Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sült spárgás-sajtos lepény pancettával

Sült spárgás-sajtos lepény pancettával

spárga sült sajtos lepény recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Tökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc
Hozzávalók:
 1 darab levelestészta lapjavasoljuk a feltekert, már kinyújtott változatot
 250 ml tejszín
 4 darab tojás szétválasztva
 60 g darabos kecskesajt
 60 g reszelt parmezán
 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma(plusz amennyit szeretnénk felhasználni a tálaláshoz)
 ízlés szerint só, bors
 225 g friss spárga
 225 g pancetta sonka (főtt, szárított)
Tálaláshoz:
 reszelt citromhéj
 reszelt parmezán sajt
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőnket 190-200°C-ra.

2

Helyezzük a leveles tésztát egy nagyobb peremes tepsire és éles késsel vágjuk be kicsit a tésztát (anélkül, hogy teljesen átvágnánk) a szélek mentén, körülbelül 2,5 cm-re mindkét széltől; ezzel egyfajta kérget hozva létre.
A tészta közepét pedig villával szurkáljuk meg a tökéletes eredmény érdekében.

3

Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a tészta kissé megnő és megpirul.

4

Amíg a tészta sül, egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt, 3 tojást, mindkét sajtot és a metélőhagymát. Ízesítsük enyhén sóval, borssal, és keverjük össze.

5

Ha a tészta elkészült, vegyük le a grillről, de hagyjuk bekapcsolva a sütőt. Öntsük a tojásos keveréket a leveles tésztára. A tetejére fektessük rá a spárgákat, és szórjuk meg a főtt pancettával. (Ha szükséges morzsoljuk vagy daraboljuk fel.)

6

A maradék 1 tojást egy kis tálban verjük fel és kenjük meg vele a tészta széleit.

7

Tegyük vissza az összeállított lepényt a grillrácsra és süssük addig, amíg a tojásos keverék éppen csak megszilárdul, vagyis körülbelül 15-20 percen keresztül.
Viszont mindenképpen figyeljünk rá, hiszen a sütési idő jelentősen változhat a tészta fajtájától, a tejszíntől vagy épp a tojások méretétől is.

8

Az elkészült lepényt megszórhatjuk citromhéjjal vagy még több apróra vágott metélőhagymával és ízlés szerint reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.
Csontról leomló BBQ oldalasFogj meg egy szelet oldalast és mélyítsd bele a fogaidat ebben a gyengéd, édes és fűszeres ízélménybe. Alacsony hőmérsékleten és lassan füstöljük, de határozottan megéri a várakozást.
Édes fűszeres marhabordákAhhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.
Marha oldalassal tuningolt burgerHa marhahúsra vágysz, akkor ezt a receptet kerested, minden vágyad ki fogja elégíteni. Ebben a hamburgerben keveredik a grill és a barbecue műfaja. A kész húspogácsák ízvilágát bbq marha oldalassal emeljük egy új szintre és kerül bele még egy tojás is, hátha nem lenne elég laktató önmagában.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab levelestészta lapjavasoljuk a feltekert, már kinyújtott változatot
 250 ml tejszín
 4 darab tojás szétválasztva
 60 g darabos kecskesajt
 60 g reszelt parmezán
 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma(plusz amennyit szeretnénk felhasználni a tálaláshoz)
 ízlés szerint só, bors
 225 g friss spárga
 225 g pancetta sonka (főtt, szárított)
Tálaláshoz:
 reszelt citromhéj
 reszelt parmezán sajt
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőnket 190-200°C-ra.

2

Helyezzük a leveles tésztát egy nagyobb peremes tepsire és éles késsel vágjuk be kicsit a tésztát (anélkül, hogy teljesen átvágnánk) a szélek mentén, körülbelül 2,5 cm-re mindkét széltől; ezzel egyfajta kérget hozva létre.
A tészta közepét pedig villával szurkáljuk meg a tökéletes eredmény érdekében.

3

Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a tészta kissé megnő és megpirul.

4

Amíg a tészta sül, egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt, 3 tojást, mindkét sajtot és a metélőhagymát. Ízesítsük enyhén sóval, borssal, és keverjük össze.

5

Ha a tészta elkészült, vegyük le a grillről, de hagyjuk bekapcsolva a sütőt. Öntsük a tojásos keveréket a leveles tésztára. A tetejére fektessük rá a spárgákat, és szórjuk meg a főtt pancettával. (Ha szükséges morzsoljuk vagy daraboljuk fel.)

6

A maradék 1 tojást egy kis tálban verjük fel és kenjük meg vele a tészta széleit.

7

Tegyük vissza az összeállított lepényt a grillrácsra és süssük addig, amíg a tojásos keverék éppen csak megszilárdul, vagyis körülbelül 15-20 percen keresztül.
Viszont mindenképpen figyeljünk rá, hiszen a sütési idő jelentősen változhat a tészta fajtájától, a tejszíntől vagy épp a tojások méretétől is.

8

Az elkészült lepényt megszórhatjuk citromhéjjal vagy még több apróra vágott metélőhagymával és ízlés szerint reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sült spárgás-sajtos lepény pancettával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66