Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas
A füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.
Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.
Egy kis tálban keverjünk össze barna cukrot, sót, fűszerpaprikát, borsot, hagymát, fokhagymát, köményt, fahéjat és szerecsendiót.
Természetesen használhatunk hasonló összetevőjű fűszert, pl. a Milestone66 Red grill-barbecue fűszerkeveréket.
Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csont felőli oldaláról úgy, hogy a hártya alá csúsztatott kés hegyét a középső csontok felé mozgatjuk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd húzzuk le a membránt.
Fűszerezzük be az oldalasok mindkét felét a keverékkel, oldalanként használjunk körülbelül 1,5 evőkanálnyit.
Helyezzük be a hússzondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Tegyük a húsokat csontos felükkel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük őket, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 95℃-ot, megpirulnak és nagyon puhává válnak.
Távolítsuk el a húsokat a grillről és növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.
Kenjük meg az oldalasokat barbecue szósszal mindkét felükön. Amikor a grill felmelegedett, tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük oldalanként 6-8 percig, vagy amíg a szósz megdermed.
Vegyük le az oldalasokat a grillről. Vágjuk mindegyik rácsot félbe vagy különálló bordákra.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.
Egy kis tálban keverjünk össze barna cukrot, sót, fűszerpaprikát, borsot, hagymát, fokhagymát, köményt, fahéjat és szerecsendiót.
Természetesen használhatunk hasonló összetevőjű fűszert, pl. a Milestone66 Red grill-barbecue fűszerkeveréket.
Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csont felőli oldaláról úgy, hogy a hártya alá csúsztatott kés hegyét a középső csontok felé mozgatjuk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd húzzuk le a membránt.
Fűszerezzük be az oldalasok mindkét felét a keverékkel, oldalanként használjunk körülbelül 1,5 evőkanálnyit.
Helyezzük be a hússzondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Tegyük a húsokat csontos felükkel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük őket, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 95℃-ot, megpirulnak és nagyon puhává válnak.
Távolítsuk el a húsokat a grillről és növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.
Kenjük meg az oldalasokat barbecue szósszal mindkét felükön. Amikor a grill felmelegedett, tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük oldalanként 6-8 percig, vagy amíg a szósz megdermed.
Vegyük le az oldalasokat a grillről. Vágjuk mindegyik rácsot félbe vagy különálló bordákra.