagymát, a sót, a fekete borsot, a citromlevet, a mézet, a kaprot és a metélőhagymát. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá az olívaolajat is a keverékhez. Végül zárjuk le az edényt, és rázzuk össze addig, amíg az öntet teljesen össze nem keveredik. Ezután félretesszük a szószt felhasználásig.

3

Egy nagy tálba tegyük bele a paprikát, sárgarépát, tököt, hagymát, cukorborsót, paradicsomot, kukoricát és padlizsánt. Öntsük le a keveréket olívaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és fekete borssal.

4

Helyezzük a zöldségeket az előmelegített tepsibe, majd zárjuk le a fedelet, és egyszeri átforgatással süssük a keveréket amíg a zöldségek megpuhulnak, vagyis körülbelül 10 percig.

5

Vegyük le a zöldségeket a grillről, és öntsük rá a citromos-gyógynövényes öntetet. Forrón, szobahőmérsékleten és hűtve is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66