Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Teriyaki csirkeszárny

Teriyaki csirkeszárny


teriyaki csirkeszárnyak recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Enyhén édes-sós egy kis fa füsttel tovább fűszerezve. Ezek a ragacsos Teriyaki szárnyak mindig nagy sikert aratnak. USA-ban focimeccs nézés közben a legnépszerűbbek.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 1,20 kg csirkeszárny
 1 evőkanál enyhén pirított szezámmag
A páchoz:
 120 ml szójaszósz
 120 ml víz
 60 g barna cukor
 2 evőkanál rizsborecet
 2 darab mogyoróhagyma
 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 2 teáskanál szezámolaj
 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve
Elkészítés
1

Egy kis serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, az ecetet, az aprított mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szezámolajat és a reszelt gyömbért.

2

Forraljuk fel, majd alacsony lángon 10 percig főzzük, majd tegyük félre hűlni.

3

Egy zárható zacskóba vagy dobozva helyezzük el a csirkeszárnyakat és öntsük rá a már hideg szószt. Helyezzük néhány órára (vagy egy teljes éjszakára) a hűtőbe.

4

Sütés előtt a szárnyakat lecsepegtetjük és mehetnek is a 175 °C-ra előmelegített fa pellet grillsütő rácsára.

5

Félidőben megfordítva kb. 45-50 percig süssük, vagy amíg a bőre barna és ropogós nem lesz, és a hús már nem rózsaszínű a csontjainál.

6

Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconbe tekert csirkeszárny és combFűszerezzük a kedvenc grillfűszerünkkel a csirkeszárnyakat, majd tekerjük be baconbe és irány a grill. Szuper fingerfood készül, amihez egy kellemes kéksajt mártás is jól passzolhat.
Grillezett spárgaEgyszerű zöldséges köret: elkészítéséhez csak szórjuk meg a spárgát SPG fűszerkeverékkel. Az eredmény üdítően zamatos sült spárga fa pellet füsttel.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,20 kg csirkeszárny
 1 evőkanál enyhén pirított szezámmag
A páchoz:
 120 ml szójaszósz
 120 ml víz
 60 g barna cukor
 2 evőkanál rizsborecet
 2 darab mogyoróhagyma
 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 2 teáskanál szezámolaj
 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, az ecetet, az aprított mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szezámolajat és a reszelt gyömbért.

2

Forraljuk fel, majd alacsony lángon 10 percig főzzük, majd tegyük félre hűlni.

3

Egy zárható zacskóba vagy dobozva helyezzük el a csirkeszárnyakat és öntsük rá a már hideg szószt. Helyezzük néhány órára (vagy egy teljes éjszakára) a hűtőbe.

4

Sütés előtt a szárnyakat lecsepegtetjük és mehetnek is a 175 °C-ra előmelegített fa pellet grillsütő rácsára.

5

Félidőben megfordítva kb. 45-50 percig süssük, vagy amíg a bőre barna és ropogós nem lesz, és a hús már nem rózsaszínű a csontjainál.

6

Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Teriyaki csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66