Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval

Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval


grillezett kukorica mézes sós recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Édes, füstös és sós grillezett kukorica mézes vajjal locsolva - ínycsiklandozó? Akkor fűtsd fel a grillsütődet és már készülhet is ez a finomság!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 6 darab főtt kukoricahéj nélkül
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g vaj, szobahőmérséklet
 100 g méz
 1 evőkanál füstölt só
 1 teáskanál fekete bors
Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre, 230℃-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Kenjük át a főtt kukoricát olajjal és tegyük közvetlenül a grillrácsra, időnként megforgatva.

3

Körülbelül 10 perc elteltével a kukorica már átsült és kívülről enyhén pirul, látszanak rajta a grillnyomok.

4

Egy mixer edényben keverjük össze a vajat és a mézet 1 percen keresztül, amíg könnyű és levegős állagú nem lesz. Kenjük meg a még meleg kukoricát. A tetejére szórjunk füstölt sót.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Dán palacsintagolyó, aebleskiverA legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!
Brie sajttal töltött pulyka burgerTovább fokozzuk a grillen készíthető burgerek ízvilágát, ezzel a brie sajttal töltött pulykaburgerrel. Egy édes-pikáns áfonyás jalapeno lekvár helyezi fel a koronát a szendvicsre, amit paprika és spenót egészít ki.
Chimichurri – argentin bbq pác, szószA fantasztikus argentin marhasülteknek nincs párjuk, de lehet még fokozni az élményt, például ezzel a tradicionális mártással. A Chimichurri (csimicsurri) szószt kötelező kipróbálni, a hozzávalók szinte biztos, hogy most is ott vannak a spájzban!
A legfinomabb cigánypecsenyeA cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 6 darab főtt kukoricahéj nélkül
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g vaj, szobahőmérséklet
 100 g méz
 1 evőkanál füstölt só
 1 teáskanál fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre, 230℃-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Kenjük át a főtt kukoricát olajjal és tegyük közvetlenül a grillrácsra, időnként megforgatva.

3

Körülbelül 10 perc elteltével a kukorica már átsült és kívülről enyhén pirul, látszanak rajta a grillnyomok.

4

Egy mixer edényben keverjük össze a vajat és a mézet 1 percen keresztül, amíg könnyű és levegős állagú nem lesz. Kenjük meg a még meleg kukoricát. A tetejére szórjunk füstölt sót.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66