Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Csontról leomló BBQ oldalas

Csontról leomló BBQ oldalas


csontról leomló oldalas recept bbq okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fogj meg egy szelet oldalast és mélyítsd bele a fogaidat ebben a gyengéd, édes és fűszeres ízélménybe. Alacsony hőmérsékleten és lassan füstöljük, de határozottan megéri a várakozást.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók:
 4 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 120 ml almalé édesem
 120 ml fehér szőlőlé
 méz
 BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Ha nem áll rendelkezésünkre a kedvenc sertésoldalas barbecue fűszerünk, akkor keverjük össze az alábbiakat egy közepes tálban: barna cukrot, paprikát, fokhagymaport, hagymát, chiliport, cayenne-t, fekete borsot, fehér borsot, oregánót és köményt.

2

A húsok mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük be a keverékkel.

3

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

4

Helyezzük a húsokat csontos felével lefelé közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 45 percig.

5

Ezalatt az alma- és a szőlőlevet egy edényben összekeverjük.

6

Vegyük le a húsokat a grillről és helyezzük csontos oldalukkal lefelé egy nagy teherbírású alumínium fóliára vagy egy nagy eldobható fólia tepsibe. Öntsük rá a lékeveréket a húsra.

7

Csepegtessünk bőséges mennyiségű mézet minden szeletre és tekerjük az oldalasokat szorosan fóliába. Így tegyük vissza őket a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük további 1 órán keresztül.

8

Majd csomagoljuk ki őket a fóliából és helyezzük közvetlenül a grillrácsra. Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 175℃-ra, zárjuk le a fedőt és süssük tovább a húsokat 30 percen keresztül.

9

Bőségesen kenjük meg a bordákat BBQ szósszal, majd süssük még 5 percig, amíg a szósz megdermed.

10

Tegyük át a bordákat egy vágódeszkára és a csontok között átvágva kisebb darabokban tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett dinnyesalátaPróbáljuk ki a kedvenc nyári gyümölcsünk legújabb változatát. A görögdinnyét nagy lángon grillezzük, majd feta sajttal, angol uborkával, lilahagymával és citromlé öntettel tesszük tökéletessé.
Mexikói chimichanga emu hússalA klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!
Georgia BBQ szószA Gerogia bbq szósz egy fűszeres, ketchupos, mustáros szósz, ami kiváló ízt ad a füstölt húsoknak. Nem hiába az egyik kedvenc szószunk!
Chili-lime fűszerezett kiterített csirkeEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 120 ml almalé édesem
 120 ml fehér szőlőlé
 méz
 BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha nem áll rendelkezésünkre a kedvenc sertésoldalas barbecue fűszerünk, akkor keverjük össze az alábbiakat egy közepes tálban: barna cukrot, paprikát, fokhagymaport, hagymát, chiliport, cayenne-t, fekete borsot, fehér borsot, oregánót és köményt.

2

A húsok mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük be a keverékkel.

3

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

4

Helyezzük a húsokat csontos felével lefelé közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 45 percig.

5

Ezalatt az alma- és a szőlőlevet egy edényben összekeverjük.

6

Vegyük le a húsokat a grillről és helyezzük csontos oldalukkal lefelé egy nagy teherbírású alumínium fóliára vagy egy nagy eldobható fólia tepsibe. Öntsük rá a lékeveréket a húsra.

7

Csepegtessünk bőséges mennyiségű mézet minden szeletre és tekerjük az oldalasokat szorosan fóliába. Így tegyük vissza őket a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük további 1 órán keresztül.

8

Majd csomagoljuk ki őket a fóliából és helyezzük közvetlenül a grillrácsra. Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 175℃-ra, zárjuk le a fedőt és süssük tovább a húsokat 30 percen keresztül.

9

Bőségesen kenjük meg a bordákat BBQ szósszal, majd süssük még 5 percig, amíg a szósz megdermed.

10

Tegyük át a bordákat egy vágódeszkára és a csontok között átvágva kisebb darabokban tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csontról leomló BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66