Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas

Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas


szárazon füstölt oldalas bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óra 20 percÖsszesen3 óra 40 perc
Fűszerkeverék:
 60 g barna cukor
 tengeri só
 pimentón (spanyol füstölt paprika)
 2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
 2 teáskanál hagyma
 2 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál őrölt kömény
 ½ teáskanál őrölt fahéj
 ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
Fűszer ajánlás:
Hozzávalók:
 2 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 400 ml BBQ szósz
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze barna cukrot, sót, fűszerpaprikát, borsot, hagymát, fokhagymát, köményt, fahéjat és szerecsendiót.
Természetesen használhatunk hasonló összetevőjű fűszert, pl. a Milestone66 Red grill-barbecue fűszerkeveréket.

3

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csont felőli oldaláról úgy, hogy a hártya alá csúsztatott kés hegyét a középső csontok felé mozgatjuk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd húzzuk le a membránt.

4

Fűszerezzük be az oldalasok mindkét felét a keverékkel, oldalanként használjunk körülbelül 1,5 evőkanálnyit.

5

Helyezzük be a hússzondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Tegyük a húsokat csontos felükkel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük őket, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 95℃-ot, megpirulnak és nagyon puhává válnak.

6

Távolítsuk el a húsokat a grillről és növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

7

Kenjük meg az oldalasokat barbecue szósszal mindkét felükön. Amikor a grill felmelegedett, tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük oldalanként 6-8 percig, vagy amíg a szósz megdermed.

8

Vegyük le az oldalasokat a grillről. Vágjuk mindegyik rácsot félbe vagy különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalasA hagyományos argentin grillezés pusztán egyszerű, alapvető fűszerezést jelent, amely lehetővé teszi, hogy a hús természetes ízei feldobják a fogást, és a természetes fafüstölés aromáit. Az eredmény felejthetetlen lesz.
Tavaszi frittataReggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Túró pite grillsütőnEgy közkedvelt, hagyományos és ízletes desszert következik, amely számos konyhában népszerű csemege. Egy kellemes, 4 fős adagot fogunk elkészíteni, de ne aggódj, lesz belőle elegendő, hogy mindenkinek jusson, még a később csatlakozóknak is! A túróspite készítése nem csak egyszerű, de a végeredmény is lenyűgöző lesz.

Hozzávalók

Fűszerkeverék:
 60 g barna cukor
 tengeri só
 pimentón (spanyol füstölt paprika)
 2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
 2 teáskanál hagyma
 2 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál őrölt kömény
 ½ teáskanál őrölt fahéj
 ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
Fűszer ajánlás:
Hozzávalók:
 2 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 400 ml BBQ szósz
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze barna cukrot, sót, fűszerpaprikát, borsot, hagymát, fokhagymát, köményt, fahéjat és szerecsendiót.
Természetesen használhatunk hasonló összetevőjű fűszert, pl. a Milestone66 Red grill-barbecue fűszerkeveréket.

3

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csont felőli oldaláról úgy, hogy a hártya alá csúsztatott kés hegyét a középső csontok felé mozgatjuk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd húzzuk le a membránt.

4

Fűszerezzük be az oldalasok mindkét felét a keverékkel, oldalanként használjunk körülbelül 1,5 evőkanálnyit.

5

Helyezzük be a hússzondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Tegyük a húsokat csontos felükkel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük őket, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 95℃-ot, megpirulnak és nagyon puhává válnak.

6

Távolítsuk el a húsokat a grillről és növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

7

Kenjük meg az oldalasokat barbecue szósszal mindkét felükön. Amikor a grill felmelegedett, tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük oldalanként 6-8 percig, vagy amíg a szósz megdermed.

8

Vegyük le az oldalasokat a grillről. Vágjuk mindegyik rácsot félbe vagy különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66