Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával


hogyan kell kukoricát grillezni recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Adjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók:
 8 darab zsenge kukorica
 4 evőkanál vajmegolvasztva
 2 gerezd fokhagymafelaprítva
 Ízlés szerint só, bors
 50 g parmezán reszelék
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
1

Állítsuk 230℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot egy közepes tálba és alaposan keverjük össze.

3

Hajtsuk le a kukoricahéjat, és távolítsuk el a selymet. Ezután a kukoricát bedörzsöljük a fokhagymás vajas keverék felével.

4

Zárjuk vissza a héjat és helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra. 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

5

Ha kész, vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héjat. Tegyük a kukoricát a tálalótálcára, csepegtessük le a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ gulyásEgy igazán izgalmas változatát hoztuk el a méltán híres és ízes gulyáslevesnek. Már attól nagyon extra hogy friss sertésoldalasból készül, arról nem is beszélve, hogy kedvenc húsos falatjaink 6 órát füstölődtek. A füst markáns íze és az oldalas omlós állaga egy felejthetetlen folyékony csodát varázsol az asztalra.
Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Tandori csirke szendvicsIzgalmas kalandra hív India! A ropogós uborka, a tandori ízek egy könnyű és csípős csirkés szendvicset alkotnak. A lángon grillezett húsok és fűszerek kombinációját nehéz felülmúlni.
Sült sós perec sörös sajtmártássalTunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 8 darab zsenge kukorica
 4 evőkanál vajmegolvasztva
 2 gerezd fokhagymafelaprítva
 Ízlés szerint só, bors
 50 g parmezán reszelék
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk 230℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot egy közepes tálba és alaposan keverjük össze.

3

Hajtsuk le a kukoricahéjat, és távolítsuk el a selymet. Ezután a kukoricát bedörzsöljük a fokhagymás vajas keverék felével.

4

Zárjuk vissza a héjat és helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra. 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

5

Ha kész, vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héjat. Tegyük a kukoricát a tálalótálcára, csepegtessük le a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66