Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett chilis-limeos kukorica

Grillezett chilis-limeos kukorica


chili parmezán kukorica recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha ezt készíted az összejövetelen, biztos lehetsz benne, hogy sokáig emlegetni fogják. A zsenge grillezett kukoricát ízletes chilis-limeos vajjal kenjük meg az új kedvenc nyári köretünkhöz.

Adag6 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 12 darab zsenge kukorica
 1 teáskanál chili por
 ½ teáskanál hagymapor
 2 darab lime leve
 1 evőkanál lime héj reszelék
Elkészítés
1

Áztassuk a kukorica csöveket (még héjában) vízbe 4-8 órára.

2

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 175℃-os hőmérsékletűre.

3

Helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra, 15 percenként forgassuk meg és így süssük összesen kb. 45 percig.

4

Keverjük össze a chili port, a hagymaport, a grillfűszerkeveréket, a lime levét, a lime héját és a vajat egy sütőben is használható edényben, és tegyük 10 percre a grillre.

5

Vegyük le el a kukoricát és a vajat is a grillről.

6

Húzzuk vissza a kukoricahéjakat, de ne vegyük le vagy távolítsuk el.

7

A kukoricahéjat nyélként használva kenjük meg a kukoricát olvasztott chilis-lime vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pácolt, sült báránycombokNemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.
New York pastrami szendvicsEgy brutális fogás receptjét hozta ma Fald fel Ádám: New York Pastrami szendvics. Nincs másra szükségetek, mint egy szép nagy marhaszegyre, rengeteg fűszerre és egy fecskendőre, tűvel a hús beoltásához.
Ananászos marha rostélyosMarha rostélyos édesen? Bár európai szemmel furcsán nézhetünk, a BBQ királyai az USA-ban már tesztelték és elképesztő ízeket kóstolhatunk meg ennek a receptnek és az okosgrillnek hála.
Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek. Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 12 darab zsenge kukorica
 1 teáskanál chili por
 ½ teáskanál hagymapor
 2 darab lime leve
 1 evőkanál lime héj reszelék

Elkészítés

Elkészítés
1

Áztassuk a kukorica csöveket (még héjában) vízbe 4-8 órára.

2

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 175℃-os hőmérsékletűre.

3

Helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra, 15 percenként forgassuk meg és így süssük összesen kb. 45 percig.

4

Keverjük össze a chili port, a hagymaport, a grillfűszerkeveréket, a lime levét, a lime héját és a vajat egy sütőben is használható edényben, és tegyük 10 percre a grillre.

5

Vegyük le el a kukoricát és a vajat is a grillről.

6

Húzzuk vissza a kukoricahéjakat, de ne vegyük le vagy távolítsuk el.

7

A kukoricahéjat nyélként használva kenjük meg a kukoricát olvasztott chilis-lime vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett chilis-limeos kukorica
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66