Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval

Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval


grillezett kukorica mézes sós recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Édes, füstös és sós grillezett kukorica mézes vajjal locsolva - ínycsiklandozó? Akkor fűtsd fel a grillsütődet és már készülhet is ez a finomság!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 6 darab főtt kukoricahéj nélkül
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g vaj, szobahőmérséklet
 100 g méz
 1 evőkanál füstölt só
 1 teáskanál fekete bors
Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre, 230℃-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Kenjük át a főtt kukoricát olajjal és tegyük közvetlenül a grillrácsra, időnként megforgatva.

3

Körülbelül 10 perc elteltével a kukorica már átsült és kívülről enyhén pirul, látszanak rajta a grillnyomok.

4

Egy mixer edényben keverjük össze a vajat és a mézet 1 percen keresztül, amíg könnyű és levegős állagú nem lesz. Kenjük meg a még meleg kukoricát. A tetejére szórjunk füstölt sót.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Texasi töltött jalapeno falatokHa szereted a jalapeno poppers-t, akkor ezeket a töltött Texas falatokat imádni fogod! Ha maradt szegy vagy egy kis pulled pork az előző sütésekből, akkor itt az idő a tökéletes hasznosításhoz. Fantasztikus, ahogy ezek a csípős jalapenok megtöltődnek krémsajttal és reszelt sajttal, majd bacon páncélba csomagolódnak.
Dán palacsintagolyó, aebleskiverA legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!
Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszerNincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.
Füstölt chilis babChili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 6 darab főtt kukoricahéj nélkül
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g vaj, szobahőmérséklet
 100 g méz
 1 evőkanál füstölt só
 1 teáskanál fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre, 230℃-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Kenjük át a főtt kukoricát olajjal és tegyük közvetlenül a grillrácsra, időnként megforgatva.

3

Körülbelül 10 perc elteltével a kukorica már átsült és kívülről enyhén pirul, látszanak rajta a grillnyomok.

4

Egy mixer edényben keverjük össze a vajat és a mézet 1 percen keresztül, amíg könnyű és levegős állagú nem lesz. Kenjük meg a még meleg kukoricát. A tetejére szórjunk füstölt sót.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66